Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому чартери в Росії дорожче регулярних

Практично кожен мандрівник давно вже знає, що таке «чартер» або чартерний рейс. Якщо ви ще не знаєте, то ось вам приблизне визначення: чартерний рейс - це рейс, що виконується нема на плановій основі відповідно до постійно діючого розкладу, а разові рейси, що виконуються на основі замовлень. Замовником може виступити приватна особа, група компаній, держава. У туристичному ж плані, для даної статті, нас будуть цікавити чартерні рейси, що виконуються російськими авіакомпаніями на популярні туристичні напрямки, замовниками яких виступають туристичні компанії.

Щоб ще більше стало зрозуміло, поясню на прикладі. Припустимо, тур-компанія «Супертуризм» замовляє у авіакомпанії «Суперавіа» чартерний рейс на в аеропорт Х. При цьому «Супертуризм» оплачує «Суперавіа» все її витрати + невеликий прибуток, і сама починає займатися отримання прибутку від реалізації путівок з квитками на курорт Х або продажем квитків на чартерний рейс на курорт Х. Як варіант, компанія «Супертуризм» може об'єднатися з іншою компанією «Пупертурізм» і вони ділять місця в літаку навпіл. Приклад спрощений, але суть приблизно така.

Сьогодні тільки ледачий людина в турбізнесі НЕ козиряє словом «чартер», використовуючи його при продажу путівок, продаючи квитки на чартерний рейс і інші. Весь Інтернет наповнений радами про те, що секрет покупки сверхдешевого авіаквитка на популярний курорт просто - достатньо просто придбати квиток на чартерний рейс. Практично «Чартер» став синонімом фрази «недорогий квиток». Але, схоже, що синонімами він є тільки в наших умах і в словах продавців. Практика ж показує, що чартерні рейси не тільки не дешевше, але і набагато дорожче регулярних. Що ж це: обман туристів, або хвороба всієї нашої туристичної та авіаційної галузі?

Давайте говорити на чистоту. Майже кожен з нас, як тільки чує слово «Чартер» і читає, які це дешеві раздешевие рейси, не замислюючись клює на рекламу і якщо вже не біжить купувати квитки, то, по крайней мере, приймає все сказане на вірую. Без будь-яких доказів і перевірок. Звичайно, автори текстів про дешеві чартерних рейсах щедро присмачують свої статті висновками про те, що, оскільки час у чартерних рейсів незручне, розкладі вони дотримуються не строго і т.д., вони через це дешевше. Починає вірити міфу про те, що квиток на чартерний рейс купити можна набагато дешевше, ніж на регулярний. Комусь дуже вигідно підтримувати цей міф в нашій країні. І тим, хто підтримує цей міф, дуже легко робити це, тому що в світовій зарубіжній практиці чартерні рейси дійсно можна купити дешевше, і там це не міф, а практика.

Що говорить нам практика? Ось звірка кількох чартерних рейсів (або принаймні, що продаються як чартерні) з регулярними на основі пошуку в Інтернеті.

  1. Москва-Анталія (рейс в одну сторону) на 28.03.2013
    чартер - 5 416р / регулярний - 5 137р.
  2. Москва-Шарм-Ель-Шейх-Москва на 21.02.2013-27.02.2013
    чартер - 17 487р / регулярний на ті ж дати - 16 241р, регулярний на довільні дати в цей період - 13 491 р.
  3. Москва-Варадео-Москва на 19.02.2013-05.03.2013
    чартер - 46 018р. / Регулярний на ті ж дати - 39 385р. , Регулярний на довільні дати в цей період - 39 385р.
  4. Москва-Бангкок-Москва на 18.02.2013-06.03.2013
    чартер - 39 576р. / Регулярний на ті ж дати без пересадок - 38 994р. , Регулярний на ті ж дати з однією пересадкою - 28 845р, регулярний на довільні дати в цей період - 24 302Р.
  5. Москва-Пхукет-Москва на 03.03.2013-11.03.2013
    чартер - 30 986р. / Регулярний на ті ж дати - 27 773р. , Регулярний на довільні дати в цей же період - 25 390р.

