Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Купити квитки до В'єтнаму дешево, способи пошуку квитків

  1. зміст посту Докладний пост про пошук і покупку дешевих авіаквитків і путівок до В'єтнаму. Огляд...
  2. Мій досвід пошуку авіаквитків до В'єтнаму
  3. Пошук авіаквитків до В'єтнаму
  4. Як летіти до В'єтнаму
  5. Гарячі путівки до В'єтнаму
  6. Регулярні рейси до В'єтнаму
  7. Чартери до В'єтнаму
  8. розпродажі авіаквитків
  9. Помилкові тарифи на авіаквитки
  10. Складні маршрути до В'єтнаму
  11. До В'єтнаму через країни Південно-Східної Азії
  12. Лоукостери В'єтнаму і країн Південно-Східної Азії

зміст посту

Докладний пост про пошук і покупку дешевих авіаквитків і путівок до В'єтнаму. Огляд перельотів до В'єтнаму з Москви, Красноярська, Єкатеринбурга, Владивостока і інших регіонів Росії. В які аеропорту зручніше прилітати для відпочинку в Нячанге, Муйне або Дананге, огляд в'єтнамських і азіатських лоукостерів та інші бюджетні способи приїзду на в'єтнамські морські курорти.

Міжнародні аеропорти В'єтнаму

Більшість в'єтнамських пляжних курортів зосереджено на півдні (і в центрі) країни, про це я писав у пості про курорти В'єтнаму.

Якщо ваша мета приїзду до В'єтнаму - пляжний відпочинок, то рекомендую заздалегідь вибрати аеропорт ближче до свого місця відпочинку, так як відстані великі і їхати через всю країну по землі може бути некомфортно і довго. Якщо ви прямуєте до В'єтнаму для дослідження країни та часом не обмежені, то можна вибрати абсолютно будь-який міжнародний аеропорт.

Усередині В'єтнаму все набагато простіше, тут можна пересуватися або на бюджетних, комфортних, але повільних автобусах, або літати на азіатських лоукостерів, скористатися послугами залізниці можна, але не в усі в'єтнамські міста прокладені рейки.

Міжнародні аеропорти В'єтнаму і курорти на мапі


Міжнародні аеропорти В'єтнаму і курорти на мапі

1. Міжнародний аеропорт Ханоя - Нойбай (Noi Bai), (IATA: HAN, ICAO: VVNB) знаходиться в 45 кілометрах від столиці В'єтнаму. Незважаючи на всю свою «столичность», аеропорт Нойбай є лише третій за кількістю обслуговування пасажирів у В'єтнамі.

Якщо ви прибули до В'єтнаму для відвідування півночі країни (для відвідування міст Сапа, Хуе, бухти Халонг і т.д.), то купуйте квитки в аеропорт Ханоя.

2. Міжнародний аеропорт Хошиміну (колишній Сайгон) - Tan Son Nhat International Airport (вимовляється як Таншоннят, код ІАТА - SGN), є найбільшим аеропортом В'єтнаму за розмірами і за пасажиропотоком. Він розташований в межах міста, відразу при виході з аеропорту ви потрапите в житлові квартали міста. Знайти недорогий готель в пішої доступності від аеропорту простіше простого.

Основний потік туристів прибуває саме сюди, так як ціни на перельоти в аеропорт Хошиміну є найнижчими, але є незручність добирання до деяких пляжних курортів. Наприклад, до курортного селища Муйне - Фантьет, доведеться трястися п'ять годин на автобусі. Якщо плануєте пляжний відпочинок в Муйне (Фантьет), Вунгтау або на острові Фукуок, то аеропорт Хошиміну найближчий до них.

3. Міжнародний аеропорт Нячанга - Камрань (Cam Ranh International Airport, код CXR), він розташований в 30 кілометрах на південь від міста і є найзручнішим для відпочинку в Нячанге.

В аеропорт Камрань прилітають чартери з Росії, в'єтнамські і азіатські регулярки і лоукостер. Транспортна доступність аеропорту і Нячанга виконана на вищому рівні, включаючи автобусне сполучення.

