Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Софії в центр міста

  1. Термінали аеропорту Софія
  2. Готелі поруч з аеропортом Софії
  3. Такс-фрі
  4. На автобусі
  5. На метро
  6. Таксі з аеропорту Софії
  7. Оренда авто в аеропорту Софії
  8. Знайдіть дешеві авіаквитки в Софію

Аеропорт Софії (код IATA - SOF) - це головний аеропорт Болгарії і один з основних аеропортів Балканського півострова з пасажирообігом більше 6 млн. Чоловік в рік.

Аеропорт є хабом великого болгарського авіаперевізника Б'лгарія Ер, а також лоукостерів Wizz Air і Ryanair. Аеропорт розташований в 10 км на схід від центру міста.

Термінали аеропорту Софія

Побудований ще в 30-х роках 20 століття, аеропорт Софії згодом перестав справлятися з величезним потоком пасажирів, і в 2006 році була проведена його реконструкція і відкритий новий термінал.

В аеропорту Софії 4 пасажирські термінали: основні - № 1 і № 2, VIP-термінал і урядовий термінал.

  • Термінал 1. Часто його називають «старий аеропорт». Знаходиться в старій будівлі аеровокзалу, багаторазово перебудовувався за минулі роки. Обслуговує переважно чартерні та бюджетні рейси.
  • Термінал 2. Офіційно був відкритий в грудні 2006 року. Термінал розрахований на обслуговування до 2,6 млн пасажирів на рік.

У Термінал 1 прилітають рейси з Європи і Болгарії. Регулярні рейси з Москви авіакомпаній Аерофлот і Б'лгарія Ер прибувають в Термінал 2. У літній сезон в Термінал 2 також прибувають чартерні рейси авіакомпанії Росія.

Між терміналами 1 і 2 кожні півгодини курсують безкоштовні маршрутки (з 7:00 до 20:00). Зупинки маршруток розташовані на виході з обох терміналів і відзначені спеціальним написом.

В аеропорту Софії є ​​все, що потрібно для комфортного очікування вильоту: кімнати відпочинку, зали очікування, магазини, кафе і ресторани, duty-free, відділення банків та обмінні пункти, поштове відділення, медпункт і т

В аеропорту Софії є ​​все, що потрібно для комфортного очікування вильоту: кімнати відпочинку, зали очікування, магазини, кафе і ресторани, duty-free, відділення банків та обмінні пункти, поштове відділення, медпункт і т. Д.

Готелі поруч з аеропортом Софії

В околицях аеропорту знаходяться кілька готелів, до яких можна дістатися як пішки, так і на таксі. Пропонуємо вам ознайомитися з готелями, розташованими поруч з аеропортом Софії:

Такс-фрі

При купівлі товарів на суму не менше 300 BGN в одному чеку можна оформити повернення податку. Стійка такс-фрі з логотипом E & S Tax Services розташована в терміналі № 2 перед паспортним контролем, час роботи: з 8:00 до 16:00 без вихідних. Можливе повернення готівкою.

Відстань від аеропорту Софії до центру міста складає всього лише 10 км. Подолати його можна на автобусі, метро, ​​таксі або орендованому автомобілі. Розглянемо детально їх все.

На автобусі

Автобус №84 і №184 з'єднує центр міста (вул. "Ген. Гурко") з терміналом 2 і терміналом 1 аеропорту Софії.

Час в дорозі на зазначених маршрутах становить приблизно 45 хвилин

Час в дорозі на зазначених маршрутах становить приблизно 45 хвилин. Автобуси починають курсувати близько 6 ранку і закінчують близько 12 ночі. Точний розклад, а також час відправлення першого і останнього автобуса можна дізнатися на сайті «Центру міської мобільності» .

маршрут №384

Автобус №384 довезе вас до аеропорту Софії Термінал 2 від РК "Дружба" (зупинка ЖК "Дружба" 2 по бул. "Хр. Колумб, ЖК" Дружба "1 - Термінал 2).

Колумб, ЖК Дружба 1 - Термінал 2)

Час у дорозі становить приблизно 25-30 хвилин. Автобуси починають курсувати близько 6 ранку і закінчують близько 12 ночі. Точний розклад, а також час відправлення першого і останнього автобуса можна дізнатися на сайті «Центру міської мобільності» .

Оплата проїзду

У Софії квитки на громадський міський транспорт можна придбати в пунктах «Центр міської мобільності», розташованих на автобусних зупинках, в кіосках «Друк» (в зоні Терміналу 2), а також в автоматах з продажу автобусних квитків, встановлених в суспільній зоні «Прибуття» терміналу 1. Автомат приймає болгарські леви і монети. Куплені квитки дійсні і для автобусів 84, 184 і 384. Ви можете провезти на громадському транспорті безкоштовно дві одиниці ручної поклажі. Додатковий багаж оплачується додатково. Також можна купити квитки і у водія, безпосередньо на борту автобуса. Але в цьому випадку не забувайте компостувати свої квитки.