Пошук чартерних квитків проводився по популярних сервісів продажу чартерних квитків в рунеті (спеціально не вказую, щоб не створювати антирекламу), а пошук регулярних квитків проводився з пошуку авіаквитків на сайті. Заздалегідь рейси для пошуку не вибирають, а просто порівнювалися ті, що зустрічали в передовицях чартерних сервісів як найвигідніші.

Що цікаво, при вибірці траплялися авіарейси, які продавалися як чартерні за завищеною ціною, і як регулярні, за нижчою.

Прошу звернути увагу на останній абзац. Тільки починаючи розбиратися з цим питанням на початку статті, я й гадки не мав, що так швидко знайдеться один з висновків, але він так і напрошується. Спочатку я вважав, що наша авіаційна галузь знаходиться в такому серйозній кризі (а це, в принципі, так і є), що навіть не може організувати більш дешевий чартерний рейс, ніж регулярний рейс іноземної авіакомпанії. Але схоже, справа з дорогими чартерами не в цьому.

Оскільки в якості чартерного рейсу продаються квитки на регулярний рейс російської ж авіакомпанії, можна припустити, що ціни авіакомпанії тут ні до чого. При цьому чартерні квитки продаються за завищеними цінами, ніж їх можна купити як регулярний. Як вам сподобатися те, що ви будете летіти за чартерним квитку в літаку, а ваш сусід в ряду буде подорожувати тим же рейсом по купленому регулярному квитку, купивши його дешевше, ніж ви.

А тепер давайте згадаємо, хто продає квитки на чартерні рейси. А їх продають компанії, які їх викуповують у авіакомпаній оптом за зниженими цінами. Що ж виходить? Створюється таке враження, що російські туристичні ділки спеціально створили і підтримують міф про дешеві чартерних рейсах, щоб продавати квитки на них за вищими цінами, ніж на регулярні. Ось так ось просто робляться гроші на міфі, з порожнечі, нічого не виробляючи. Поки звичайні компанії і сервіси з продажу авіаквитків отримують 1-2 відсотка комісії від продажу кожного авіаквитка, продавці «чартерного повітря» просто беруть і накручують до цієї вартості ще десяток відсотків і продають квиток як модний чартерний по нібито зниженою ціною, яка вище реальної.

Однак, справедливості заради, наостанок, варто сказати, що деякий прорив в пропозиціях чартерів зробили пошукові системи авіаквитків. Вони шукають квитки і пропонують купити їх без всяких комерційних «фокусів» та накруток, і при цьому дозволяють знайти найдешевші варіанти незалежно від того, чартерний переліт це або регулярний. Через них можна знайти дійсно дешеві пропозиції, особливо по найпопулярнішим напрямками. Але і тут варто згадати про деякі особливості. По-перше, дешеві чартерні рейси зазвичай зустрічаються на найближчі дати, тобто буквально на кілька днів вперед, що, звичайно, не дозволить заздалегідь спланувати відпочинок і оформити необхідні візи. І по-друге, тривалість перебування в іншій країні для рейсів туди-назад, як правило, відповідає стандартній тривалості турів, тобто 7-14 днів, що унеможливлює тривалі подорожі.

🕒 12 Жовтня, 2018

Коментарі / останні повідомлення по темі на форумі

Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних aviaoperator 2 Квітень, 2013

чому так відбувається:
1. Є гарантовані номера (оплачені заздалегідь), які треба наполегливо продавати пакетами.
2. Для виконання плану перед приймаючою фірмою (продаж певного кол-ва номерів).
3. Просто тому .що ТО просто не продає квитки і все. Сам так цілі групи дайверів розсаджував беручи пакети у ТО.
4. Порожні місця ТО йдуть під Компенсацію. В даному випадку Єгипетським урядом оплачуються порожні місця на літаку і не вигідно продавати їх дешево, наприклад рейс закритий на 80% і порожні 20% з них потрапляє під 100% компенсацію. Іноді навіть лунають серед своїх ТА, друзів, родичів 3-х денні тури безкоштовно, щоб довести число туристів на рейсі до цього порога.
5. В кінці листопада ціни на напрямку Москва-Хургада, Москва-Шарм в середньому за статистикою 150 $ (| часто падають до 100 $). Пов'язано це з тим, що в кінці листопада йде скорочення місць на напрямку Єгипет і вильотів набагато більше ніж повернень. Ви зайшли не в той агентство. Або вони не вміють шукати такі квитки, або хотіли зрубати грошей з Вас, або Вам потрібна була така дата на яку залишилися квитки лише у ТО з пунктів 1,2,3,4. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних aviaoperator 2 Квітень, 2013

