Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до Сербії - маршрути і ціни на авіаквитки в Сербії

  1. літаком
  2. Москва - Белград
  3. Санкт-Петербург - Белград
  4. Чартерні і сезонні авіарейси
  5. Рейси з пересадкою
  6. Нішський аеропорт
  7. потягом
  8. автобусом
  9. автомобілем
  10. резюме

У цій статті я розповім, як дістатися до Сербії, виходячи їх мого особистого досвіду і тієї інформації, яку знаю напевно. До Сербії можна дістатися всілякими способами: літаком, поїздом, автобусом та автомобілем, і навіть по воді. Хоча країну з півночі на схід перетинає одна з найбільших річок Європи - Дунай, водний спосіб я опущу, так як знаю про нього мало, зважаючи на його непопулярності. Тут я опишу більш очевидні варіанти: літак, потяг, автобус і автомобіль. Отже, поїхали. У цій статті я розповім, як дістатися до Сербії, виходячи їх мого особистого досвіду і тієї інформації, яку знаю напевно

літаком

У Сербії два аеропорти: в Белграді і третьому за величиною місті - Ніші. Безумовно, більшість рейсів приймає столиця, Нішський аеропорт обслуговує в основному європейські лоукостер. Але по порядку. Почнемо з Белграда.

Москва - Белград

Рейси за цим напрямком виконують лише дві авіакомпанії: Аерофлот і Air Serbia і обидві з Шереметьєво. Ці компанії співпрацюють, тому на сайті Аерофлоту можна знайти і рейси Air Serbia. З Москви до Белграда можна полетіти до чотирьох разів на добу (кількість рейсів коливається в залежності від сезону - взимку менше), середня вартість перельоту в одну сторону - 150-200 EUR. Бувають розпродажу, але рідко, і ціна падає незначно. на сайті Air Serbia ціни ідентичні. Але перед покупкою краще їх порівняти на обох сайтах, щоб вибрати найвигідніші. Ще можна пошукати рейси і ціни на них тут . Можливо, щось виявиться дешевше. Час в дорозі з Шереметьєво до Бєлградського аеропорту Нікола Тесла займає близько трьох годин. Дістатися з аеропорту до центру міста можна на рейсовому автобусі №72, експрес-автобусі А1 або таксі. Детальніше читайте тут .

До речі, при інших рівних умовах, вибираючи між Аерофлотом і Air Serbia, раджу саме Air Serbia. Обслуговування та харчування на порядок вище. Навіть залізні столові прилади видають. Що більша рідкість у наш час :)

Санкт-Петербург - Белград

У туристичний сезон, тобто з весни по осінь, Air Serbia виконує рейси з Санкт-Петербурга. Компанія заявляє: якщо цей напрямок буде користуватися стабільним попитом, тобто ймовірність запуску цілорічного курсування. Квитки в цьому напрямку можна так само пошукати тут і на сайті авіакомпанії. Ціни і час в дорозі не відрізняються від московського напрямку - 150-200 EUR і 3 години.

Чартерні і сезонні авіарейси

Часто влітку з'являються рейси Москва - Белград від авіакомпаній Уральські авіалінії і Ямал . Їх потрібно відстежувати, починаючи з весни. Але ціни не значно нижче рейсів від Аерофлоту і Air Serbia, хоча можуть бути і непогані пропозиції.

Рейси з пересадкою

Якщо у вас є відкрита шенгенська мультивіза, то найбільш бюджетний варіант - це рейс Москва - Будапешт , Що виконується угорської авіакомпанією Wizz Air. на сайті авіакомпанії часто анонсуються акції та спеціальні пропозиції, квиток можна «зловити» менше, ніж за 50 EUR. З Будапешта до Сербії можна їхати автобусом або поїздом, квиток на який в один кінець коштує всього 15 EUR.

Якщо шенгену немає, то можна летіти через Стамбул . Рейси з пересадкою в столиці Туреччини пропонує авіакомпанія Pegasus. Особливо на неї раджу звернути увагу жителям півдня Росії, так як в якості точки відправлення, крім Москви, є Краснодар . Вартість перельоту в одну сторону з урахуванням пересадки може бути до 60 EUR. Таку ціну як зазвичай треба відстежувати. До того ж рейси з Краснодара нерегулярні. Розклад можна подивитися на сайті авіакомпанії.