Мій досвід пошуку авіаквитків до В'єтнаму

Для перельотів до В'єтнаму я використовую або аеропорт Хошиміну (квитки в нього найдешевші), або аеропорт Камрань (поруч з Нячанг). Детально, про всі свої секрети пошуку дешевих перельотів я розповів ось тут.

У мене є простий і перевірений алгоритм пошуку авіаквитків, яким я користуюся протягом багатьох років, він відмінно працює і дозволяє знаходити квитки за дешеві тарифами.

  1. йду на цей сайт і забиваю найпростіший пошук (з Москви в Хошимін), часто такий маршрут є самим бюджетним;
  2. Граюся з датами вильоту, іноді досить поміняти дні тижня і ви вже заощадили пару тисяч рублів;
  3. обов'язково йду на цей сайт і перевіряю аналогічний маршрут за цінами, тут є одна особливість, можна вказати не місто - місто (Москва - Хошимін), а країна - країна (Росія - В'єтнам).

Ось короткий алгоритм моїх дій при пошуку авіаквитків, а тепер подивимося як це працює на практиці.

Задамося метою знайти дешевий переліт з Москви в Нячанг. З досвіду скажу, що такий маршрут вигідніше за все розбити на два перельоту (іноді на три). Перший переліт - з Росії в Хошимін, другий - з Хошиміну в Нячанг

Авіаквитки в Хошимін



Летимо з Москви в Нячанг, тут напрошується що найзручніший аеропорт - це Камрань. Перший пошук видав квиток за маршрутом Москва - Нячанг за 20 600 рублів в одну сторону. Дивлюся на сусідні дати і бачу економію в 1 000 рублів.



Міняю аеропорт прильоту на Хошимін і бачу що ціна квитка вже знизилася до 14 600 рублів, а на сусідню дату квиток за маршрутом Москва - Хошимін варто і того менше - 13 400 рублів.

Про всяк випадок перевіряю сусідній аеропорт вильоту (Санкт-Петербург), іноді з Пітера в Хошимін можна зловити хороші ціни, але в цей раз ціни дорожче ніж з Москви.

Перевіряю другий пошуковик на адекватність цін, він добре шукає місцевих лоукостерів та іншу азіатчина. Тут можна вказати рейс як Москва - Хошимін, так і Росія - В'єтнам і пошуковик вибере найдешевші квитки. Цього разу нічого цікавого немає, при пошуку він видає ціни вищі.

Авіаквитки в Нячанг


Авіаквитки в Нячанг

Купую квиток в Хошимін на першому пошуковику. Але мені потрібно потрапити не в Хошимін, а в Нячанг, на ці заперечення у мене є відповідь (ось тут другий пошуковик і знадобився). Без коментарів, дивіться на скрині.

У підсумку переліт з Москви в Нячанг коштує трохи понад 14 500 рублів (13 400 руб з Москви в Хошимін +1 100 руб з Хошиміну в Нячанг на в'єтнамському лоукостерів), замість 20 600 рублів при першому пошуку.

П'ять тисяч рублів економії за п'ять хвилин, як вам такий результат?

Пошук авіаквитків до В'єтнаму

У цій частині поста розповім про порядок цін на авіаквитки з російських міст.

В'єтнам з Москви

  • різниця в часі між Москвою і Хошимін: 4 години;
  • скільки летіти до Хошиміну з Москви прямим рейсом: приблизно 10 годин;
  • відстань між Москвою і Хошимін становить: 7 719 кілометрів.

Орієнтовна ціна квитка на прямий рейс з Москви в Хошимін від 30 000 до 40 000 рублів, це ціна авіаквитка в обидва кінці в економ класі.

Якщо летіти з Москви в Хошимін з пересадками, то квиток може коштувати від 25 000 до 35 000 рублів, вартість квитка в обидва кінці. Слід дивитися на тривалість і число пересадок, якщо їх не багато і час стикувань прийнятне, то такі квитки можна купувати.

