Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий термінал бюджетних авіаліній KLIA2 в Куала-Лумпурі

З 9 травня 2014 року в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура KLIA (Kuala Lumpur International Airport) запрацював новий термінал для бюджетних авіакомпаній KLIA2. До цього моменту всі бюджетні авіакомпанії працювали через термінал LCCT (Low Cost Carrier Terminal), який з введенням в дію нового терміналу перестав приймати пасажирів. Абсолютно всі рейси бюджетних авіакомпаній тепер прибувають і відправляються не з LCCT а з KLIA2, в тому числі і найпопулярніша бюджетна авіакомпанія регіону AirAsia. Ми вже побували в цьому аеропорту, і познайомимо вас з деякими змінами.

Новий термінал KLIA2 став в чотири рази більше, ніж старий термінал LCCT. Однак, навіть незважаючи на це, тільки почавши свою роботу він вже вщерть наповнений людьми і рейсами. Буквально кожні кілька хвилин відправляється або прибуває новий рейс. Цей термінал тепер є найбільшим в світі аеропортом, призначеним для роботи виключно бюджетних авіакомпаній.

KLIA2 набагато комфортніше і зручніше старого терміналу. Якщо в зоні реєстрації та здачі багажу поки що ще спостерігається деяка штовханина і плутанина, працюють не всі стійки автоматичної самостійної реєстрації тощо, то зона вильоту тут просто шикарна. Вона величезна, і комфортна, і потрапивши сюди, пасажири можуть в затишних умовах очікувати посадки на рейс. Якщо в старому аеропорту ніхто не поспішав потрапити в зону вильоту, оскільки часом там просто не було де присісти, то тепер навпаки є сенс поспішити сюди. У міжнародній зоні вильоту є безліч магазинів дьюті-фрі, ресторани і кафе, інший сервіс. У цій зоні, як втім і по всьому аеропорту, працює безкоштовний Інтернет Wi-Fi (правда, доведеться спочатку зареєструватися ввівши IC-number з національної реєстраційної карти громадян Малайзії , Але кому потрібно, той такий номер легко знайде).

З 9 травня 2014 року в міжнародному   аеропорту Куала-Лумпура   KLIA (Kuala Lumpur International Airport) запрацював новий термінал для бюджетних авіакомпаній KLIA2

Не менш зручним тепер став і транспорт. Старий термінал LCCT хоч і знаходився зовсім поруч з міжнародним терміналом KLIA, був пов'язаний з ним тільки звичайною дорогою. Причому, щоб дістатися від одного терміналу до іншого, доводилося проїжджати близько 20 кілометрів, на що йшло не менше півгодини, а з урахуванням проміжків між відправкою автобусів доводилося закладати на цю поїздку не менше однієї години. Тепер же до нового терміналу прокладена залізниця, по якій курсують швидкісні поїзди KLIA Express і KLIA Transit. І зараз, щоб переміщатися між терміналами, потрібно 2 ринггіта ( см. валюта Малайзії і курс обміну ) І не більше 30 хвилин часу з урахуванням проміжків між поїздами. На саму ж поїздку на швидкісному поїзді йде не більше 5-ти хвилин. Відповідно, на цих же поїздах дуже швидко можна дістатися і до центру міста, а саме до міської станції KL Sentral за 55 рінггіт.

Відповідно, на цих же поїздах дуже швидко можна дістатися і до центру міста, а саме до міської станції KL Sentral за 55 рінггіт

Для тих, хто бажає дістатися до міста більш економно (поїздка на KLIA Express і KLIA Transit коштує 55 рінггіт), як і раніше збереглися автобусні маршрути. Дістатися на них до станції KL Sentral або Пудурайя (Puduraya) коштує від 12 рінггіт. Причому, автобусні маршрути навіть розширилися, і тепер звідси можна потрапити не тільки в сам Куала Лумпур , Але і в малакку , Іпох (Ipoh), Джохор Бахру (Johor Bahru) та інші міста країни. Можна також прямо з аеропорту доїхати на автобусі до головної автостанції Куала-Лумпура TBS, звідки вже можна доїхати в будь-яку точку країни (див. докладніше про автостанцію TBS )

Додаткова інформація про термінал KLIA2 на офіційних сайтах:

Новости