Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Туніс

  1. Популярні курорти Гарячі тури в Туніс
  2. Відпочинок в Тунісі
  3. фотографії Тунісу
  4. Сусс
  5. Хаммамет
  6. Джерба
  7. Монастір
  8. Махдія
  9. Набель
  10. Туніс
  11. Порт-Ель-Кантауі
  12. Відео про Тунісі
  13. Туніс на карті
  14. Погода в Тунісі по місяцях
  15. Мова
  16. Валюта
  17. транспорт
  18. Розваги
  19. Корисні рекомендації

Популярні курорти

Гарячі тури в Туніс

Туніс - держава на півночі Африки, розташоване на березі Середземного моря. Туристи з усього світу їдуть сюди, щоб недорого відпочити на чистих середземноморських пляжах, а також відвідати пустелю Сахара і поторгуватися на колоритному арабському базарі. Це гарне місце і для сімейного відпочинку з дітьми, і для любителів нових відкриттів і гострих відчуттів. Поїздка в Туніс гарантовано запам'ятається надовго любителям східної культури. Тут можна зануритися в загадкову атмосферу Сходу з європейським рівнем обслуговування.

Гарячі тури в Туніс - відмінна можливість відпочити на узбережжі Середземного моря за зниженою вартістю.

На початку або кінці сезону тут досить тепло, але не так багато туристів. Можна насолодитися прогулянками і відпочинком без зайвої суєти, отримавши житло з перельотом з солідною знижку. Для подорожі в Туніс по гарячій путівці туристам з України не потрібна віза для в'їзду в країну, необхідно лише мати оформлений закордонний паспорт та медичну страховку. Відмітку у паспорті ставлять прямо в аеропорту відразу після прибуття.

Відпочинок в Тунісі

Заради чого варто взяти тур в Туніс? Любителям відпочивати на море сподобаються місцеві пляжі - їх тут досить багато як на території готелів, так і загальнодоступних. Популярні також снорклінг, дайвінг, кайтсерфінг. Але пляжний відпочинок - не єдина розвага для туристів. Можна замовити поїздки в Сахару, екскурсії в стародавнє місто Карфаген, Ель-Джем, Утіка. Ринки порадують великою кількістю спецій, фруктів, текстилю та посуду, виконаних в місцевому стилі. Тих, хто приїхав сюди з дітьми, чекають аквапарки, «Діснейленд», зоопарки, льодовий каток і танцюючі фонтани.

фотографії Тунісу

Основні курорти Тунісу

Туніс - безпечне для туризму держава з хорошим рівнем сервісу і непередаваним місцевим колоритом. Тому місцеві курорти популярні практично цілий рік - варто подумати про бронювання житла і купити квитки заздалегідь, якщо ви хочете відвідати країну в розпал сезону. Найчастіше туристи їдуть в Сусс, Хаммамет, Монастір, на острів Джерба. Популярні також Махдия, Набуль і столиця держави - місто Туніс.

Сусс

Сусс

Сусс - один з центрів туризму в Тунісі. Звідси найзручніше відправлятися на екскурсії по Сахарі або в захоплююче сафарі по пустелі. Тут же розташований зоопарк під відкритим небом «Фрігуйя». Ціна квитка досить скромна, зате знаходиться на території можна весь день. У місті безліч визначних пам'яток і пам'ятників архітектури, на огляд яких піде цілий день. Відпочиваючих також чекають пляжі і прогулянка на піратському кораблі.

Хаммамет

Хаммамет - один з найбільших міст країни. Знайти на карті його нескладно - він знаходиться в 65 км від столиці. Курорт славиться своїми пляжами і термальними джерелами. Тут знаходиться Медіна, музеї, фортеця, театр. Відпочинок з дитиною в Тунісі спокійно можна планувати в Хаммаметі - тут досить безпечних пляжів, комфортабельних готелів і тематичних парків розваг. Недалеко звідси розташований знаменитий Карфаген і Сіді-бу-Саїд.

Джерба

На цьому острові проходили зйомки «Зоряних воєн», тому багато хто приїжджає сюди подивитися на природні декорації. Крім цього, тут туристів чекають чисті пляжі, сеанси таласотерапії і водні розваги. Це відмінне тихе місце для комфортного відпочинку на двох, а також для сімейного відпустки. Це одне з найбезпечніших місць у країні.

Монастір

Монастір - один з пляжних курортів країни, куди є пряме авіасполучення. Це місто відоме своїми готелями, зонами відпочинку і майданчиками для гольфу. Також тут знаходиться один з відомих яхт-клубів. Одна з головних визначних пам'яток міста - мавзолей Хабіба Бургіби. Його усипальниця стала декорацією для багатьох фільмів і вважається одним із найбільш упізнаваних споруд.

Махдія

Відпочинок з дітьми в Тунісі краще провести в місті Махдія. Це не дуже жваве місце, але при цьому тут є вся потрібна туристам інфраструктура, високий рівень обслуговування і помірні ціни. Пляжі тут одні з найчистіших і комфортних у всій країні. Мандрівників чекають затишні кафе і ресторани, поїздка по місту на паровозиках і східний колорит.

Набель

Городок Набель розташований зовсім недалеко від Хаммамета і вважається центром гончарного мистецтва. Розваг для туристів тут небагато, зате ціни набагато нижче, ніж в більш популярних місцях. Пошуки сувенірів краще починати саме звідси - в місцевих магазинах можна купити кераміку, дута скло, циновки, кошики та витяжку з флердоранжа.

