Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як забронювати найдешевший авіаквиток в будь-яку країну світу

  1. 1.Ведіте пошук авіаквитків приховано
  2. 2.Використовуйте кращі системи пошуку авіаквитків
  3. Скористайтеся наступними системами бронювання
  4. 3.Найті найдешевший день для вильоту
  5. 4.Узнать більше про лоукостер
  6. 5.Броніруйте рейси на далекі відстані самостійно
  7. 6.Поіск найбільш дешевого місця, куди полетіти
  8. 7.Предложенія турагентств
  9. 8.Не забувати про місцеві авіалініях
  10. 9.Еслі знаєте, куди і коли летите, не тягніть з бронюванням квитків
  11. 10.Проверьте, чи не дешевше буде заплатити в іншій валюті
  12. 11.Поіск рейсів з помилкою в їх вартості
  13. підсумки

Напевно, всі ми хоча б раз починали шукати найдешевший авіаквиток для перельоту в якусь країну світу. З огляду на велику кількість різних пошукових систем для авіаквитків і постійно мінливі ціни на переліт, бажання заощадити гроші на авіаквиток можна пояснити. Пропонуємо кілька порад, що дозволяють заощадити час, уникнути розчарування і, що найважливіше, втрати грошей при плануванні і організації вашого наступного подорожі.

1.Ведіте пошук авіаквитків приховано

Деякі сайти роблять такий трюк: ви переглядаєте вартість авіаквитка на якийсь маршрут і через час помічаєте, що вартість квитка стає вище і вище. Враховуються файли cookies у вашому браузері, коли маршрут неодноразово проглядається з окремо взятого комп'ютера, і сайт починає піднімати ціну квитка, намагаючись таким чином налякати користувача, щоб той швидше купив квиток перш, ніж ціна стане ще вище. Отже, щоб бачити тільки найнижчі ціни, завжди виконуйте пошук рейсів в режимі інкогніто або приватного перегляду.

У Google Chrome або Safari режим приватної вкладки активується в стандартному меню (кнопочка вгорі праворуч) або просто натисканням сполучення клавіш Shift + N У Google Chrome або Safari режим приватної вкладки активується в стандартному меню (кнопочка вгорі праворуч) або просто натисканням сполучення клавіш Shift + N. У Mozilla Firefox або Internet Explorer також зайдіть в меню або натисніть Shift + P. Така дія відкриє нове вікно браузера, в якому ваша інформація не буде відслідковуватися, таким чином, при пошуку авіаквитків ціни не будуть збільшуватися автоматично.

Файли cookies скидаються кожен раз при повторному відкритті вікна в режимі інкогніто. Тому, якщо ви хочете почати пошук авіаквитка «з чистого аркуша» і не бажає, щоб ваші попередні пошуки «запам'ятовувалися» (потенційно збільшуючи витрати), закрийте всі вікна в режимі інкогніто, потім заново відкрийте сторінку в режимі інкогніто і виконайте новий пошук рейсу.

2.Використовуйте кращі системи пошуку авіаквитків

Всі пошукові системи завищують вартість авіаквитка, роблячи її вище запропонованої авіакомпанією. Однак з іншого боку така ціна може бути результатом домовленостей між авіакомпанією та пошуковою системою.

Скористайтеся наступними системами бронювання

  • Aviasales (Включає бюджетні авіалінії, які є не у всіх пошукових системах)
  • Skyscanner
  • Google Flights (Хороший інструмент для швидкого порівняння маршрутів, але не завжди найкраща ціна)
  • Momondo
  • TripAdvisor

Дані пошукові системи авіаквитків включають велику базу даних більшості авіакомпаній світу, проте не завжди включають інформацію від лоукостерів. Для додаткового пошуку нижче ми підготували список регіональних бюджетних авіакомпаній.

Нарешті, жодна система не є досконалою (хоча ми вважаємо Aviasales і Skyscanner досить непоганими). Таким чином, може знадобитися повторна перевірка варіантів маршрутів і вартості авіаквитків в різних системах, щоб переконатися, що не було пропущено найбільш вигідних варіантів. Так що на пошук найдешевшого рейсу треба витрачати час.

3.Найті найдешевший день для вильоту

Іноді зустрічається інформація, що найдешевші квитки на літак бувають по вівторках, тим не менш, така теорія не підтверджується практикою. Дійсно, найчастіше дешевше летіти в будній день, але знову ж таки не завжди. Кращою стратегією стане перегляд цін на квитки за весь місяць, так ви дізнаєтеся найдешевші дні конкретно за обраним вами маршрутом. Ось як це можна зробити:

Крок 1. Відкрийте сайт SkyScanner

Крок 2. Введіть місто відправлення та прибуття

Крок 3. Виберіть «В одну сторону» (навіть якщо ви збираєтеся брати зворотний квиток, в даному випадку ми просто вибираємо найдешевший день вильоту)

Крок 4. Натисніть «Туди», але замість вибору певної дати, виберіть «Весь місяць». Так ви побачите дати з найдешевшими авіаквитками.

