Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури в Домінікану

  1. фотографії Домінікани
  2. Основні курорти Домінікани
  3. Пунта Кана
  4. Пуерто-Плата
  5. кап Кана
  6. Відео з Домініканської Республіки
  7. Домініканська Республіка на карті
  8. кухня
  9. Торгівля
  10. транспорт
  11. Корисна інформація

Домініканська республіка - одна з держав Карибського басейну, розташоване на острові Гаїті. Ця країна приваблює туристів своїми пляжами - вони тягнуться вздовж усього узбережжя. Завдяки м'якому клімату, тут можна відпочивати цілий рік. Тих, хто вибрав відпочинок в Домінікані, чекають чистий пісок, теплі води океану і якісний сервіс.

Ця країна підходить не тільки для розміреного сімейного відпочинку. Тури в Домінікану популярні серед любителів дайвінгу та сноркелинга. Пункти прокату спорядження можна знайти практично всюди. Вода біля берегів островів - чиста, тому видимість при зануренні становить до 30 метрів. Це дозволить нирцям вдосталь намилуватися підводними печерами, кораловими садами і морськими мешканцями.

Під час відпочинку в Домініканській республіці не буде нудно нікому. У багатьох готелях є поля для гольфу, якими гості можуть користуватися в будь-який час. Відпочиваючим тут пропонують заняття з віндсерфінгу, прогулянки з дельфінами, сафарі на джипах, екскурсії на вертольотах. Любителям екотуризму припаде до душі Національний парк Харагуа і Ель-Чоко.

Пляжний відпочинок, спостереження за китами, екскурсії по історичних пам'ятках або прогулянки з рифовими акулами - будь-хто зможе підібрати для себе цікаве заняття. Тут комфортно відпочивати сім'єю, дружною компанією і навіть поодинці. Особливою популярністю користуються тури на двох. Домінікана - колоритна країна, яка нікого не залишить байдужим.

фотографії Домінікани

Домініканська Республіка відома своїми сліпуче білими пляжами, смарагдовою водою лагун, незайманою природою і різнокольоровими кораловими рифами. Завдяки тропічного клімату, літо в країні триває цілий рік. Домініканська Республіка знаходиться в східній частині острова Гаїті і на прибережних островах, що омиваються Карибським морем. Офіційна валюта - домініканський песо. Мандрівники з України здобувають візу після прильоту.

Основні курорти Домінікани

На східному узбережжі знаходиться всесвітньо відомий курорт Пунта Кана. На північ від від нього розташований пляж Плайя-Лимон із заповідними лагунами, оточеними мангровими заростями. Недалеко від столиці розташувалися курорти Бока-Чика, Ла-Романа і Байяїбе. Тут можна помилуватися кораловими рифами, а також відпочити в численних барах, клубах і ресторанах.

Багато тури в Домініканську Республіку включають поїздку в місто Сосуа. Це справжній рай для тих, хто хоче зайнятися дайвінгом. Також тут можна поспостерігати за китами і відвідати найбільший аквапарк Колумбус.

Пунта Кана

Серед первозданної природи мангрових лісів видніються невеличкі готелі класу «люкс» - це курорт Пунта Кана. Райські пляжі, спів птахів і пальми роблять цей казковий куточок популярним місцем для сімейного відпочинку в Домінікані. Жінки в захваті від гармонії, що панує навколо, чоловіки - від водних видів спорту, а діти - від теплого бризу.

Пуерто-Плата

Невелика курортна зона Пуерто-Плата складається всього з 13 готелів і всі вони чудові. Курорт знаходиться на північному узбережжі і гармонійно поєднує незайману людиною красу природи і численні розважальні заклади. Місце, відкрите в XV столітті самим Христофором Колумбом, називають Бурштиновим берегом. Ідеально підходить серферів і любителям гучної нічного життя.

кап Кана

Кап Кана - новий елітний курорт на сході країни. Чудові пейзажі, незаймані пляжі, вічнозелені тропічні ліси, могутні скелі і океан - що може бути краще для справжніх естетів? Гідність курортної зони - Орлиний пляж, який називають найкрасивішим пляжем світу. Всі готелі курорту - класу «люкс». Ви самі вибираєте, що вам до душі: шикарні номери з усіма зручностями або бунгало з власним пляжем.

