Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дешеві варіанти авіаперельотів

  1. Підказка 1: бронюйте за 6 місяців або 6 тижнів до вильоту
  2. Підказка 2: будьте гнучким при плануванні поїздки
  3. Підказка 3: купуйте по вівторках
  4. Підказка 4: підписуйтесь на повідомлення
  5. Підказка 5: уточнюйте остаточну вартість квитка
  6. Підказка 6: користуйтеся програмами лояльності авіакомпаній
  7. На що звернути увагу при виборі квитків?
  8. Тепер приступаємо до пошуку найбільш вигідних і дешевих авіаквитків.

Дешеві варіанти авіаперельотів

Дешеві варіанти авіаперельотів

Основна стаття витрат у бюджеті подорожі - авіапереліт. На авіаквитках можна економити і ми вам розповімо яким способами.

Нам, як потенційним авіапасажирам, неважливо які бувають тарифи і як вони формуються (збори і податки), наша мета - придбати недорогий квиток з найбільш оптимальним варіантом перельоту.

«Золоте правило» придбання дешевого квитка - чим раніше, тим дешевше. Практично кожна авіакомпанія пропонує лімітовану кількість квитків по супер-низькою ціною (іноді в 2 рази дешевше стандартної ціни), але баритися не потрібно, подібні квитки розкуповуються дуже швидко. Нагадуємо, чим менше вартість квитка, тим жорсткіше умови його застосування. Наприклад, немає можливості довго тримати бронь квитка, його необхідно викупити в перебігу 24-72 годин, а після оплати квитки можна змінити дату або оформити його повернення.

Підказка 1: бронюйте за 6 місяців або 6 тижнів до вильоту

Ціни на авіаквитки постійно змінюються. Мінімальні ціни на квиток будуть з моменту початку продажів, особливо у лоу-костів (Wizzair, Ryanair, Vueling Airlines). Зазвичай це за 6-8 місяців. Якщо спланувати поїздку настільки завчасно складно, то настає інша оптимальна дата.

За 6 тижнів до рейсу перевізники знижують вартість квитків, тим самим залучають пасажирів. Компанія Airlines Reporting Corporation в ході недавнього дослідження підтвердила, що за 6 тижнів до польоту вартість авіаквитка найкраща.

Також доведено, що вартість квитка за місяць до відправлення істотно зростає. А якщо рейс припадає на канікули і європейський свята, такі як Католицьке Різдво, то дешеві квитки розкуповуються за кілька місяців до потрібно дати. Також враховуйте сезонність: вартість квитків дуже зростає влітку в напрямку пляжних курортів і взимку в напрямку гірськолижних.

Підказка 2: будьте гнучким при плануванні поїздки

Вартість квитка відрізняється в залежності від дня тижня, на яку заплановано рейс. Дуже часто різниця в один день може коштувати вам 10-50 євро на квитку. Тому якщо ви заплануєте гнучкі дати для подорожі, заощадити на квитку буде дуже просто.

Існують кілька варіантів пошуку вигідних авіаквитків.

На деяких сайтах є опція «+/- 3 дні» і / або «Календар». Завдяки цих опцій ви побачите дати з найнижчими тарифами.

Якщо ви зібралися в подорож, але ще не вирішили, куди і коли конкретно хочете відправитися - скористайтеся опцією «Скрізь». Гнучкий пошук «Скрізь» добре реалізований на skyscanner.com.ua . Ця опція запропонує вам бюджетні перельоти в усіх напрямках і виведе на екран результати в порядку зростання цін. Якщо вас зацікавить певну пропозицію, ви можете переходити далі для отримання повної інформації наживи активні кнопки.

Підказка 3: купуйте по вівторках

Найкращий день для покупки квитка - вівторок. На перший погляд дивно, але пояснюється все досить просто.

Щопонеділка менеджери авіакомпаній проводять оцінку наявності вільних квитків за кожним напрямом. Враховуються пропозиції всіх авіакомпаній на ринку. У вівторок вранці приймається рішення про зниження цін на такі рейси, вільних квитків за якими досить багато. Тому саме «смачне» пропозицію по авіаквитках ви знайдете у вівторок у другій половині дня, після того, як буде оновлено ціни на платформах бронювання.

Природно, в першу чергу розкуповуються квитки за низькими тарифами, а потім ціна починає підвищуватися.

Це правило вже не працює при покупці квитка менш ніж за місяць до вильоту. Також воно не поширюється на рейси, які заплановані на різдвяні свята чи збігаються з сезонними періодами (влітку - пляжні напрямки, а взимку - гірськолижні).

Підказка 4: підписуйтесь на повідомлення

Підпишіться на розсилки авіакомпаній, пошукачів дешевих авіаквитків і агентств. Ви будете отримувати регулярні листи від компаній на вказаний e-mail. У цих розсилках буде інформація про акції, що горять пропозиціях і розпродажах квитків в різні напрямки.

Якщо ви хочете «зловити» певний квиток з конкретним напрямом і датою, то підпишіться на «Повідомлення про ціни». Така опція є на skyscanner.com.ua .

Як це працює?

  • Введіть дані по потрібному напрямку.
  • Отримайте на екран перелік можливих авіаквитків.
  • Виберіть опцію «Відслідковувати ціни» і введіть свій e-mail.
  • Регулярно отримуєте на вказаний ящик повідомлення про зміни вартості квитків (підвищення або зниження ціни).
  • Після того, як ви придбали потрібний квиток, ви відмовляєтеся від розсилки. Для цього потрібно натиснути «відмовитися» і після цього листа з ціною квитка не приходять.

