Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як правильно купувати авіаквитки?

Погодьтеся що літаючи часто, задаєте сидить поруч питання - А ви почім квиток купували

Погодьтеся що літаючи часто, задаєте сидить поруч питання - А ви почім квиток купували ..?
Якщо ваш співрозмовник сказав ціну, нижчу за ту по якій купили ви, то відразу виникають ще питання - А де, а коли ви купили і тд.
Ми сподіваємось що прочитавши нашу статтю, ви зможете правильно і своєчасно купувати авіаквитки, а головне бути на тому ж рейсі, але завжди по самій комфортній ціні.

1. Коли купувати?
- Якщо дати вашої поїздки збігаються з національними святами, шкільними канікулами, одназначно купуйте заздалегідь.
- Якщо існує акція раннього бронювання, спеціальних тарифів, також рекомендуємо купувати заздалегідь.
- Якщо ваша поїздка запланована на слабкий або звичайний сезон (сезонність покладається на напрямку польоту), можна спокійно відстежувати ціни на свій маршрут в системах www.expidia.com , www.skyscanner.ru або аналогічних.

2. Тайминг покупки
По середах, в першій половині дня, змінюється внутрішній курс IATA, що впливає на вартість авіаквитків, в місцевій валюті.
Якщо курс внутрішньої валюти по відношенню до долара (євро) підвищився, то ціни в ній будуть менше. Якщо знизився, то ціни на авіаквитки виростуть.
Саме з цієї причини часті повідомлення в ЗМІ про невеликі підвищеннях тарифів, або про їх здешевлення.
* Час доби може зіграти важливу роль, зазвичай авіаперевізники оновлюють тарифи вночі. Вибираючи квитки онлайн в цей час, ви можете встигнути купити їх по ще низькою ціною. Зверніть увагу, що "вночі" залежить від міста (країни) базування конкретного авіаперевізника.


3. Коли вилітати?
На вартість квитка впливають день тижня, в який ви збираєтеся вилітати, час доби і року, а також те, з якого аеропорту ви плануєте вилітати і в який прилітати. Квитки з вильотом в п'ятницю або суботу стоять на 25-30% дорожче інших. Найвигідніші рейси - з понеділка по четвер, особливо ранкові або вечірні. Хоча в Південну Америку та Азію з точки зору економії краще вилітати днем.

Найдешевше авіаквитки на європейські, азіатські, північно-і центральноамериканські напрямки - за 60-59 днів до вильоту (економія - від 15 до 50% вартості). Так що немає необхідності бронювати квиток за півроку-рік. Квитки на рейси в Південну Америку можете сміливо купувати і за 45 днів до вильоту, а в Африку - за 35.
Але якщо ви хочете вилетіти в святкові або вихідні дні, починайте стежити за пропозиціями авіакомпаній за три-два з половиною місяці до дати вильоту.

- А ви ніколи не задавалися питанням - Чому на "наші" свята дорожче, а на "їх" свята ..? Саме, якщо ви летите на святкові дати, країни прильоту, то ціни будуть звичайні або на порядок дешевше (наприклад на польоти до Ізраїлю в період Єврейських свят Ханукка, Песах, Суккот і тд). Авіаквиток звичайно не дорожче, а в більшості випадків - дешевше. Про готель, це вже зовсім інша історія, і стаття ..)

4. Де купувати?
- Купівля в авіакасі, турагенції
Імовірність того що ціна на ваш політ буде дешевше в авіакасі вкрай низька, так як майже всі вони користуються тими ж сервісами пошуку, як і ви, але стягують за це сервісний збір. Більш того, щоб оплатити авіаквитки, в большіенстве випадків потрібна особиста присутність, для внесення готівкових коштів.
Ми радимо порівняти ціни перед покупкою в системах www.expidia.com , www.mamondo.ru і т.д. Навігація досить проста, і оплатити можна не виходячи з дому.

