Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з Праги до Парижа?

  1. З Праги до Парижа літаком
  2. З Праги до Парижа на автомобілі
  3. З Праги до Парижа і назад автобусом
  4. З Праги до Парижа потягом

Якщо є бажання в свій довгоочікуваний відпустку отримати вражень по максимуму і відвідати майже всі країни Європи - то все в ваших руках, немає нічого неможливого! Найголовніше правильно спланувати маршрут і подбати про квитки заздалегідь! Найкраще почати поїздку з Праги через її вдалого місця розташування! Ну а після того як набридне пити мінеральну воду в Карлових Варах , Ласкаво просимо в Париж! Ейфелева вежа, Лувр - так і ваблять туристів в столицю Франції! Залишилося тільки вирішити - як дістатися з Праги до Парижа? Варто запастися терпінням і грошима - шлях не близький, тисячі шістьдесят-сім кілометрів і мінімум 14 годин в дорозі (якщо звичайно, не на літаку).

Зміст статті

З Праги до Парижа літаком

З Праги до Парижа літаком

Це найдорожчий, на перший погляд, варіант, але і натомість найшвидший. Оглянутися не встигнете і ось він - Париж, мрія всіх мандрівників. А якщо говорити точніше, то політ триває 1 годину 45 хвилин. Виліт здійснюється з чеського аеропорту Рузине , А у Франції приземлення в аеропорту Шарля Де-Голля.

Вартість квитка залежить від того, наскільки завчасно він купується, і якою авіакомпанією відбувається рейс. Вибравши для перельоту літак Чеської авіалінії, можна істотно заощадити. Якщо середня ціна у інших авіаперевізників за маршрутом Прага - Париж складає 250 євро, то Чеські авіалінії візьмуть всього 110 євро. Другий спосіб економії - купити квиток заздалегідь. Заздалегідь - значить не за два тижні, не за місяць, а за кілька. Наприклад, політ з EasyJet і Wizzair, якщо придбати квиток мінімум за 3 місяці, обійдеться на 50 євро дешевше.

За допомогою даного віджет « Девевие авіаквитки »Можна порівнювати ціни на кожен день у різних авіакомпаній одночасно і вибирати найдешевші, важливо тільки подивитися, щоб вони ще були і найзручніші, без пересадок.

Підсумок: якщо підійти до покупки квитка на літак вдумливо, грамотно і заздалегідь, то кращого варіанту дістатися з Праги до Парижа годі й шукати.

З Праги до Парижа на автомобілі

З Праги до Парижа на автомобілі

Якщо ви приїхали до Праги вже на автомобілі, то, звичайно, цей варіант для вас. Або якщо дуже хочеться оцінити якість європейських доріг і порівняти його з російськими, помилуватися чудовими краєвидами, та й подорожуєте компанією, в якій майже у кожного є права - то цей вид транспорту буде цілком прийнятний, можна також взяти машину на прокат. Але не варто забувати і про труднощі, адже в дорозі може трапитися всяке, а проїхати доведеться пристойне відстані понад 1000 кілометрів. Зате ви можете гордо говорити: я був в Чехії, Німеччині, Франції, так як шлях з Праги до Парижа лежить через німецькі землі, а саме цілих 700 кілометрів. На жаль (а може і на радість, адже тоді не доведеться стояти в пробках), побачити Берлін, Бонн і багато інших міст Німеччини не вдасться. Дорога побудована таким чином, що йде в обхід їх. Нюрнберг - єдиний, пам'ятки якого ви зможете побачити з вікна свого автомобіля. Також варто взяти з собою додаткову суму для розплати за послуги платних доріг. І не треба намагатися на цьому заощадити, не той випадок, штраф гарантований.

Підсумок: якщо у вас є великий досвід водіння і велика дружна компанія, то поїздка на машині перетворитися не просто в переміщення з пункту А в пункт Б, а в справжню екскурсію , Причому в таку, яку не пропонує жоден гід світу.

З Праги до Парижа і назад автобусом

З Праги до Парижа і назад автобусом

Цей варіант заслуговує на особливу увагу своєю низькою вартістю, всього 75-80 євро. Але замість 2-х годин польоту за таким же маршрутом, вас чекає 14-ти годинний шлях, наприклад, з празького автовокзалу Флоренц ви підете в 23:00, а в Парижі будете тільки о 13:05. Найкраще скористатися послугами таких чеських автобусних перевізників, як Student Agency, Eurolines. З Праги до Парижа на автобусі можна поїхати щодня, окрім вівторка, четверга та неділі о 23:00. Зворотно - в усі дні, крім понеділка, четверга та неділі о 16:30. О 6:30 ви вже будете в Празі.

Підсумок: якщо ви готові провести 14 годин в дорозі, то це найкращий варіант за своєю вартістю.

З Праги до Парижа потягом

З Праги до Парижа потягом

Ті, хто вирішать подорожувати саме таким способом, зіткнутися з неприємною новиною - прямого потягу з Праги до Парижа немає. Спочатку потрібно буде їхати або в Мюнхен, або в Людвігсхафен, або в Берлін, а потім пересідати на інший експрес до Парижа. Час на це піде чимало. Так, наприклад, час у дорозі через Людвігсхафен становить 15 годин, через Берлін - майже 19 годин, через Мюнхен рейсом ALXALX35 - цілу добу, з яких майже 8 годин доведеться провести на залізничному вокзалі Мюнхена.

Ще один неприємний сюрприз - це відносно високі ціни, мінімум 110 євро за поїздку з Праги до Парижа.

Підсумок: варіант поїздки поїздом варто розглядати, якщо квитків на літак або автобус на потрібне число і час немає. Поїзд з пересадкою в Людвігсхафене швидше інших доставить вас в Париж.

висновки
Літак і автобус - ось транспорт вибору в даному випадку. Літаком швидше за все, автобусом - дешевше. Якщо замислитися над купівлею квитка заздалегідь, то можна істотно заощадити на польоті. Автобус вибрати варто в тому випадку, якщо поїздка раптова і незапланована.

Дві години польоту на літаку або 14 годин в дорозі на автобусі - і ви в одному з найкрасивіших міст світу - Парижі. Вирішувати вам - економити час або гроші, хоча ... час - це теж гроші) Приємного шляху!

Новости