Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Кубу самостійно

  1. Оренда житла Хороший мандрівник, який вважає за краще не витрачати зайві гроші в поїздці на несуттєве,...
  2. Необхідні документи
  3. пам'ятки
  4. транспорт
  5. вартість подорожі
  6. як заощадити

Оренда житла

Оренда житла

Хороший мандрівник, який вважає за краще не витрачати зайві гроші в поїздці на несуттєве, завжди загляне на сайт Airbnb . Це найвигідніший і правдивий сервіс з бронювання житла.

Завдяки популярності Куби - не тільки як курорту в Карибському морі, але і як місця з унікальною архітектурою, гостинними жителями і смачною кухнею, потік туристів сюди не слабшає цілий рік. Відповідно, велика кількість готелів не збирається заклично знижувати ціни на проживання або покращувати сервіс. Це створює сприятливі умови для успішного розвитку здачі в оренду житла приватними особами. Airbnb - інтернет-майданчик, на якій зустрічаються і домовляються дві зацікавлені сторони про бронювання квартир.

У чому переваги Airbnb в порівнянні з іншими додатками, на яких прийнято шукати варіанти оренди квартир або будинку?

  • Це взаємовигідне рішення для гостя і господаря. Приїжджому надається відмінне розміщення за невеликі гроші, що приймає отримує винагороду за свою гостинність.
  • Це безпечний і надійний сервіс. Можна орендувати житло не побоюючись шахрайства, аренбі гарантує прозорість переказу грошей, достовірність анкет учасників, правдивість відгуків і репутацій.
  • Це унікальний шанс вибрати найбільш улюблений варіант проживання дешево. Зняти квартиру в самому центрі або крокової доступності від пляжу і при цьому заощадити? Це реально, тому що забронювати житло можна недорого, угода укладається самостійно без посередників.
  • Це цікавий спосіб познайомитися з абсолютно різними людьми. Досить перед подорожжю на Кубу зареєструватися на Airbnb і частіше переглядати пропозиції.

гроші

гроші

Потрібно знати, що на Кубі є два види валют: конвертований песо (CUC) і песо кубано (CUP). Перша валюта використовується переважно в найпопулярніших місцях, де мешкають туристи, що купили тур: дорогі готелі, деякі клуби і ресторани для іноземців. Практично скрізь у Вас приймуть конвертований песо (інша назва - кук), але, як правило, дешевше буде розплачуватися песо кубано, особливо це стосується проїзду в громадському транспорті, їжі в невеликих магазинчиках, ресторанах і кафе. Песо кубано розплачуються самі кубинці, тому він і вигідніше.

Найкраще взяти з собою гроші в євро, а вже на Кубі обміняти більшу частину на конвертовані песо і невелику - на песо кубано (якщо Ви збираєтеся купувати їжу і речі не тільки в туристичних районах), зазвичай 1 CUC = 25 CUP. Міняти долари на песо не вигідно, так як стягується додаткова комісія в 10%. Курси обміну в різних містах і в різних обмінниках відрізняються один від одного, тому розумно відразу не міняти всі гроші, а пройтися і порівняти курси.

У великих готелях, магазинах, ресторанах і клубах приймають банківські картки. Яка карта підходить для оплати покупок за кордоном читайте тут .

Необхідні документи

Необхідні документи

Для того, щоб відправитися самостійно на Кубу, буде потрібно мінімум документів. Росіянам і білорусам не потрібна віза, якщо метою поїздки є туризм і термін перебування на острові буде менше 30 днів. Так що можете просто взяти з собою закордонний паспорт, що діє протягом усього терміну поїздки, і рвонути в подорож по Кубі.

Українцям і казахам віза потрібна. Подати документи на її отримання можна в посольство Республіки Куба в Києві і в Астані відповідно. Заплатити доведеться 30 $ і почекати близько тижня.

пам'ятки

пам'ятки

На Кубі не так вже й багато пам'яток, але вони є. Куди сходити і що подивитися тут завжди можна знайти, взяти хоча б прекрасні природні заповідники і пам'ятники революції. Звичайно, краще придбати путівник по Кубі і прочитавши його, самим скласти свій власний маршрут відвідування цікавих місць. Я ж перерахую найпопулярніші пам'ятки Куби:

  • Капітолій в Гавані
  • Кафедральний собор Гавани
  • Музей революції в Гавані
  • стара Гавана
  • Великий театр Гавани
  • Будинок-музей Хемінгуея в Гавані
  • Фортеця Ла-Фуерса
  • Фортечний комплекс Сан-Карлос-де-Ла-Кабанья
  • бульвар Прадо
  • кладовище Колон
  • Національний парк Сьєрра-Маестра
  • Національний ботанічний сад
  • Національний парк Національний парк Десембарко-дель-Ґранма
  • Національний парк Баконао

Самостійна поїздка на Кубу може бути дуже насиченою і різноманітною. А якщо орендувати автомобіль, то можна побачити в рази більше цікавих пам'яток. З'їздити в нетуристичні, «справжні» кубинські місця, які в повній мірі покажуть спосіб життя місцевого населення, вийде швидко і відносно недорого.

