Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бонусні милі авіакомпаній, збираємо і витрачаємо

У замітці « Як купити авіаквитки, забронювати готель і вибрати вид з вікна »Я торкнувся теми бонусних милею від авіакомпаній.

З метою підвищення лояльності клієнтів, авіакомпанії (багато складаються в альянсах) придумали системи бонусних милею. Тобто, купуючи квитки однієї авіакомпанії (входить в певний альянс) ви отримуєте певну кількість миль. Потім їх можна витрачати на покупку квитків, підвищення класу та інші додаткові послуги від учасників альянсу.

Найчастіше свою лояльність пасажири віддають тим авіакомпаніям, рейси яких ширше представлені в регіоні / місті. Наприклад, з Хабаровська до Владивостока рейси є у Аерофлоту. І раз на рік я стабільно літаю туди, оплачуючи квитки милями. Також практично вся Азія доступна для Хабаровська завдяки рейсами Аерофлоту. Логічно було вибрати саме Аерофлот.

Розповім докладніше про милях на прикладі Аерофлоту, оскільки маю їх карту і часто користуюся. Упевнений, що в цілому картина у інших авіакомпаній схожа.

Щоб зрозуміти як ВИТРАТИТИ і як накопичити милі, вам потрібно зайти на спеціальний сайт авіакомпанії і прочитати про це. Аерофлот пропонує три основні способи:

1. Набір миль на рейсах Аерофлоту (рассчет миль залежить від дальності польоту і тарифів)

2. Набір миль на рейсах авіакомпаній-партнерів (понад 15 авіакомпаній)

3. Набір миль з партнерами програми (кобрендові банківські карти, готелі, оренда авто і відгуки на сайтах)

Зараз в один з основних і зручних способів отримання бонусних милею - кобрендингові банківські карти. Тобто ви можете замовити в банку карту, всі операції по якій будуть винагороджуватися балами (розрахунок йде на кожен долар / 30 рублів). Це дуже зручно. Здійснюючи звичайні щоденні покупки по такій карті, ви можете «заробити» на квитки туди-назад як в сусіднє місто, так і на міжнародний переліт. Пам'ятайте я писав про щорічні поїздки Хабаровськ-Владивосток-Хабаровськ, вони оплачуються саме милями від банківських транзакцій.

Але є і ще один зручний спосіб накопичити милі - відгуки про готелі і ресторанах на сайтах. Взагалі я рекомендую іноді заходити на сайт вашої авіакомпанії і стежити за новими акціями. Зараз Аерофлот якраз розповідає про набір миль за відгуки. Але є і ще один зручний спосіб накопичити милі - відгуки про готелі і ресторанах на сайтах

Процес до непристойності простий - реєструєтеся на сайтах TripAdvisor і TravelTipz . Залишаєте свої відгуки про готелі і ресторанах, які відвідали за останні 2 роки, отримуєте додаткові бонусні милі. Виходить так, що, повернувшись з чергової подорожі, ви можете отримати за відгуки близько однієї-трьох тисяч миль. При цьому бажано мати хоча б пару фотографій до кожного відкликанню, тоді у адміністрації сайту не виникнуть зайві питання про те, чи не намагаєтеся ви «накрутити» милі штучно.

Витратити ж накопичені милі можна, купуючи квитки на рейси Аерофлоту (або підвищуючи клас) і партнерів, орендуючи авто і бронюючи готелі. Є й інші варіанти витратити милі.

Перш за все, незалежно від обраної авіакомпанії, прочитайте уважно всі умови накопичення і використання миль, отримаєте номер учасника, а потім уважно стежте за новими акціями та банерами на сайті. Часто трапляється можливість досить просто і без додаткових витрат набрати ще милі.

Новости