Вартість проїзду на автобусі - близько 2 BGN.



На метро

У 2015 році поряд з терміналом 2 була відкрита станція метро Sofia Airport лінії 1. Це найшвидший і недорогий спосіб дістатися до міста.

На метро приблизно за 20 хвилин ви можете доїхати до центру міста - станції метро Сердика, розташованої на бульварі Марії Луїзи неподалік від бульвару Вітоша і мечеті Баня-Баші. Крім того, на метро можна під'їхати до головної визначної пам'ятки міста - Собору Олександра Невського (ст.м. СУ Св. Кл. Охридського), Російської церкви святого Миколая в Софії і Софійського Університету Святого Климента Охридського.

Охридського), Російської церкви святого Миколая в Софії і Софійського Університету Святого Климента Охридського

Автомат з продажу квитків в метро розташований безпосередньо на станції метро. Квитки можна оплатити як готівкою так і банківською картою. Квиток коштує 1 BGN.

Схему метро Софії ви можете побачити і завантажити по   засланні

Схему метро Софії ви можете побачити і завантажити по засланні .

Пересадка з лінії 1 на лінію 2 проводиться на станції «Сердика». По лінії 2 можна доїхати до центральної залізничної станції та автовокзалу - вони розташовані поруч. Також з багатьох станцій софійського метрополітену ви можете пересісти на наземний міський транспорт.

Метро працює з 5.30 до 24.00. Іншу інформацію про метро Софії ви можете подивитися на сайті метрополітену.

Таксі з аеропорту Софії

Взяти таксі в аеропорту - найпростіший, зручний і швидкий спосіб щоб дістатися до потрібного. Ви можете з комфортом розташувати свої речі, а водій доставить вас прямо до готелю. У терміналу прильоту є стоянка таксі. Час в дорозі на таксі з аеропорту - близько 20 хвилин до центру міста.

Таксі тут традиційно жовтого кольору і з шашечками. Середня ціна за 1 км - 0,80 лева. Ціна очікування - 0,20 лева за хвилину. Діє підвищений нічний тариф (з 23:00 до 06:00). Але, місцеві таксисти не люблять включати лічильники і по приїзду в пункт призначення можуть назвати будь-яку вартість проїзду.

Крім офіційних таксі в аеропорту Софії багато і «приватників», які можуть «нагріти руки» на туристах, які вперше прибули до Болгарії. Існує дієвий спосіб не потрапити в халепу з «екстра тарифами» (вартість посадки, проїзд за 1 км, доплата за нічний час, доплата за простій в пробках, оплата за кожне місце багажу, врахувати ту особливість балканських країн, що водії таксі не люблять включати лічильник і т.д.)
Одна з найбільш дієвих альтернатив - викликати таксі через інтернет, оформивши попереднє замовлення в пошуковій формі нижче. Підтвердження замовлення прийде Вам на електронну пошту, а водій буде чекати біля виходу із зони прильоту з табличкою, на якій вказана ваша прізвище. Також водій може допомогти вам з багажем, а оплата повної вартості буде проведена тільки після прибуття на місце, яку ви вже будете знати при бронюванні таксі.

Оренда авто в аеропорту Софії

Якщо Ви любите водити авто і маєте наміри поїздити по Болгарії, то є сенс орендувати машину, тим більше, що зробити це можна прямо в аеропорту. У зоні прильоту ви побачите безліч компаній, що дозволяють орендувати автомобіль: Sixt, Europcar, Hertz, Top Rent-a-Car, Enterprise, Avis і так далі.

Якщо говорити про хороше і недорогому сервісі по оренді авто, то машину в Болгарії краще підбирати за допомогою крупного сервісу порівняння цін автопрокату . У більшості випадків це виходить набагато економніше, ніж оренда на місці.
Система відстежує дані одночасно в десятках місць по всьому острову і дозволяє за лічені секунди знайти найбільш вигідну пропозицію.
Якщо ви забронювали автомобіль заздалегідь, оформлення всіх документів і отримання автомобіля забере у вас близько 30-ти хвилин - це дуже зручно.
Єдина ремарка - знайшовши авто, яке влаштовує, краще бронювати якомога швидше. Через високий попит на машини в літні місяці, ціни можуть змінюватися по кілька разів на день. Перейти в розділ бронювання автомобіля.
Також ви можете попередньо замовити додаткові опції, наприклад, навігатор або дитяче крісло.

Знайдіть дешеві авіаквитки в Софію

Якщо Ви ще не придбали авіаквитки в Софію, то прямо зараз можете скористатися зручною формою пошуку. Все, що потрібно - це ввести пункт відправлення та призначення і передбачувані дати поїздки, а потім натиснути «Знайти авіаквитки». Пошуковик авіаквитків підбере для Вас оптимальний маршрут і покаже мінімальну ціну серед авіакомпаній і агентств з продажу авіаквитків.

Новости