Відео з Домініканської Республіки

Географія і клімат

Відпочинок в Домініканській Республіці - задоволення, доступне цілий рік, адже це зона субтропічного клімату. На Карибах немає вираженої зміни пір року. З травня по вересень тут триває сезон дощів, але він не завадить туристам - зливи дуже короткочасні.

Середня температура коливається від +25 до + 33ºС. Завдяки дме з океану пасатам, спека переноситься легко. Дорослі і діти не відчують дискомфорту. Але щоб не потрапити на острів в самий жаркий період, можна купити путівку в Домінікану на зимові місяці.

Домініканська Республіка на карті

час

Часовий пояс Домініканської Республіки - GMT-4. Різниця з київським часом триває 7 годин влітку і 6 - взимку. Вибираючи тури в Домінікану, доведеться заздалегідь подумати, як адаптуватися до зміни часових поясів.

кухня

Вирушаючи за путівкою в Домінікану, обов'язково спробуйте місцеву кухню Вирушаючи за путівкою в Домінікану, обов'язково спробуйте місцеву кухню. В її основі - кулінарні традиції Карибського басейну. Тут повсюдно використовують різноманітні морепродукти, фрукти, кокоси. Частково домініканська кухня схожа на іспанську.

З бананів готують багато страв, в тому числі супи і м'ясні рагу. Цей фрукт тут практично повністю замінює картоплю. Домініканці часто вживають в їжу рис, квасоля і спеції. Під час відпочинку обов'язково спробуйте солодкі десерти з кокосами.

Домініканський ром - один з найбільш популярних напоїв. Його варто продегустувати, навіть якщо ви не любитель міцного алкоголю. Вартість рому тут нижче, ніж на Кубі. Тому можна привезти його друзям в якості сувеніра.

Торгівля

Безліч сувенірних магазинів і досить лояльна митна політика дозволяють запастися незвичайними сувенірами. У Санто-Домінго можна не тільки придбати милу дрібничку, а й витратитися на дороге плаття, нову сумочку і дизайнерські туфлі. Широкий вибір обумовлений тим, що в центрі розташовуються відомі бутіки.

транспорт

Поїздка в Домінікану починається з авіаперельоту - це швидкий і комфортний спосіб дістатися в країну з будь-якого куточка світу.

У столиці працює відразу два аеропорти. Пошук дешевих перельотів допоможе заощадити і купити квитки за нижчою ціною.

По самій Домінікані зручно подорожувати на автобусі - вони тут ходять регулярно. Крім цього, ви можете орендувати машину. В цьому випадку приготуйтеся до того, що доведеться сплатити страховку. Також врахуйте, що на дорогах країни повно лихачів.

По містах в основному пересуваються на автобусах та маршрутних таксі, які називаються «Карро публікос». Це найдешевший транспорт.

Корисна інформація

Щоб пляжний відпочинок в Домінікані приніс тільки приємні враження, не забувайте постійно мити руки і фрукти, які вживаєте в їжу. Не пийте воду з-під крана. Постійно носіть із собою вологі серветки і пляшку з кип'яченою водою.

Якщо ви плануєте відвідати мангрові джунглі, перед поїздкою зробіть щеплення від малярії, правця, черевного тифу. Медицина тут платна, тому заздалегідь потурбуйтеся про медичну страховку.

Тут також нерідкі вуличні крадіжки, тому за особистими речами потрібно уважно стежити. Залишайте машину або інший транспорт на платних стоянках. Не міняйте валюту і не знімайте гроші на вулиці - робіть це тільки в відділеннях банків.

Домініканська республіка - яскрава країна, де змішалися європейські, африканські і місцеві традиції. Тому калейдоскоп яскравих вражень вам гарантовано незалежно від того, який відпочинок ви віддаєте перевагу: прогулянки по історичному центру, пляжі або дайвінг.

Чудові пейзажі, незаймані пляжі, вічнозелені тропічні ліси, могутні скелі і океан - що може бути краще для справжніх естетів?

Новости