Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Росавіація звинуватила «Перлову річку» в підробці авіаквитків / Новини на Profi.Travel

Туроператор «Перлова ріка» сфальсифікував квитанцію електронного квитка для частини туристів, видавши деяким з них, хто полетів в Хайкоу (Китай) рейсом авіакомпанії «Пегас Флай», маршрут-квитанції електронного квитка з недостовірною інформацією. Про це ТАСС повідомив представник Росавіації Сергій Ізвольський.

За його словами, за інформацією Генконсульства РФ в Китаї, на даний момент в КНР налічується понад 230 клієнтів «Перлової річки» без зворотного квитка.

«Ми з'ясували сьогодні, що" Перлова ріка "продавала в складі турпакета повітряне перевезення на регулярний рейс авіакомпанії" Пегас Флай ", в тому числі на 23 листопада через Жуковського в Хайкоу. Туристам цього рейсу була видана маршрут-квитанція електронного квитка, в якій значилося, що зворотний рейс буде виконаний авіакомпанією "Пегас Флай" 8 грудня », - сказав співрозмовник агентства, уточнивши, що 11 грудня представники авіакомпанії приїхали в Росавіації і повідомили, що припинили літати в Хайкоу ще з 26 листопада.

«І рейси в грудні в Хайкоу або з Хайкоу у авіакомпанії заплановані не були. Таким чином, маршрут-квитанція, яка була виписана "Перлової рікою", містить недостовірну інформацію. По суті, це фальсифікація документа про повітряне перевезення », - сказав він.

«Компанія ввела в оману туристів, порушила закон про туристської діяльності і відправила туристів на острів Хайнань свідомо без зворотного квитка, - додав Извольский. - Також про факти ознак шахрайства з боку туроператора ми проінформували правоохоронні органи ».

За словами Извольского, Росавіація поінформувала також і Ростуризм про ситуації, що склалася. Російські авіакомпанії мають технічну можливість вивезти пасажирів, але при залученні інших авіакомпаній постане питання про фінансування вивізних рейсів.
«На нашу думку, тут можна застосувати механізм фінансування« Турпомощі », - додав він.

Раніше базується в Іркутську авіакомпанія «ІрАеро» заявила про припинення польотів на китайський острів Хайнань в міста Санья і Хайкоу і перевезення клієнтів туроператора «Перлова ріка» в ряд російських міст через борги. У «Перлової річки», яка відкрила своє представництво в РФ в 2017 році, повідомили, що компанія не має заборгованості, а причиною відмови від перевезень стали поломки літаків.

За останніми даними авіакомпанії «ІрАеро», в Хайкоу знаходяться близько 1,5 тис. Туристів з Росії, деякі з них очікують вильоту додому з 8 грудня. В даний час Ростуризм спільно з китайською стороною розробляє дорожню карту щодо повернення російських туристів.

Також відомо, що «Перлова ріка» до «ІрАеро» співпрацювала з авіакомпанією «Пегас флай». Як повідомляли в прес-службі цієї турфірми, на початку грудня, через невиконання фінансових зобов'язань туроператором перевізник скасував рейси Жуковський - Хайкоу - Жуковський.

Керівник Росавіації Олександр Нерадько на цьому тижні заявляв, що першочерговим завданням в цій ситуації з є вивезення пасажирів. У свою чергу, керівник Ростуризму Олег Сафонов повідомляв, що всі клієнти «Перлової річки» будуть вивезені з Китаю до кінця цього тижня.

Тільки важливе. Тільки для профі.

Тільки для профі

Новости