Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Боїнг 737 800 розташування кращих місць і схема салону літака

  1. характеристики лайнера
  2. Загальні принципи розсадження пасажирів
  3. Вибір серед однокласових салонів лайнера
  4. Огляд моделі з зоною бізнес-класу
  5. рекомендації фахівців
  6. підсумки

Популярність подорожей по повітрю ставить нові завдання перед розробниками пасажирських лайнерів. Сьогодні Боїнг 737 800 фахівці вважають досить вдалою конструкцією - ці судна використовують Пегас Флай, Ютейр, Аерофлот, Норд Вінд і інші відомі перевізники. Однак недосвідчені в польотах пасажири не знають, як правильно вибрати місця на борту цієї моделі при реєстрації. Цей огляд освітить настільки цікаву тему.

характеристики лайнера

Борт вперше пройшов випробування в 1998 році. Створення лайнера - наслідок конкуренції. Літак розроблений як аналог іншого культової моделі - Airbus A320 . Судно належить до групи третього покоління і володіє поліпшеними характеристиками щодо базової моделі.

Пасажирський салон тут передбачає два варіанти комплектації - літак, розрахований на місця одного класу, що включає до 189 посадочних сидінь і двуклассовий аналог, розрахований на розміщення до 160 осіб. Рідше зустрічаються лайнери, в яких є окремий відсік з місцями VIP класу.

Популярність подорожей по повітрю ставить нові завдання перед розробниками пасажирських лайнерів

Боїнг 737 800 - літак нового покоління, що дозволяє перевезення до 189 осіб

Ширина салону в 3,54 метра дозволяє пасажирам подорожувати з комфортом, а загальна довжина лайнера в 39, 41 м дала можливість конструкторам збільшити кількість посадкових місць. Збільшена площа (125 м) і розмах крил (34,31 м) в поєднанні з потужний двигуном літака допомагають лайнеру здійснювати перельоти на відстані в 5 765 км при максимальній швидкості в 852 км / ч.

Однак ці параметри нічого не говорять пасажиру, який бажає летіти таким літаком. Для читачів ми наведемо конкретну інформацію, що представляє собою Боїнг 737 800. Схема салону, кращі місця і номера рядів, від яких краще відмовитися - все це ви побачите в нашій статті. На представленому нижче відео загальні поради щодо вибору місць в літаку.

Загальні принципи розсадження пасажирів

Люди, неодноразово літали регулярними і чартерними маршрутами, знають, що придбаний авіаквиток не містить відомостей про займаному пасажиром місці. Ця інформація уточнюється працівником аеропорту при реєстрації на рейс . Однак в цей час людина не бачить, як виглядає розташування місць в Боїнгу 737 800, тому новачки приймають рішення навмання. Причому досить часто подібні ситуації стають причиною зіпсованих вражень про поїздку.

Фахівці рекомендують вивчити такі нюанси будинку, перед виїздом на аеровокзал, щоб до моменту вибору бути у всеозброєнні. Трохи визначитися з принципами посадки на лайнерах допоможе план літака Boeing 737 800, який представлений в галереї статті. Крісла в стандартному салоні лайнера розташовані в два ряди, причому кожен з них містить по 3 місця.

Тепер кілька слів про фундаментальні аспекти вибору. Людям, які побоюються літати, доцільно вибирати крайні сидіння, розташовані біля проходу. Цей прийом дозволить уникнути випадкових поглядів в ілюмінатор і максимально швидко скористатися допомогою стюардів при необхідності. Крім того, ці крісла дають можливість вільно переміщатися, не завдаючи незручності сусідам.

Хоча тут є деякі негативні сторони - пасажиру, який посів сидіння біля проходу, доведеться пропускати попутників, коли у них виникне потреба покинути місце. Крім того, хто буде проходити ним службовий персонал іноді ненароком зачіпає пасажирів, що сидять скраю.

Загальне планування однокласного салону лайнера

Крісло, що знаходиться в центрі ряду експерти вважають не найкращим вибором для одиноких пасажирів. Адже його розташування передбачає переліт в безпосередній близькості зі сторонніми людьми. Багато хто відчуває дискомфорт при таких обставинах. А зайняті сусідами підлокітники лише посилять подібні відчуття.

Місця поруч з ілюмінатором дозволять насолоджуватися навколишнім видом весь політ, але покинути сидіння буде важко. Щоб вийти в салон, доведеться підняти обох сусідів. Так в загальних рисах виглядають перші принципи вибору місць літака Boeing 737 800. Схема салону лайнера дозволяє продемонструвати цей момент, але існують і інші способи визначитися з оптимальним для перельоту місцем розташування крісла.

Вибір серед однокласових салонів лайнера

Почнемо з розгляду кожного ряду на предмет комфортності перельоту. Авіакомпанія «Росія» пропонує пасажирам літаки саме цієї категорії в кількох різних модифікаціях. Ми розглянемо модель цього авіапарку VQ-BCJ і дізнаємося, за якими критеріями вибирати сидіння, купуючи квиток на такий Боїнг 737 800.

Схема салону, кращі місця і крісла, від яких доречно відмовитися, ми перерахуємо нижче, використовуючи наведену маркування літерами латинського алфавіту.