- Купівля у туроператора
В цьому випадку ви купуєте квиток у консалідатора (замовника) рейсу, які викупив заздалегідь квоту місць у авіакомпанії. Плюси в цьому випадку то що поміняти ПІБ пасажира набагато простіше, до безпосередньої виписки авіаквитків (за 1-3 дні до рейсу). Мінус, враховуючи гіркий досвід літа 2014, ви не впевнені чи не зовсім впевнені в економічній стабільності туроператора, так як купуєте у посередника. Більш того, туроператор зацікавлений продати квиток в комплексі з готелем, і іншими послугами, і не завжди запропонує найкрасивіший тариф, якщо йому не треба позбавлятися від зайвих квитків.
У деяких випадках покупка квитка з готелем може бути дешевше того самого квитка окремо.

- Купівля через пошуковик
Купуючи через пошукову систему, яка не базується на території Росії, ви вказуєте тільки ім'я, прізвище та громадянство. Купуючи у російських сервісів, і російських авіакомпаній безпосередньо вам доведеться вказати всі свої паспортні дані.
Другий плюс, при покупці через пошукові системи, це те що ви набираєте милі (бали), конкретної системи не на конкретного пасажира, а на всіх, і на всі послуги системи ( www.expidia.com ). Милі часто літаючих пасажирів, можна отримати Допольнительно, якщо ви зареєстровані у авіакомпанії перевізника.
Третій плюс покупці через пошуковик, це додаткові сервіси (нагадування про польоти, особистий кабінет і тд).
! У будь-якому випадку радимо порівняти не тільки ціни різних авіакомпаній, в одному пошуковику, але і пошукові системи між собою ( www.expidia.com , www.skyscanner.ru , www.mamondo.ru і т.д). Це варто зробити ще й тому що не всі рейси авіакомпаній прісуствующімі у всіх пошукових системах.

- Купівля у авіакомпанії
З високою ймовірністю ви отримаєте знижку на повторний політ, купон лімітований в часі, але він з правом передачі (розмір знижки від 1 до 3 відсотків, в залежності від класу обслуговування).
Попереднє бронювання авіаквитків. Інтервал між бронюванням, і безпосередній купівлею квитка, зі збереженням умови тарифу, дорівнює або більш тривалий, порівняно з пошуковими системами.

5. Лоукостер - за і проти
WizzAir, RyanAir, Air Baltic, Air Berlin, UP, EasyJet, Pegasos, German Wings і ще море аналогічних авіаперевізників. За таймінг покупки, у лоукостера при попередній покупці тарифи ЗАВЖДИ дешевше!
У деяких випадках ви не помітите різниці, так як знайшли дешевий квиток, і нічого не підозрювали до ... реєстрації на рейс.
Сенс лоукостера це в зборах за все крім фактичної вашої перевезення з пункту A в пункт B, а саме - багаж (ручна поклажа до 8 кг допускається в салон літака), реєстрація на стійці в аеропорту (замість онлайн реєстрації), харчування на борту, вибір місця.
Авіакомпанії лоукостер літають не в головні аеропорти, а якщо і так, то не в основні їх термінали. Витрати на транспорт, враховуючи тип перевізника, варто враховувати, так як зазвичай вони вище ніж в разі польоту на звичайних авіалініях. Так само варто враховувати втрачений час і отсуствіє комфорту, враховуючи фактори вибору.

Імовірність повернення грошових коштів практично нульова. Змінити дату, або інші зміни, також неможливо. Але основний плюс, це безуслорвно низька ціна.

6. Тарифи, тарифи, тарифи
Умови відміни (зміни) бронювання, вага безкоштовно дозволеного багажу, пріоритетні місця і багато іншого, в залежності від авіакомпанії і класу обслуговування, впливають на підсумкову вартість авіаквитка.

7. А вам взагалі куди ..?
Вибір альтернативного міста прибуття, або вибір всіх аеропортів в місті призначення зазвичай дає більше альтернатив, в тому числі і за ціною. Не забувайте відняти різницю економії на авіаквиток з додатковими витратами на трансфер, і на час, який ви можливо втратите на увазі зміни аеропорту призначення.
8. Кількість польотних сегментів
Тарифи авіакомпаній помітно відрізняються не тільки від напрямку польоту, від дати, класу обслуговування, а також від того кратно чи кількість ваших польотів двом (2).
Іншими словами, якщо ви впевнені в даті вашого повернення, висока ймовірність що квиток в обидві сторони коштуватиме менше, ніж 2 квитка в одну сторону.