В'єтнам з Красноярська

  • різниця в часі між Красноярському і Хошимін: 1 годину;
  • скільки летіти до Хошиміну з Красноярська прямим рейсом: приблизно 6 годин;
  • відстань між Красноярському і Хошимін становить 5 197 кілометрів.

Орієнтовна ціна квитка на прямий рейс з Красноярська в Хошимін від 60 000 рублів, це ціна авіаквитка в обидва кінці на чартері (Владивосток Авіа). Варто відзначити, що до В'єтнаму з Красноярська набагато дешевше летіти через Москву, та до того ж чартери з Красноярська до В'єтнаму літають лише з кінця жовтня.

Якщо летіти з Красноярська в Хошимін з пересадками в Москві і Абу-Дабі (або Дубаї), то квиток може коштувати від 40 000 до 60 000 рублів, вартість квитка в обидва кінці.

В'єтнам з Єкатеринбурга

  • різниця в часі між Єкатеринбургом і Хошимін: 2 години;
  • скільки летіти до Хошиміну з Єкатеринбурга прямим рейсом: приблизно 8 годин;
  • відстань між Єкатеринбургом і Хошимін становить: 6 441 кілометрів.

Орієнтовна ціна квитка на прямий рейс з Єкатеринбурга в Хошимін від 50 000 рублів, це ціна авіаквитка в обидва кінці на чартері (Vim-avia). Варто відзначити, що набагато дешевше летіти через Москву, та до того ж чартери з Єкатеринбурга до В'єтнаму літають з кінця жовтня.

Якщо летіти з Єкатеринбурга в Хошимін з пересадками в Москві і Абу-Дабі (або Досі), то квиток може коштувати від 35 000 до 55 000 рублів, вартість квитка в обидва кінці.

В'єтнам з Владивостока

  • різниця в часі між Владивостоком і Хошимін: 3 години;
  • скільки летіти до Хошиміну з Владивостока прямим рейсом: приблизно 5 годин;
  • відстань між Владивостоком і Хошимін становить: 4 379 кілометрів.

Орієнтовна ціна квитка на прямий рейс з Владивостока в Хошимін від 40 000 рублів, це ціна авіаквитка в обидва кінці на чартері (Владивосток Авіа). Варто відзначити, що набагато дешевше летіти з пересадками, та до того ж чартери з Владивостока до В'єтнаму починають літати лише з кінця жовтня.

Якщо летіти з Владивостока в Хошимін з пересадками в Сеулі (Гонконгу або Японії), то квиток може коштувати від 30 000 до 45 000 рублів, вартість квитка в обидва кінці.

Як летіти до В'єтнаму

Далі, розповім про найпоширеніші способи перельоту до В'єтнаму. Все що я знаю з питання «як дістатися до В'єтнаму найдешевше», шукайте в цій частині поста. Подробиці про рейси з пересадками, акції авіакомпаній, складні маршрути і вся правда про так звані «Помилкові тарифи», читайте далі.

Про розпродажі, помилкові тарифи на авіаквитки та акційні квитки , Я раніше докладно писав, будь ласка ознайомтеся зі статтею.

Ось короткий список чого слід враховувати при пошуку авіаквитків до В'єтнаму:

  • сезонність - під час високого туристичного сезону ціни вище і пропозицій більше, так як літають регулярки і чартери;
  • пересадки і стикування - найдешевші квитки слід шукати на стикувальних рейсах, прямі рейси коштують дорожче;
  • свята - авіаперельоти в свята завжди коштують дорожче;
  • дні тижня - квиток з перельотом в будній день може коштувати дешевше;
  • різні міста вильоту - дивіться сусідні міста вильоту / прильоту, це може допомогти заощадити;
  • акції і розпродажі - стежте за акціями авіакомпаній, іноді бувають сюрпризи;
  • раннє бронювання - моніторьте ціни і купуйте квитки заздалегідь, за пару днів до вильоту квитків може і не бути зовсім;
  • помилкові тарифи це зло - деякі туристи примудряються купити квитки по помилковим тарифами, а потім сильно засмучуються, коли квитки анулюють (про помилкові тарифи читайте далі).