Таких прикладів безліч і як я вже писав, більшість з них знаходиться в межах 5-1 день до вильоту. На тому ж сайті WWW.AVIASALES.RU
Задайте МОСКВА-ПАРИЖ-МОСКВА 05/04 по 12/04 і подивіться результат ..
або Бангкок- Єкатеринбург (в одну сторону) 06/04 мало того, що ціна майже в 2 рази нижче ніж на регулярке, так ще й переліт без пересадок 9 годин проти регулярного з 2-ма пересадками = 1 день 3 години 45 хвилин .. ..
Дешеві чартерні квитки це специфічний продукт, гарантувати на 100%, що саме в цю дату будуть дуже дешеві квитки язик не повертається, бували випадки, коли за статистикою все повинно бути дуже дешево, але за рахунок скорочення обсягів перевезення ринок вирівнювався і борта закривалися нормально, повірте в ТО працюють професіонали і вони працюють, щоб заробляти, а не втрачати. Зрозумійте завдання АК в продажу квитків, а завдання ТО в продажу турів. Це вже коли залишається зовсім неліквід або надлишок перевезення (таке теж буває при переповненості готелів у напрямку) квитки починають зливати.
А тут вже залежить від Вашого везіння, чи співпадуть Ваші бажання з поганими продажами у ТО чи ні.
Нехай вам завжди щастить !!! ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних admin 2 Квітень, 2013

Ви знову багато написали, але ніякої конкретики. Наведіть КОНКРЕТНИЙ приклад на конкретні дати вильоту і ціни, а не так, ось є мовляв і все. А з Бангкока в Єкатеринбург, наскільки я знаю, взагалі немає регулярних рейсів. Та й до того ж не знайшов ніяких чартерів на цю дату на Авіасейлс, тільки з пересадками все. За Москва-Париж-Москва теж немає нічого. Найдешевший рейс на ці дати Lufthansa за 12 753 рублів. Де ви там чартери знайшли? Я звичайно не сперечаюся, що вони є, але ви покажіть.
А з приводу прив'язки до дат рейсів, так це ж і по регулярний рейси все те ж саме, ціна від дати до дати змінюється, тут адже ніхто не сперечається. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних aviaoperator 3 Квітень, 2013
Я вас не розумію. Дав Вам конкретні дані по конкретним напрямкам.
І Ви їх не бачите
Копії в прикріплених файлах.
Пояснюю по Парижу
Місця з чартерних блоків (на них позначка ЧАРТЕРНИЙ) ТО продаються
ціна 8920р
Москва SVO 16:15 5 Квітня 2013 Париж CDG 18:10 5 Квітня 2013 ПРЯМИЙ час у дорозі 3часа 55 хв
Париж CDG 16:00 12 Квітня 2013 Москва SVO 21:40 12 Квітня 2013 ПРЯМИЙ час у дорозі 3часа 40 хв
рерулярка
11840р
Москва SVO 10:40 5 Квітня 2013 → 11ч 20м в дорозі, 1 пересадка → Париж CDG20: 00 5 Квітня 2013
Париж CDG 7:35 12 Квітня 2013 → 13ч 45м в дорозі, 1 пересадка → Москва DME23: 20, 12 Квітня 2013
Різниця, як мені здається, очевидно і в ціні і часу на переліт.
Приклад Бангкок-Єкатеринбург. По-перше, його виконують регулярні рейси, але з 2-ма пересадками (з найбільш "дешевих")
По-друге
чартер (на них позначка ЧАРТЕРНИЙ)
ціна 13970р
Бангкок BKK15 30 6 Квітня 2013 → 9ч 00м в дорозі, без пересадок → Єкатеринбург SVX 23:30 6 Квітня 2013
регулярка
23375р
Бангкок BKK10 30 6 Квітня 2013 → 1д 3ч 45м в дорозі, 2 пересадки → Єкатеринбург SVX13: 15, 7 Квітня 2013
мені треба порівнювати ціну і час на переліт?
Ще раз, якщо не вміємо шукати просимо професіоналів, вони гроші свої отримують в тому числі за те, що Ваші економлять.
Чорт, ну не вмію я коротко, ну не письменник. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних admin 3 Квітень, 2013

