Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

дешеві авіаквитки в Індію

Джайпур - рожева столиця штату Раджастан. Джайпур входить в Золотий трикутник міст, особливо улюблених туристами, разом з Агрой і Делі. Індія багатолика і прекрасна, незліченна кількість місць заслуговує відвідування. Джайпур входить в «золотий трикутник», який так люблять відвідувати мандрівники. Місто розташоване всього в 275 кілометрів від Нью Делі і 240 км від Агри з її всесвітньо відомим палацом Тадж Махал. Доїхати можна на автобусі або поїзді, але на поїзді безпечніше і швидше. Квитки можна купити на офіційному сайті ж / д доріг Індії самостійно, нікому не переплачуючи. Так само як і авіаквитки в Делі навіть з Мінська можна знайти від 400 євро в обидва боки.

Знаменитий Джайпур не тільки своїми пам'ятками. Його називають рожевим містом Індії, так як всі будинки в старому центрі пофарбовані в рожевий колір.

Найвідоміший в Джайпурі - це Хава Махал (Hawa Mahal) або Палац Вітрів. Він був побудований для гарему, з вікон якого дівчата могли б дивитися на вулицю, на що проходять під вікнами торжества, але їх би ніхто не бачив. Палац побудований за дивовижною технології - його пятиярусная фасадна частина досить тонка і на ній дуже багато віконець, завдяки яким в палаці виходить «протяг» і дівчата могли насолоджуватися легким вітерцем.
Найвідоміший в Джайпурі - це Хава Махал (Hawa Mahal) або Палац Вітрів

Королівський палац музей (City Palace Museum) був побудований для махарадж, але зараз в ньому розташований ще й музей. Королівська родина в Джайпурі була однією з найбагатших в Індії - це можна легко помітити, відвідавши палац. Він представляє з себе величезний комплекс садів, будівель і дворів.
Королівський палац музей (City Palace Museum) був побудований для махарадж, але зараз в ньому розташований ще й музей

У великих містах Індії завжди є форт, так само як і тут. Форт Амбер (Fort Amber) і його палац займає велику територію і підноситься на пагорбі біля озера. Раніше він використовувався як літній палац магараджі, і сьогодні тут можна відчути царську атмосферу і розглянути шикарну точену різьблення по мармуру. Якщо з собою у вас будуть горішки, то на прогулянці ви зможете погодувати бурундуків, які бігають по деревах.
У великих містах Індії завжди є форт, так само як і тут

Ще одне цікаве місце - це обсерваторія Джантар Мантар (Jantar Mantar), де можна побачити багату колекцію стародавніх астрономічних інструментів. Як їх використовувати, зрозуміти досить складно, але прогулянка доставить вам задоволення. На території є парк, де можна відпочити в тіні дерев. І не дивуйтеся, якщо місцеві жителі будуть просити вас з ними сфотографуватися, адже «блідолиці» люди для них така ж визначна пам'ятка)
Ще одне цікаве місце - це обсерваторія Джантар Мантар (Jantar Mantar), де можна побачити багату колекцію стародавніх астрономічних інструментів

Палац на воді (Jal Mahal) розташований в центрі озера Ман Сагал. Дістатися до нього можна тільки на човні. Хоча можна насолодитися видом з берега, попиваючи кокосовий сік.
Палац на воді (Jal Mahal) розташований в центрі озера Ман Сагал

Королівські могили (Royal Gaitor) по суті являють собою комплекс склепів. З одного боку вам може здатися нецікавим відвідати це місце, але в ньому є щось привабливе. Чудова архітектура, кругом білий камінь, спокій, тиша, багато тіні в спекотні дні і прекрасний вид з пагорба.
Королівські могили (Royal Gaitor) по суті являють собою комплекс склепів

Також звичайно можна відвідати базар в центрі міста і ще багато інших цікавих місць в чарівному Джайпурі. Просто їдьте до Індії і досліджуйте її шматочок за шматочком, відкриваючи для себе її скарби. Сезон дощів якраз закінчився і до березня-квітня вас чекає відмінна сонячна погода.

Новости