Гарячі путівки до В'єтнаму

В'єтнам для росіян - це безвізова країна, а значить пляжний відпочинок біля теплого моря бокові простий (зібрався і полетів). Для відпочинку у В'єтнамі, відмінно підходить «ловля» дешевих гарячих турів з вильотом на завтра (вони найдешевші).

Іноді, можна бачити гарячі тури за ціною авіаквитка, в таких випадках вибір очевидний, треба брати і летіти. Туристичні чартерні рейси завжди прямі що дуже зручно, на відміну від дешевих перельотів з декількома стиковками.

Найдешевші гарячі путівки до В'єтнаму, як завжди з вильотом з Москви, тут москвичам везе. Найнижча ціна на гарячі путівки з вильотом з Москви, мною була помічена на цьому сайті , Ціна пакетного туру була 29 000 рублей за тижневий відпочинок в Нячанге. В ціну путівки входив авіапереліт Москва - Нячанг - Москва, трансфер, простенька страховка, готель 2 зірки без харчування. Ще можна шукати гарячі тури на цьому сайті.

Регулярні рейси до В'єтнаму

Один з найбільш зручних і найбільш витратних способів потрапити до В'єтнаму по повітрю - це регулярний прямий переліт. Варто пам'ятати, що не з кожного міста є пряме сполучення, зрозуміло що з Москви і Санкт-Петербурга (часто через стикування в Москві) є прямі рейси в Хошимін, але не кожне місто мільйонник може надати такий переліт.

Прямий переліт з Москви в Хошимін здійснюють авіакомпанії Аерофлот і Vietnam Airlines, прямий рейс займе 10 годин і буде коштувати від 30 000 рублів.

З регіонів Росії до В'єтнаму теж є прямі рейси, але здійснюють їх чартерні компанії, ціни не найнижчі, але прямим рейсів завжди зручно.

Чартери до В'єтнаму

Однією з особливостей чартерних рейсів до В'єтнаму, є їх яскраво виражена сезонність, з листопада по квітень з Москви вилітають кілька бортів, а в літні місяці - спад і затишшя. Чартери до В'єтнаму, як і сам В'єтнам - це зовсім молоде туристичний напрямок, можливо зі збільшенням тур потоку в цю екзотичну країну, чартерних рейсів буде більше.

До В'єтнаму літають такі чартерні авіакомпанії: ВІМ-Авіа, Nord Star, S7, Nordwind Airlines.

розпродажі авіаквитків

У світі авіаперевізників існує величезна конкуренція, особливо це видно на більш розвинених західних ринках, тому молоді та амбітні авіакомпанії регулярно проводять гучні розпродажі квитків. Основна суть усіх розпродажів - це реклама авіакомпанії (ймовірно ви бачили їхні гучні оголошення про розпродажі в інтернеті і по телебаченню), і в останню чергу - це розпродати «залежаний товар» (досить небагато знизити ціну і квитки самі себе продадуть, без будь-якої рекламної галасу ).

Лідери по розпродажах квитків до В'єтнаму, є наступні авіакомпанії: Turkish Airlines, Air China, Etihad, Qatar, Emirates, Aeroflot.

Помилкові тарифи на авіаквитки

Чому я вважаю, що помилкові тарифи зло?

пошук авіабілетной халяви трудомісткий процес, позитивний результат не гарантований;
квиток по хибному тарифу можуть скасувати в будь-який момент і ваш відпустку зірветься;
зекономлені гроші не зможуть компенсувати втрачені очікування при скасуванні квитків.

Дійсно, є невеликий відсоток халявних квитків, деяким щасливчикам навіть вдається їх купити. Але головне не встигнути купити хибним тарифу, а встигнути злітати. Бували випадки, коли квитки куплені за помилковим тарифами анулювали за тиждень до вильоту, а гроші повертали покупцям. До такого результату слід бути готовим.

Суть деяких гучних помилкових тарифів, як завжди в PR і рекламі авіакомпанії, але зустрічаються і воістину феєричні глюки, коли ціна авіаквитка до В'єтнаму нижче ніж трансфер з аеропорту в місто. Якщо квитків продано мало, то є ймовірність або скористатися, при масовому продажі таких халявних квитків, їх скоріше за все скасують, а гроші повернуть.