транспорт

транспорт

Громадський транспорт на Кубі (автобуси, поїзди) не відрізняється комфортному. У містах автобуси постійно переповнені, їздять не за розкладом і з великими перервами між рейсами. Потяги курсують між містами дуже погано, часто рейси скасовують зовсім. Багато мандрівники взагалі не користуються громадським транспортом на Кубі.

Найкраще використовувати таксі. Воно досить комфортне, але не сильно дешеве. Вартість 1 км = 1 $ (іномарки) і 1 км = 0,5 $ (Жигулі, бюджетний варіант). На Кубі діє негласне правило: для іноземців має все бути дорожче, а для кубинців дешевше. Нічого вже тут не поробиш.

Відмінним способом пересування по острову є автомобіль. Орендувати його на Кубі можна практично скрізь. У заставу залишається 100 CUC, добу оренди простенького автомобіля обійдуться в 60 CUC. Вік водія повинен перевищувати 21 рік, причому водійський стаж повинен бути більше одного року.

вартість подорожі

вартість подорожі

Відпочинок на Кубі недешевий, але дуже цікавий. Тому варто все-таки злітати і побачити своїми очима цю дивовижну країну. А ось скільки буде коштувати подорож залежить тільки від Вас. Варіантів його організації безліч. Хтось полетить бізнес-класом і буде жити в 5-зіркових готелі, а хтось полетить економ класом і буде жити в 3-зіркових готелі. У кожного свої можливості, потреби і пріоритети. Деякі мандрівники краще заощадять на авіаквитках і готелях і на ці «збережені» гроші відправляться в ще одну подорож, а хтось витратить все за один раз.

Наведу середньостатистичні витрати на кубинський відпочинок для двох осіб на 10 днів:

  • Авіаквитки = 1600. €
  • Номер в готелі 3 * = 600 €
  • Їжа = 300 €
  • Транспорт = 100 €
  • Покупки = 200 €
  • Розваги = 150 €

Разом 2950 €. Відпочинок на острові Куба може бути як істотно дешевше, так і дорожче. Все залежить від самих мандрівників. Щоб заощадити по максимуму, прочитайте керівництво 7 кроків до подорожі , Завдяки йому Ви зможете відпочити на Кубі набагато дешевше.

як заощадити

як заощадити

Ці рекомендації та поради можуть істотно скоротити Ваші витрати. При цьому рівень комфорту буде на висоті. Відправитися на Кубу дикуном (це альтернативна назва самостійних подорожей, поширене серед самих мандрівників) можна відносно недорого, було б бажання. Важливо розуміти, чим дешевше Ви будете шукати варіанти авіаквитків і готелів, тим більше часу буде потрібно на планування свого відпочинку. До того ж, найдешевші авіаквитки, як правило, продаються на фіксовані дати в певному місяці, а якщо у Вас відпустку жорстко обмежений і Ви не можете самостійно вибрати, коли він почнеться і закінчиться, то доведеться задовольнятися тільки відносно недорогими квитками.

  • Відстежуйте акції авіаперевізників. Іноді вони влаштовують розпродажі, а це відмінний спосіб полетіти на Кубу дешево. Більшість спецпропозицій публікується тут .
  • Забронювати готель на Кубі самостійно найвигідніше на RoomGuru . Так Ви знайдете саме краще співвідношення ціна / якість, а сам процес бронювання повністю безпечний.
  • Поміняйте частина євро на місцеві песо кубано (CUP). Ними набагато вигідніше розплачуватися в нетуристичних місцях.
  • Робіть покупки на ринках «для місцевих». Там ціни набагато нижче.
  • Замовляйте номери в готелях і купуйте авіаквитки заздалегідь. Якщо Ви будете купувати квитки за місяць до відправлення, то ціни будуть високі. Найнижчі ціни встановлюються в період 1,5-9 місяців до дати відправлення.

Найнижчі ціни встановлюються в період 1,5-9 місяців до дати відправлення

Тепер Ви знаєте, як поїхати на Кубу самостійно, і зробити це Ви можете вже сьогодні. Є такі люди, які куплять квитки, забронюють номер в готелі і полетять на зустріч пригодам. Якщо Ви належите до тих, хто все ретельно планує, то рекомендую не тягнути кота за хвіст і все-таки відпочити на Кубі якомога швидше. Всього вам найкращого!

У чому переваги Airbnb в порівнянні з іншими додатками, на яких прийнято шукати варіанти оренди квартир або будинку?
Зняти квартиру в самому центрі або крокової доступності від пляжу і при цьому заощадити?

Новости