Якщо у вас складний маршрут, і він включає 3 аеропорти і більш, постарайтеся, якщо дозволяє час купити квиток за наступним сценарієм,
А-> B-> C-> B-> A, в цьому випадку ви повернетеся в місто B, і кількість ваших сегментів буде 4 (кратно двом).
Якщо рейси між цими аеропортами не пов'язані, і не повинні бути в той же день, можна перевірити їх вартість, як 2 окремих квитка в обидва боки (A-> B-> A і B-> C-> B).
У більшості випадків ви побачите істотну різницю між цими двома варіантами, або зможете використовувати рейси 2 авіакомпаній для економії коштів.

У разі якщо не виходить, по будь-якої причини, зробити парна кількість сегментів, варто перевірити вартості двома шляхами:
A-> B-> C і A-> B, B-> C.

9. Прямим або з пересадкою?
Якщо ціна краще, звичайно вибирайте прямі рейси .. Якщо ціна гірше, дивіться не тільки на рівень авіакомпанії, але і на тривалість стикування, а також на аеропорт пересадки.
У деяких випадках ваші витрати, при польоті "кривим" рейсів будуть вище (зайвий час, витрати на харчування і тд.).
Додатковими плюсами, при виборі "кривого" рейсу, крім зручного тарифу, це надійність авіакомпанії, а також клубної картки часто подорожуючого пасажира, цієї авіакомпанії.

10. Валюта покупки
Зверніть увагу, чим більше конвертацій, при онлайн платежах, тим менш вигідна ваша покупка.
Купуючи в національній валюті, і оплачуючи нею ж, найідеальніший варіант. Купуючи в валюті, але не маючи такої на рахунку, ви порадуєте більше ваш банк, який візьме не тільки комісію за транзакцію, але і продасть вам валюту за зручним йому курсу.
Але найгірші новини можуть бути при подвійної конвертації. Приклад: авіаквиток куплений в євро, банк конвертує в долар, а потім в вашу національну валюту.
Рекомендуємо дізнатися все ньюанси по цій темі, у вашому банку, ПЕРЕД здійсненням покупок в інтернеті.

11. Кількість квитків в діапазоні дат
Якщо ви плануєте полетіти і повернутися, більш ніж один раз, в досить короткий інтервал (2-3 місяці), то варто подивитися крім традиційного сценарію, також сценарій економії.
Традиційний сценарій:
A-> B-> A і другий квиток A-> B-> A. Це те що зазвичай вам запропонують в авіакасі, або то як реально виглядають дати ваших поїздок.
Приклад: Москва - Лондон - Москва 15-18.03.2015, і друга поїздка 25-29.04.2015

сценарій економії
A-> B-> A і B-> A-> B
Приклад: Москва - Лондрн - Москва, з 15.03-29.04.2015, і Лондон - Москва - Лондон 18.03-25.04.2015. Таким чином ви минете правило вихідного дня, якого дотримуються багато авіакомпаній (в інтервал вашої поїздки повинно бути Вс., Або тариф буде вищим). Якщо інтервал ваших поїздок буде, за сценарієм економії, буде з квитком менше місяця, а не як в прикладі, то ціна на авіаквитки швидше буде ще дешевше.

Важливо знати!
1. Неявка на один із сегментів рейсу автоматично тягне за собою скасування всіх наступних. У разі запізнення на конкретний сегмент тримайте в курсі вашого турагента, авіакомпанію, а також служби наземного реагування (трансфер), місце проживання (готель, квартира і тд).
2. Якщо ви подорожуєте з пересадкою, майте на увазі що пересадка в аеропорту вашої країни потребують перетину кордону, а також митний контроль в останньому місцевому аеропорту. У разі пересадки в міжнародному терміналі, паспортний контроль ви пройдете в першому аеропорту вильоту. У разі рейсу однією авіакомпанією багаж автоматично слід за вами, без необхідності проходження процедур, як у випадку з пересадкою в країні відправлення.
3. Ознайомтесь з умовами вашого бронювання. Прочитайте ті самі "маленькі букви" які майже ніхто не читає. Пара хвилин пильності, і ви зможете спати спокійно, знаючи за що ви віддали свої чесно зароблені ...
Важливо знати

1. Коли купувати?
3. Коли вилітати?
4. Де купувати?
9. Прямим або з пересадкою?

Новости