Крок 5. Натисніть «Знайти» і ви побачите, на які дати вартість квитків нижче. З'явитися два меню: «Календар» і «Таблиця». У таблиці простіше порівнювати вартість. Щоб побачити ціну, натисніть на кружечок під датою.

Ці ж кроки можна повторити для пошуку зворотного квитка. Замовити квитки в обидва кінці краще одним платежем, але так ви будете знати, які дати для покупки квитка стануть найбільш вигідними.

Зауважимо, що така ж система реалізована і в Aviasales .

Google Flights працює також, як Skyscanner (правда ви не зможете забронювати квитки прямо в цьому сервісі), але в тому числі тут є карта з місцем розташування аеропорту.

4.Узнать більше про лоукостер

Бюджетні авіакомпанії або лоукостер пропонують значно дешевші квитки, ніж їх колеги з повним спектром послуг. Цілком зрозуміло, що в даному випадку необхідно йти на компроміси. Наприклад, відстань між рядами крісел може бути менше, відсутні безкоштовні їжа і напої (витрати на які покриваються більшої вартість квитка в звичайній авіакомпанії).

Нижче представлений список лоукостерів по всьому світу. Червоний колір означає, що компанія - дійсно лоукостер, а синій - просто дуже дешеві авіакомпанії.

Але перш, ніж замовляти квиток у лоукостера, завжди читайте умови угоди, особливо написані дрібним шрифтом, а також робіть наступне:

  1. Перевірте, де розташований аеропорт (іноді літаки лоукостерів можуть прилітати в аеропорт, розташований далеко від міста).
  2. Переконайтеся, що ви бронюєте і оплачуєте багажне місце. Дотримуйтеся обмежень по вазі багажу, його розмірами, кількістю сумок. Деякі авіалінії зажадають багато грошей, якщо вашого багажу буде більше встановлених лімітів. Пам'ятайте, що оплата тільки за певне місце / вага багажу - це те, як лоукостер можуть знижувати вартість своїх послуг у порівнянні з традиційними авіакомпаніями!
  3. Прочитайте текст, написаний дрібним шрифтом. Наприклад, компанія Ryanair зніме додаткову плату, якщо квиток не роздрукований або перевищені ліміти розмірів або ваги багажу. Загалом, читайте всі умови і дотримуйтесь інструкцій!

Запам'ятайте, якщо ви хочете забронювати найдешевший квиток з можливих (і не в авіакомпанії-переможця року за якістю послуг), то вам доведеться пристосовуватися до вимог, обмежень і умов лоукостерів.

США

Австралія

Нова Зеландія

Канада

Якщо ви прямуєте в будь-яку з цих частин земної кулі, почніть вивчати пропозиції цих авіакомпаній. Використовуйте Twitter і Facebook, щоб бути в курсі про акційні спецпропозиції цих лоукостерів, перш ніж вони будуть розпродані.

Часто хороші пропозиції можна зустріти у Air Asia, Jetstar, Tiger Air і Ryanair.

Зауважимо, що в Вікіпедії є більш детальний список лоукостерів по країнам світу , Правда деякі з них можуть бути просто дешевими авіакомпаніями. У будь-якому випадку, якщо плануєте відвідати якусь із цих країн, у вас тепер є варіанти пошуку найдешевшого авіаквитка.

5.Броніруйте рейси на далекі відстані самостійно

Якщо ви летите на далеку відстань і потрібні пересадки, наприклад, з Москви до Австралії з пересадками в Пекіні або Абу-Дабі, дешевше можуть виявитися квитки, замовлені з урахуванням того, щоб залишитися довше в пункті пересадки і таким чином відвідати ще одну країну. Мається на увазі: не гнатися за пересадками протягом пари годин. Такий підхід можна застосувати до подорожей, коли ви готові залишитися в країні пересадки на пару або більше днів, перш ніж знайдете наступний рейс.

В першу чергу, вивчіть: чи є лоукостер, унікальні для тієї країни, звідки летите і куди прямуєте. Kiwi.com - відмінна пошукова система для пошуку дешевших маршрутів, які включають в себе кілька різних, не пов'язаних один з одним авіакомпаній.

Роблячи пересадку на наступний рейс через кілька днів, з'являється можливість побачити за одну подорож (і ту ж вартість квитка) дві країни.

6.Поіск найбільш дешевого місця, куди полетіти

Чи знаєте ви точно, в яку країну збираєтеся летіти, або просто вибираєте найбільш дешевий варіант для подорожі, Kiwi.com - один із кращих інструментів для отримання задоволення від подорожі і економії значної кількості грошей. Відкрийте сайт і введіть місто відправлення, потім виберіть діапазон дат або «Виліт в будь-який час», а місце призначення «Все місця». На карті з'являться приблизні витрати для квитка в сотні міст по всьому світу, які в тому числі можна відсортувати за ціною. Таким чином, ви побачите найбільш економічно вигідні варіанти подорожі.