І знову мимо. Ось вам про всяк випадок регулярний переліт Москва-Берлін-Москва за 7734 рубля. Мені здається зайво вам доводити, що це дешевше вашого чартеру, і так все очевидно:
save.jpg
Тільки не треба про час і зручність. Мова саме про ціну, а решта тут ні при чому.
П.С. А де ви шукайте чартери з такими цінами, мені як і раніше не зрозуміло. Ось скріншот на ваші ж дати:
Save1.jpg
Немає там ніяких чартерів, в упор не бачу. Може у вас якийсь фірмовий пошук для турагентств, який не бачать прості користувачі? ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних aviaoperator 4 Квітень, 2013
Банально, але час-гроші, якщо Ви сидите 8-10 годин на пересадці, то Вам захочеться і попити і поїсти, а в аеропортах це досить дорого, є звичайно варіант яєчко + картопелька + стегенце, а й їх треба купити і приготувати і тягати з собою, а при варіанті перельоту Бангкок-Єкатеринбург з 2ма пересадками тривалістю 28 годин, можливо ще і на отруєння нарватися. При прямому ж перельоті о 9 годині Вас в літаку і нагодують пару раз і напої дадуть безкоштовні і не безкоштовні (за бажанням).
Ще раз повторюся, але немає в нашій темі АБСОЛЮТНОГО відповіді, тому треба шукати рішення в різних місцях, а іноді і консультуватися з фахівцями. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних admin 4 Квітень, 2013
Мій приклад ніякий не абсурд, а саме приклад того, що чутки про дешевизну чартерних рейсів сильно перебільшені. А все умовності, які ви наводите, це лише виправдання.
Наша з вами дискусія і досвід пошуків показали, що немає чартерних квитків дешевше, ніж регулярні. Вірніше вони бувають, але це швидше виняток а не правило.
Що стосується наведених вами прикладів пошуку, то мені не вдалося жодного разу отримати такі ж результати, як у вас, і у мене починає вкрадається сумнів в їх достовірності. Не ображайтеся, але я жодним чином не зміг побачити результатів пошуку, які ви тут викладаєте, хоча вводжу для пошуку всі зазначені вами дані. Не знаю, в чому тут справа, але пошук aviasales не виводить у мене таких результатів, як у вас. І тільки не треба про те, що ось мовляв шукати не вмієте а ви професіонали вмієте: шукаю не я, а пошукова система, я лише задаю параметри для пошуку. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних aviaoperator 4 Квітень, 2013
Бінго !!!! 100% потрапляння. Це я підводить підсумок нашої дискусії, що і хотілося донесті.Ісключенія тільки бувають з різною частотою. Наприклад Париж там мало "винятків", а ось по Хургаді практично на кожну дату. ... Re: Чому чартери в Росії дорожче регулярних admin 5 Квітень, 2013
Побачив нарешті чартер на вашу останнього варіанту в Хургаду. А знаєте в чому справа? Авісейлс не виводить ці результати, якщо робиш пошук як зареєстрований користувач. Якщо виходиш з системи, він показує інші результати, в тому числі і Чартери. Напишу тікет в Авіасейлс, думаю, що це помилка. ...
Оцініть статтю: (Поки оцінок немає)Що ж це: обман туристів, або хвороба всієї нашої туристичної та авіаційної галузі?
Що говорить нам практика?
Що ж виходить?
Де ви там чартери знайшли?
Може у вас якийсь фірмовий пошук для турагентств, який не бачать прості користувачі?
А знаєте в чому справа?

Новости