Туніс

Туніс - столиця однойменної держави. Сюди прибувають міжнародні авіарейси, що дуже зручно. Адже головні туристичні визначні пам'ятки розташовані недалеко. У самій столиці коштує обов'язково пройтися по головному проспекту імені Хабіба Бургіби, а також погуляти по Медині - старої частини міста. Палаци, мечеті, мавзолеї, парки, сади - ось далеко не повний список місцевих визначних пам'яток. Тут допізна працюють багато магазинів, кав'ярні і ресторани.

Порт-Ель-Кантауі

Тим, хто хоче придбати тур на двох до Тунісу, рекомендується задуматися про Порт-Ель-Кантауі. Місто розташоване недалеко від Сусса і є одним з елітних курортів. Тут є все для романтичного відпочинку:

  • кінні прогулянки;
  • подорожі на яхтах;
  • доглянуті пляжі.

Більшість готелів розташовані прямо на береговій лінії, в кафе і ресторанах тут подають свіжі морепродукти. Архітектурних пам'яток тут не так багато, зате гостей радує сучасне лазерне шоу і дводенні подорожі по Сахарі.

Відео про Тунісі

географічна довідка

Туніська Республіка розташована на півночі Африки і межує з Алжиром і Лівією. Столиця держави - місто Туніс. Велику частину країни займають савани і пустеля, а також Атлаські гори. Найбільш густонаселені міста знаходяться на узбережжі і островах - саме тут за краще відпочивати більшість гостей. Вирушаючи вглиб країни, варто пам'ятати, що клімат тут досить жаркий. Біля моря спека пом'якшується за рахунок свіжого бризу, але далеко їхати від узбережжя не рекомендується тим, хто погано переносить високу температуру.

Туніс на карті

Клімат і сезонність

Туристичний сезон, найбільш придатний для відпочинку в Тунісі, триватиме з початку травня по кінець жовтня. Влітку тут максимально жарко - температура повітря становить + 30-35ºС. Море прогрівається до 22-27ºС. Вночі температура опускається до 25-26ºС, але варто пам'ятати, що для пустелі характерна велика різниця між денною та нічною температурою, тому чим далі від моря, тим це помітніше.

Взимку тут + 15-17ºС днем ​​і + 10-12ºС - вночі. У морі купатися навряд чи вийде - ранньою весною і пізньою осінню воно занадто холодне. Зате можна насолодитися відсутністю великої кількості туристів.

Погода в Тунісі по місяцях

час

Часовий пояс Туніської Республіки - GMT +1. Різниця в часі з київським становить всього одну годину, тому навіть після перельоту не повинно виникнути серйозного дискомфорту. Варто пам'ятати, що більшість магазинів тут відкриті до 19 годин. Деякі торговельні точки в великих містах закриваються о 23 годині.

Мова

Більшість місцевого населення розмовляє арабською мовою, а також на берберському. Однак, у великих містах багато добре розуміють французьку - країна довго час була під політичним заступництвом Франції. Плануючи відпустку в Тунісі, не обов'язково терміново вчити фрази на арабській або французькою - сфера обслуговування прекрасно розуміє англійську і навіть російський.

Валюта

Офіційна валюта Тунісу - туніський динар. Тут не приймають долари або євро, але обмінних пунктів і банківських відділень в туристичних місцях досить, щоб легко поміняти гроші.

У більшості закладів для відпочинку, готелів, кафе чи магазинів можна розплатитися кредитною карткою.

транспорт

Підібрати путівку в Туніс для українців нескладно - тут працює 9 міжнародних аеропортів, які приймають авіарейси з різних куточків світу. Дістатися до потрібного міста або готелю також нескладно - між містами є залізничне сполучення, ходять автобуси. У містах є метро, ​​трамваї і таксі. Останній вид транспорту дуже зручний, тільки завжди просите водія обнулити перед посадкою лічильник, і будьте уважні при оплаті.

Розваги

Відпочинок в Тунісі багатий розвагами на будь-який смак. Якщо ви приїхали з дитиною, обов'язково відвідайте один з аквапарків, зоопарк під відкритим небом «Фрігія», парк розваг «1000 і 1 ніч». Туристи можуть покататися на верблюдах по пустелі або зануритися з аквалангом. Враження будуть неповними, якщо не спробувати місцеві солодощі і чай. На узбережжі завжди відкриті кафе і ресторани, приїжджим пропонують різні екскурсії.

Корисні рекомендації

Що корисно знати, перш ніж відправитися в сонячну африканську країну:

  • З серпня і до самої осені починається сезон медуз. Любителям купатися в морі краще запланувати тур в Туніс на інший час.
  • Місцеве дорожній рух досить хаотично, тому орендувати машину - не найкраща ідея, якщо ви не звикли до подібної манери їзди.
  • Заборонено вивозити місцеву валюту, тому не міняйте більше грошей, ніж плануєте витратити. В аеропорту можна обміняти динари на долари або євро при наявності квитанцій з обмінників.

Незважаючи на те що це мусульманська країна, тут лояльно ставляться до розпивання алкоголю туристами. Більшість жителів Тунісу дуже доброзичливі і гостинні, тому поїздка сюди обов'язково подарує вам яскраві і теплі спогади.

Новости