Складні маршрути до В'єтнаму

Складні маршрути - це ще один вид помилкових квитків (моя особиста думка), зрозуміти економіку даного дії розумом неможливо, але зустрічаються цікаві цінові варіанти. Шукати такі маршрути ще складніше ніж квитки по помилковим тарифами, але маючи невеликий досвід і везіння, можна досягти бажаного.

Суть складних маршрутів в пошуку авіаквитків по складеному (складного) маршруту. Наприклад, нам потрібно купити квиток до В'єтнаму, а в складовою маршрут ми додаємо ще який-небудь пункт. В результаті отримуємо наступний маршрут Москва - Хошимін - Сеул (тут може бути абсолютно будь-який аеропорт), ціна може відрізнятися на 100 і більше доларів в меншу сторону, і ніхто вас не змусити летіти до кінцевої точки. При польоті за таким маршрутом, слід бути уважним з багажем (його потрібно зареєструвати лише до Хошиміну) і незатребуваними сегментами авіаквитка (при невикористанні хоча б одного сегмента в складному маршруті, весь квиток пропадає).

Шукати вигідні пропозиції можна тут або тут , Руками таке знайти практично неможливо.

До В'єтнаму через країни Південно-Східної Азії

Якщо ви любите все азіатське, а інакше навіщо ви шукайте квитки до В'єтнаму, то ви можете скористатися сусідньою країною (як приклад Таїланд або Малайзія) і прилетіти в неї, а далі на будь-якому азіатському лоукостер за 1 000 рублів прилетіти до В'єтнаму. Азіатські лоукостер коштують дешево, літають часто, про основні азіатські низькобюджетні авіакомпанії, читайте далі.

Іноді, перельоти з Москви до Таїланду або Малайзію можуть коштувати дешевше ніж аналогічний переліт до В'єтнаму. Уважно стежте за цінами на перельоти в сусідні країни, якщо різниця відчутна (в меншу сторону), то купуйте не роздумуючи, так і у В'єтнамі побуваєте і сусідні країни подивіться.

Лоукостери В'єтнаму і країн Південно-Східної Азії

Азіатські лоукостер за ціною можуть конкурувати з місцевими автобусами, але за швидкістю переміщення їм немає рівних. У В'єтнамі працюють як міжнародні низькобюджетні перевізники, так і доморощені, в'єтнамські, так що конкуренція є.

Купуючи дешевий квиток на азіатський лоукостер, будьте готові додатково оплатити багаж, їжу на борту і т.д., ну і не варто розраховувати на інші стандартні для регулярних рейсів радості.

  • AirAsia - один з лідерів ринку на азіатському напрямку, можна літати з Ханоя, Хошиміну, Дананга, по всій Південно-Східній Азії та Австралії;
  • Malaysiaairlines - хороші ціни по Азії;
  • Jetstar - відмінні ціни, часто проводить акції, можна літати по всьому В'єтнаму, в Малайзію, Індонезію, Філіппіни, Таїланд, Сінгапур, Гонконг, Тайвань, Японію, Нову Зеландію;
  • Vietjetair - може бути корисний як всередині В'єтнаму, так і в сусідні країни, є рейси в Бангкок, Сеул, Сінгапур;
  • Tiger Airways - перевозить пасажирів зручними рейсами з Хошиміну і Ханоя в Сінгапур;
  • Silk Air - є рейси з Хошиміну, є рейси в Сінгапур з Дананга, на Філіппіни, в Китай, Індію, Австралію з Ханоя;
  • Vietnam Airline - не зовсім лоукост, але на борту відмінне обслуговування і велика географія перельотів, прямі перельоти по В'єтнаму і в Лаос, Камбоджу, Таїланд, Малайзію, Сінгапур, Філіппіни.

Гарного подорожі по В'єтнаму!

П'ять тисяч рублів економії за п'ять хвилин, як вам такий результат?

Новости