Підказка 5: уточнюйте остаточну вартість квитка

Іноді до базової вартості, зазначеної в пропозиції, додаються збори, податки, страховки та інше. Потім сума може збільшуватися на кілька відсотків при оплаті кредитною карткою. Після того, як ви ввели особисті дані і дані банківської картки, ще раз перевірте остаточну вартість квитка перед тим, як натиснути «Сплатити».

Підказка 6: користуйтеся програмами лояльності авіакомпаній

Багато авіакомпаній розробляють програми лояльності для своїх клієнтів. Ідея таких програм проста: за кожну милю, яку ви перелетіли, ви отримуєте певну кількість балів, яку потім зможете обміняти на авіаквиток або будь-які послуги.

Одним з варіантів таких програм є кобрендові карти, які випускаються спільно з банками. Ваша вигода очевидна: ви робите покупки і, тим самим, накопичуєте бонуси або бали. Надалі ці бали можна обміняти на авіаквиток або доплатити незначну різницю. Тому не відмовляйтеся від пропозицій стати членом деяких програм, таких як Miles & More, Executive club, Flying blue, Панорама клуб.

Детальніше про програму лояльності читайте в нашому розділі « Бонусні програми для часто літаючих ».

Детальніше про програму лояльності читайте в нашому розділі «   Бонусні програми для часто літаючих   »

Якщо ви вирішили відвідати кілька країн або міст, то можна організувати приліт в один аеропорт, а виліт з іншого - зазвичай це не впливає на ціну авіаквитка, особливо в межах однієї країни.

Якщо ви вирішили відвідати кілька країн або міст, то можна організувати приліт в один аеропорт, а виліт з іншого - зазвичай це не впливає на ціну авіаквитка, особливо в межах однієї країни

Якщо ви подорожуєте компанією, квитки краще купувати всім одночасно, акційні недорогі квитки лімітовані, в разі їх закінчення, купувати доведеться дорожчі квитки на той же самий рейс.

На що звернути увагу при виборі квитків?

Купуючи квитки, ніхто і ніколи не збирається їх повертати :) Але бувають ситуації, коли поїздка відміняється (наприклад, через відмову у візі; що робити в такому випадку читайте тут ) Або переноситься. Щоб не втрачати всю суму, витрачену на квитки, радимо заздалегідь перестрахуватися і пошукати квитки, які можна потім повернути. Отже, кілька моментів, на які варто звернути увагу:

1. Завжди читайте умови повернення квитків на сайті перевізника, у якого купуєте авіаквитки. Деякі компанії компенсують повну вартість квитків (якщо повернення здійснюється за кілька днів до відправлення), інші - частина грошей, треті (найчастіше це лоукост) - взагалі нічого.

Якщо у вас є якісь сумніви, ви не впевнені на 100% в якості підготовлених документів або вже раніше отримували відмови у візі, вибирайте тих перевізників, які повертають найбільше. Краще трошки перестрахуватися і переплатити спочатку, ніж потім втратити всю суму.

2. У деяких авіакомпаній є так звані «неповоротні» квитки (зазвичай вони коштують на порядок дешевше звичайних). У разі скасування поїздки ви не зможете їх повернути і отримати назад свої гроші.

3. Якщо є можливість, бронюйте квитки, а не купуйте. У разі скасування поїздки ви завжди зможете повернути свої гроші, сплативши тільки відносно невеликий сервісний збір.

Тепер приступаємо до пошуку найбільш вигідних і дешевих авіаквитків.

Крім пошуку квитка на пряму на сайті авіакомпанії, таких як Air France, KLM, Lufthansa, Swissair, Alitallia, МАУ, Aerosvit існує ряд сайтів, які автоматично підбирають оптимальні варіанти перельоту, вибрані результати можна сортувати за ціною, часу вильоту-прильоту, кількості пересадок .

Рекомендуємо наступні сайти:

Перевірте варіанти квитків на декількох сайтах, ціна може незначно відрізнятися.

Бюджетні авіакомпанії беруть участь в пошуку тільки на skyscanner.com.ua.

На сайті matrix.itasoftware.com зручно користуватися календарем низьких цін. Щоб побачити найвигідніший тариф, необхідно поставити галочку в полі "See calendar of lowest fares" і вказати дату початку вашої подорожі і тривалість перебування за кордоном.

Радимо підписатися на розсилки авіакомпаній і таких сайтів як skyscanner і momondo. Завдяки регулярним пропозицій, ви завжди будете повідомлені про спеціальні акції компаній, в тому числі зниження тарифів на обраний вами рейс.

також сайт Airfarewatchdog.com надсилає різні варіанти авіаквитків на ваш аккаунт в Twitter, а сайт farecompare.com попереджає про зниження цін на обраний вами рейс.

com   попереджає про зниження цін на обраний вами рейс

Якщо ти не впевнений в отриманні візи, радимо бронювати квитки. У разі відмови, недорогі оплачені квитки повернути не вийде.


Є питання по наших послуг? Телефонуйте нам за тел. +380 68 144-63-95


Для пошуку кращих авіаквитків, готелів і оренди авто рекомендуємо нашого партнера skyscanner

Рекомендуємо скористатися сервісом підбору екскурсій і гідів від tripster.ru

Як це працює?
На що звернути увагу при виборі квитків?
Є питання по наших послуг?

Новости