Кращі місця на борту цієї моделі - 17 В, 17 С, 17 D і 17 Е

Тут перші три місця знаходяться неподалік від туалету пілотів і перегородки салону, але тут досить вільного місця перед кріслами, щоб вийти, чи не принісши нікому незручності. Дещо інша ситуація з місцями другого ряду. 2F, 2E, 2D розташовані безпосередньо за перегородкою. Тому пасажирам, які страждають острахом замкнутого простору, краще відмовитися від подібного вибору - адже стіна перед очима під час перельоту лише посилить цю фобію.

Плюсом тут стає хороший вибір харчування - адже їжу розносять, починаючи з носа лайнера. Та й незручність з відкинутою спинкою крісла сидить попереду людини тут виключено. Бажаючи придбати квитки в 14 ряд, враховуйте, що тут зазвичай прохолодніше, ніж в іншому салоні.

Всі місця 15 і 16 ряду мають обмеження по розкладання сидінь, адже в шістнадцятому і сімнадцятому рядах розташовані аварійні виходи. 17 В, 17 С, 17 D і 17 Е - так звані spase seats - місця досить комфортабельні, адже крісла тут знаходяться на пристойній відстані від попереднього ряду. Але тут слід враховувати, що на всі зазначені місця квитки продадуть лише повнолітнім пасажирам, які не мають інвалідності і обмежень до пересування. Адже в екстреній ситуації обов'язок відкрити запасний вихід лежить на людях, які їх займають.

У літаках з однокласових салоном місця розташовані рядами в форматі 3 + 3

Мабуть, вельми непогані сидіння в лайнері - це крісла 18А і 18F - перед ними досить вільного місця для виходу. Що стосується найменш привабливих варіантів, тут фахівці називають сидіння, встановлені в 33 ряду, за яким розташовані туалети. Тут завжди є обмеження функції відкидання спинки крісла. Крім того, через постійне відвідування пасажирами туалетів, тут завжди гамірно.

Огляд моделі з зоною бізнес-класу

Розглянемо іншу модель, що належить тій же авіакомпанії. Лайнер VQ-BIZ - єдиний екземпляр в авіапарку «України».

Тут перші три ряди займають місця бізнес-класу - здвоєні сидіння. Само собою, ці місця досить комфортабельні, але 1А, 1В, 1С та 1D розташовані відразу за перегородкою пілотської кабіни. Відповідно, тут недостатньо вільного простору перед кріслами, та й вид на стіну навряд чи вразить туристів. Хоча сюди доцільно придбати квитки, щоб зайнятися роботою в дорозі.

Найбільш комфортабельні крісла розташовані в салоні бізнес-класу

перейдемо до економ класу борту і подивимося, що являє собою схема літака Боїнг 737 800, скільки місць передбачено конструкторами в цьому лайнері і які сидіння стануть найкращим вибором пасажира. У цьому салоні знаходиться 154 крісла.

Летіти в четвертому ряду буде комфортно через вільного простору перед сидіннями - попереду лише перегородка, що відокремлює місця підвищеної комфортності. На 12 і 13 рядах розташовані люки екстреного виходу. Тобто, людям, які купують місця в 11 і 12 ряду, варто задуматися про ймовірне відсутності можливості відкинути спинку крісла.

13 С, 13Е, 13В і 13D - сидіння, що знаходяться у запасних дверей - непоганий варіант. Крім того, хорошим варіантом стане вибір 14 ряду з місцями А і F. Адже перед ними досить вільного простору.

Відповідно, місця останнього, 29 ряду стають не найоптимальнішим варіантом. Тут завжди людно і шумно через близькість туалетів. Крім того, спинки сидінь можна відкинути повністю. Та й стюарди, що пропонують їжу, дійдуть сюди лише після обходу всього літака. Як бачите, критеріїв вибору безліч, і більшість нюансів залежить від особистих переваг пасажира.

рекомендації фахівців

Щоб не зіпсувати настрою на самому початку відпустки під час перельоту, недосвідченим пасажирам доцільно скористатися порадами досвідчених людей. Ми наведемо загальні рекомендації по вибору сидінь в салоні лайнера. Людині, раніше не літав на борту цієї моделі, доречно детально вивчити планування салону літака і ознайомитися з основними характеристиками моделі. Крім того, не завадить при реєстрації поцікавитися у співробітників авіакомпанії думкою про зроблений вибір або попросити у них ради.

Крім того, не завадить при реєстрації поцікавитися у співробітників авіакомпанії думкою про зроблений вибір або попросити у них ради

Загальні рекомендації щодо вибору місць в лайнерах цієї моделі

Враховуйте особисте сприйняття турбулентності. Тут експерти пропонують вибирати місця ближче до носа літака - тряска тут відчувається не так сильно, як в хвості. Бажано уникнути придбання квитків на ряди, розташовані перед евакуаційними люками або туалетами. Пам'ятайте, тут зазвичай неможливо подорожувати напівлежачи через обмеження з міркувань безпеки і особливостей конструкції.

Сидіння, що знаходяться поруч з підсобними зонами лайнера навряд чи виправдають очікування пасажира, що мріє про політ в тиші. Тут завжди шумно і багато людей. Враховуйте власні особистісні переваги і якості. Подорож з домашнім улюбленцем на руках доцільно планувати ближче до проходу салону.

підсумки

Як бачите, критерії вибору прості. Вдумливий і спланований підхід стане запорукою приємних вражень про політ, адже вдало вибране для подорожі місце задає тон будь-якій поїздці. А вміння підібрати комфортний для себе варіант обернеться хорошим настроєм.

Новости