Нішський аеропорт

Нішський аеропорт

На даний момент Нішський аеропорт «Костянтин Великий» приймає лише кілька рейсів європейських лоукостерів. Особливо цікавим може бути напрямок Братислава - ніш , Яке пропонує авіакомпанія Ryanair . До Братислави з Москви можна дістатися російським лоукостером перемога . Вартість такого перельоту з урахуванням пересадки може скласти до 30 EUR. Ще в ніш можна прилетіти з Берліна згаданої вище Wizz Air. Ціна теж приваблива - 10-20 EUR в одну сторону. Крім цих напрямків, є рейси з Італії, Швеції, Нідерландів та кількох міст Німеччини. З Ніша в Белград і інші міста Сербії можна легко дістатися на автобусі або поїзді.

потягом

Чи не найвдаліший варіант дістатися до Сербії як за ціною, так і часу в дорозі - вартість такої подорожі в одну сторону складе 200 EUR. Трястися в вагоні, перечікувати тривалу зміну рейок і вагонів, проходити митні процедури декількох державних кордонів доведеться без малого дві доби - однак такий варіант може стати непоганою альтернативою людям з аерофобією. Поїзд «Москва - Софія» вирушає один раз в день з Білоруського вокзалу і слід через Білорусію, Польщу, Словаччину, Угорщину та Сербію.

Белградський залізничний вокзал знаходиться безпосередньо в центрі міста, від нього можна виїхати в будь-яку точку Белграда на громадському транспорті.

автобусом

автобусом

У Сербії дуже поширене автобусне пересування як по країні, так і за її межами. Автобусного сполучення між Белградом і Москвою немає, проте в багато міст Сербії можна дістатися з довколишніх країн (Румунії, Угорщини, Словенії, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Македонії, Греції і Болгарії) та багатьох інших, наприклад, Німеччини, Чехії, Франції , Австрії. При пошуку автобусних напрямків я раджу користуватися інтернет-пошуковими системами balkanviator і redvoznje, а також busticket4.me, на якому вказані хоча і не всі рейси, зате з цінами, чого немає у двох попередніх. Ціни квитків коливаються в залежності від напрямку і компанії-перевізника. З досвіду скажу, що, наприклад, ціна напряму «Будва - Бєлград» складе 10-15 EUR на людину, з Будапешта в Белград можна доїхати за 15-20 EUR. Автобуси прибувають на автовозкал, розташований в центрі Белграда, поруч із залізничним вокзалом.

автомобілем

Найкоротший шлях до Сербії на власному автомобілі пролягає через Білорусію, Польщу, Словаччину та Угорщину. Крім чинного шенгену або транзитної візи, вам буде потрібно талон техогляду і страховий поліс, так звана «зелена карта». Її краще придбати будинки до початку подорожі в будь-якій страховій компанії. Якщо ж це зробити не вдалося, то перед кордоном звертайте увагу на кіоски з написом про продаж такого поліса. Вартість «зеленої карти» починається з 30 EUR, ціна єдина у всіх місцях придбання і залежить тільки від виду транспортного засобу і терміну, на який ви хочете її отримати. Найкоротший шлях до Сербії на власному автомобілі пролягає через Білорусію, Польщу, Словаччину та Угорщину

По дорозі є кілька ділянок платних доріг. Це теж варто враховувати. Вартість бензину в Європі на порядок вище, ніж в Росії. У Сербії, наприклад, бензин коштує близько 1 EUR за літр. З заправками проблем немає - вони часто зустрічаються по дорозі і працюють 24 години на добу.

На додаток до цього способу можна вказати ще пару: автостоп і «блаблакар». Жодним із них, добираючись до Сербії, я не користувався, але, судячи з досвіду друзів, у цих способів немає будь-яких нюансів щодо Сербії - все як всюди.

резюме

Підводячи підсумок, можна помітити, що способів дістатися до Сербії не так вже й багато. Переважним залишається авіапереліт. Однак якщо ви бажаєте заощадити, доведеться регулярно стежити за новинами авіакомпаній і «ловити» дешеві квитки, які з'являються переважно ближче до початку туристичного сезону, тобто в квітні - травні.

Новости