Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Електронний квиток на літак - як користуватися, як виглядає, зразок

  1. Як виглядає електронний квиток на літак
  2. Як перевірити електронний квиток на літак за номером
  3. Як отримати посадковий талон при покупці електронного квитка на літак
  4. У яких випадках не можна реєструватися онлайн

З кожним роком інтернет привносить все більше зручностей в наше життя, дозволяючи здійснювати безліч покупок і проводити різні операції, не виходячи з дому. І якщо кілька років тому для придбання квитків необхідно було йти в каси, то тепер їх можна придбати онлайн. Однак багато питань виникає у тих, хто купує електронний квиток на літак. Як користуватися такою послугою, і чи існують якісь відмінності від стандартної реєстрації?

Система онлайн-реєстрації існує майже у всіх авіакомпаніях. Для цього досить зайти на сайт перевізника і вибрати зручну дату вильоту. Також зробити покупку в інтернеті можна на спеціальних сервісах з пошуку різних пропозицій від авіафірм.

Як виглядає електронний квиток на літак

Як тільки ви визначилися з датою і часом вильоту, а також зробили вибір на користь певної авіакомпанії, необхідно підтвердити і оплатити свою покупку. Зазвичай оплата здійснюється за допомогою банківської картки. Після списання грошей з карти вам на електронну пошту, вказану у формі, прийде лист з маршрутної квитанцією. Ця квитанція і є електронним квитком, зразок якого можна знайти тут . Але варто відзначити, що в кожної компанії квитанції можуть відрізнятися один від одного, так як єдиного зразка не існує.

Але варто відзначити, що в кожної компанії квитанції можуть відрізнятися один від одного, так як єдиного зразка не існує

Після отримання квитанції обов'язково звірте всі внесені дані, щоб уникнути помилки. Якщо помітите неточність, зв'яжіться з фірмою по телефону для вирішення питання.

У маршрутній квитанції в обов'язковому порядку повинна міститися наступна інформація:

  • час і дата вильоту;
  • номер рейсу;
  • назва перевізника;
  • модель авіасудна;
  • тривалість польоту;
  • місце вильоту і прильоту;
  • ваші паспортні дані;
  • номер квитка;
  • код бронювання в міжнародній онлайн-системи і бази компанії.

Чи потрібно роздруковувати електронний квиток на літак? Ні, це зовсім не обов'язково, але при бажанні ви можете це зробити. Для реєстрації на рейс достатньо мати при собі паспорт, так як всі дані про здійснену покупку вже є в базі авіаперевізника. І після пред'явлення паспорта співробітник аеропорту швидко знайде по комп'ютеру ваш квиток.

Як роздрукувати електронний квиток на літак? Варто враховувати, що маршрутні квитанції зазвичай викачуються в форматі pdf, для цього на комп'ютері повинна бути встановлена ​​програма Adobe Reader. Після збереження файлу роздрукуйте квитанцію на принтері, якщо він є вдома, або зверніться до найближчого інтернет-кафе.

Як перевірити електронний квиток на літак за номером

Політ на літаку - процес хвилюючий, тому краще за кілька днів до вильоту перестрахуватися і перевірити бронь електронного квитка на літак за номером. Так як іноді буває, що рейси відміняються або переноситься час. У маршрутній квитанції потрібно знайти свій код бронювання, він складається з букв і цифр, зазвичай 5-6 символів. Після чого зайдіть на сайт перевізника і знайдіть графу «пошук бронювання». Щоб зробити перевірку електронного авіаквитка, введіть своє прізвище і вказаний у квитанції номер. Якщо все вказано вірно, то вам відкриється інформація про майбутній політ.

Також в цьому розділі можна внести зміни за даними пасажира, зробити замовлення на кошерне харчування або звичайне (така послуга доступна не на всіх рейсах), вказати бажані місця, а також оплатити раніше підтверджений замовлення.

Далі ви можете перейти на сторінку пошуку своєї броні, натиснувши на ім'я авіакомпанії:

Як правило, в квитку-квитанції вказується назва системи, в якій зарезервований ваш квиток. Якщо такої інформації ви не знайшли, то можете зателефонувати оператору авіакомпанії і уточнити, в якій саме системі необхідно подивитися код бронювання.

Як отримати посадковий талон при покупці електронного квитка на літак

Після покупки онлайн-квитка вам буде потрібно пройти процедуру реєстрації на посадку. Тут є два варіанти - прийти за пару годин до вильоту до стійки реєстрації в аеропорту і відстояти чергу, або пройти процедуру посадки в інтернеті. Другий спосіб дуже зручний і дозволяє самостійно вибрати місце для польоту в салоні авіасудна. Реєстрація в інтернеті починається за добу і завершується за 40-60 хвилин до вильоту літака. Як це зробити?

Як це зробити

Зайдіть на сайт компанії-перевізника і знайдіть графу онлайн-реєстрації , Щоб увійти в сервіс потрібно ввести прізвище та код бронювання, далі відкриється схема з можливістю вибору місця.

На відміну від купівлі електронного квитка, при реєстрації на посадку в інтернеті обов'язково потрібно роздрукований талон. Маючи його на руках, вам вже не потрібно звертатися на стійку реєстрації, відразу проходите до місця посадки.

Якщо талон не вдалося роздрукувати вдома, то це можна зробити в спеціальних автоматах самостійної реєстрації, які розташовані в аеропортах. У разі виникнення питань щодо користування автоматом, можна звернутися за допомогою до робочого персоналу.

У яких випадках не можна реєструватися онлайн

Процедура онлайн-посадки - це дуже зручно і дозволяє економити час. Однак враховуйте, що існують деякі обмеження для даної послуги. Наприклад, в Аерофлоті не можна пройти посадку в інтернеті, якщо пасажир перевозить:

  • зброю;
  • тварин;
  • багаж в салоні.

Також процедура неможлива при подорожі з дітьми до двох років і при необхідності супроводу дитини, якщо він летить без батьків.

Обмеження накладаються і на рейси спільної експлуатації і на деякі напрямки, детальну інформацію можна отримати за телефоном компанії. Також враховуйте, що до вильоту потрібно зареєструвати багаж і пройти процедуру огляду з метою безпеки.

Як користуватися такою послугою, і чи існують якісь відмінності від стандартної реєстрації?
Чи потрібно роздруковувати електронний квиток на літак?
Як роздрукувати електронний квиток на літак?
Як це зробити?

Новости