У чому сервіс Kiwi.com дійсно сильний, так це в зіставленні маршрутів різних авіакомпаній і підборі найдешевшої ціни авіаквитка. Наприклад, ви хочете полетіти в Таїланд, звичайна система пошуку авіаквитків запропонує маршрут однієї авіакомпанії, розроблений за участю її партнерів, в той час як даний сервіс запропонує маршрути навіть не співпрацюють один з одним авіакомпаній.

З іншого боку, Kiwi.com аналізує величезна кількість авіамаршрутів (в тому числі від лоукостерів) для опрацювання найбільш дешевого результату. Особливо помітна різниця на тривалих авіаперельотах.

Як правило, бронювання всієї поїздки з різними авіакомпаніями вважається ризикованим. Припустимо, ваш перший рейс з JetBlue був затриманий, і ви пропустили стикувальний рейс з Norwegian Air. Оскільки у авіакомпаній немає ніяких угод між собою, Norwegian Air не має ніяких зобов'язань по безкоштовному перепланування вашого рейсу, тому ви просто втратите свої гроші. Kiwi.com натомість пропонує свою власну гарантію, яка поширюється на зміни в розкладі, затримки рейсів і їх скасування. зв'язавшись з Kiwi.com як тільки стане відомо про затримку наступного рейсу, вони нададуть альтернативний маршрут або повне повернення коштів на ваш розсуд.

7.Предложенія турагентств

Турагентства часто мають у своєму розпорядженні спеціальними знижками, недоступними для доступу звичайним людям, правда і вони не завжди можуть гарантувати кращу ціну. Краще спочатку самому пошукати найдешевші рейси і запитати в турагентстві, чи зможуть вони запропонувати подібний або кращий варіант. Особливо це актуально для далеких авіаперельотів, коли різниця в цінах може бути відчутною. Вони також можуть допомогти вам продовжити проміжки, щоб ви могли насолоджуватися декількома днями в іншому місті, а не просто сидіти в аеропорту.

8.Не забувати про місцеві авіалініях

Хоч запропоновані вище пошукові системи авіаквитків працюю відмінно, проте, вони не завжди враховують невеликі авіакомпанії, особливо на менш популярних маршрутах і / або у віддалених регіонах. Якщо ви збираєтеся відвідати екзотичний регіон, пошукайте в Google місцеву авіакомпанію. Наприклад, в Південній Америці компанія LADE Air в Аргентині (літаки пілотуються військовими льотчиками!) пропонує неймовірно дешеві рейси в Патагонії, які, природно, не вказані в звичайних пошукових системах авіаквитків.

Знайшовши такі авіакомпанії, зайдіть на їх сайти і перевірте, чи не пропонують вони цікаві ексклюзивні варіанти перельотів.

9.Еслі знаєте, куди і коли летите, не тягніть з бронюванням квитків

Чим ближче дата від'їзду, тим менше шансів, що вартість авіаквитків стане нижче, особливо якщо є певна дата, на яку вам необхідно вилітати. Лоукости пропонують дешеві квитки зазвичай до моменту запланованого мінімуму, а потім вартість інших квитків збільшується. Такий підхід характерний для Європи і Австралії. Якщо ви знаєте, коли і куди летите, не сподівайтеся на удачу. Найчастіше найекономніший квиток буде куплений при бронюванні якомога завчасно.

10.Проверьте, чи не дешевше буде заплатити в іншій валюті

Перед бронюванням квитка перевірте, чи буде він коштувати дешевше, якщо оплатити в іншій валюті. Іноді лоукостер змушують платити за їхні послуги валютою країни вильоту. Але варто звернути увагу: важливо переконатися, що кредитна картка не має високого відсотка за валютну трансакцію, адже інакше ви втратите ще більше грошей!

11.Поіск рейсів з помилкою в їх вартості

Іноді авіакомпанії можуть помилитися при калькуляції своїх тарифів, що призводить до значних знижок на авіаквитки. Таке може статися з різних причин: невірна конвертація валюти, технічні збої або людські помилки. Якщо ви знаєте, як виявити помилки в тарифах на авіаквитки, зможете заощадити трохи грошей на квитку.

У наступних статтях ми постараємося більш детально розкрити цю тему. Наприклад, на таких англомовних ресурсах як AirFare Watchdog і Secret Flying можна знайти такі знижки, що відрізняються від стандартних цін на авіаперельоти. Ще один підхід - аналіз вартості квитків за весь місяць, описані в Раді № 3 цієї статті.

підсумки

  • Використовуйте пошукові системи для бронювання авіаквитків - Aviasales і Skyscanner .
  • Підбирайте рейси в режимі приватної вкладки.
  • Розгляньте можливість планування тривалого авіаперельоту з довшої зупинкою в місті з пересадкою на наступний рейс.
  • Не чекайте, що вартість квитка стане нижче - чим раніше замовте авіаквиток, тим більше заощадите.

У вас їсть способи, як заощадити на покупці авіаквитків? Якими лоукостерами ви користуєтеся? Будь ласка, поділіться своїми знаннями в коментарях!

У вас їсть способи, як заощадити на покупці авіаквитків?
Якими лоукостерами ви користуєтеся?

Новости