Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 додатків для подорожей по Європі

  1. 1. Train & Bus
  2. 2. Rail Planner
  3. альтернативи
  4. 3. SkyScanner
  5. 4. WhichAirline
  6. 5. Wizz Air
  7. альтернативи

Наближається літо, а значить - і довгоочікувана відпустка не за горами

Наближається літо, а значить - і довгоочікувана відпустка не за горами. Планувати його ми намагаємося заздалегідь, особливо, якщо його програма зводиться не до Вилежування на пляжі, а до частих переїздів і складних маршрутах. Останні кілька років мені вдавалося присвятити літні канікули подорожам по Європі, і готуючись до цих поїздок, я зіткнулася з неприємним фактом.

Варіантів пересувань по Європі безліч, ось тільки одна справа переглядати всі ці пропозиції на екрані ноутбука, розклавши по десяткам закладок Safari розкладу поїздів і бюджетних рейсів. Зовсім інша - робити те ж саме на скромному дисплеї iPhone, де така кількість інформації уживається відверто погано. нехай App Store і багатий на всілякі додатки для туризму, знайти дійсно придатні для таких завдань виявилося справою непростою. Результатом моїх пошуків і поїздок став сьогоднішній огляд, для якого я відібрала п'ять додатків, здатних допомогти вам прокласти маршрут Євротуру.

Результатом моїх пошуків і поїздок став сьогоднішній огляд, для якого я відібрала п'ять додатків, здатних допомогти вам прокласти маршрут Євротуру

1. Train & Bus

Непоганий сервіс для пошуку автобусних і залізничних маршрутів по Європі пропонує додаток Train & Bus. Набір функцій тут обмежений підбором відповідних напрямків в зручний для вас час. Вибираєте цікавлять міста, дату і час подорожі, і сервіс підбирає потрібні автобусні рейси і ж / д сполучення, вказуючи можливе час в дорозі, кілометраж між містами, і найголовніше - номери поїздів або автобусів по кожному маршруту.

Хоча квитки на них придбати через додаток не вдасться, цією інформацією можна скористатися для покупки проїзного в касі або за допомогою якихось інших сервісів. Train & Bus підбирає ж / д сполучення між містами з 40 європейських країн, включно з Україною, а ось пошук автобусних маршрутів доступний лише для Чехії і Словаччини.

Train & Bus підбирає ж / д сполучення між містами з 40 європейських країн, включно з Україною, а ось пошук автобусних маршрутів доступний лише для Чехії і Словаччини

2. Rail Planner

Якщо вам належить подорожувати з проїзним залізничним квитком InterRail / Eurail, відмінним помічником стане додаток Rail Planner. Воно пропонує докладний розклад поїздів, що входять в мережу маршрутів цього квитка. Головна перевага програми - робота в режимі офлайн, завдяки чому пошук потрібних потягів, інформація про європейські країни та інші корисні дані доступні вам в будь-яку хвилину. Розробники, безумовно, попереджають, що інформація про потяги може бути не найактуальнішою, бо її завжди слід уточнювати в інформаційних бюро на вокзалі.

Для довідки - проїзні InterRail дають можливість подорожувати по більш ніж 30 європейських країн на поїздах різного класу. Якщо майбутній Євротур включає багато переїздів, наявність квитка може заощадити вам чималу суму. Всі подробиці -.

альтернативи

В якості додаткових варіантів можу порадити також додатки від великих європейських залізничних компаній. На відміну від попередніх сервісів, їх пропозиції будуть розраховані, звичайно, на більш вузьке коло країн, однак якщо ви плануєте подорожі по якомусь конкретному регіону Європи, вони можуть дуже навіть стати в нагоді. Ось кілька непоганих прикладів:

SNCF - одне з найбільших підприємств, що управляє залізницями Франції. Компанія виразно подбала про пасажирів, адже на її сайті виявилося з на будь-який смак. Ось тільки одна біда - практично всі вони представлені лише французькою мовою. Якщо у вас з цим немає проблем, тоді бон вояж!

Eurostar - компанія, що здійснює пасажирські перевезення в країнах Західної Європи на швидкісних поїздах. Її фірмовий додаток стане в нагоді для пошуку і покупки квитків на поїзди Франції, Великобританії і Бельгії.

SBB-CFF-FFS - швейцарські федеральні залізниці; компанія також забезпечує регулярні та комфортабельні пасажирські перевезення по країнах Західної Європи. Мобільний додаток дасть можливість швидко підшукати відповідний маршрут, а також придбати квиток на поїзд.

Мобільний додаток дасть можливість швидко підшукати відповідний маршрут, а також придбати квиток на поїзд

3. SkyScanner

Швидкий і зручний пошук авіаквитків допоможе здійснити додаток SkyScanner - сервіс підшукує найдоступніші варіанти по заданому вами маршруту, порівнюючи пропозиції понад тисячу світових авіаліній (по крайней мере, так запевняють у компанії). Система пошуку у додатки дійсно знатна: час у дорозі, компанія-перевізник, який приймає аеропорт - кожної опції відведено своє місце.

Крім цього, тут є великий вибір міжнародних валют, в яких відображаються ціни на квитки (в тому числі, гривня), а також доступна версія SkyScanner українською мовою. Додаток допоможе здійснити і бронювання квитка - для цього воно перенаправить вас на сайт самої авіакомпанії або туроператора, де ви зможете придбати його за запропонованою ними ж ціною. Тобто, ніяких додаткових комісій за роботу сервісу платити не доведеться.

Тобто, ніяких додаткових комісій за роботу сервісу платити не доведеться

4. WhichAirline

Схожий сервіс пропонує і пошуковик WhichAirline, ось тільки він в першу чергу порівнює пропозиції бюджетних авіакомпаній. Всі рейси оцінюються їм за вартістю і тривалості, і в результаті, самі придатні варіанти додаток видає першими в списку, вказуючи час перельоту, назви авіаліній, потрібні аеропорти і ціни квитків. На жаль, вартість не відображається в гривнях, але можна вибрати долари, євро, рублі та інше. Додаток також дає можливість придбати квиток, але здійснюється це через сервіс ebookers на його.

5. Wizz Air

Бюджетна авіакомпанія Wizz Air відкрила представництво в Україні в 2008 році і з тих пір переманила чимало пасажирів на борти своїх Airbus. Хоч з українських міст відбувається і відносно небагато рейсів, компанія пропонує гідні маршрути по країнам Центральної Європи за прийнятні гроші і з гідним обслуговуванням.

Додаток Wizz Air також відповідає марці - в ньому гранично лаконічний, але барвистий дизайн і необхідний набір сервісів для пошуку і придбання квитків. Крім цього, через додаток можна стежити за розкладом рейсів і їх поточним статусом, здійснювати реєстрацію та вести облік своїх замовлень.

альтернативи

Як і у випадку з ж / д компаніями, багато європейських авіалінії також обзавелися фірмовими додатками. На їх перерахування знадобилася б не одна тисяча знаків, так що я зупинилася на трьох додатках від популярних бюджетних авіакомпаній, активно підкорюють небо Європи:

Ryanair - найбільша бюджетна авіакомпанія в Європі родом з Ірландії. Вона не може похвалитися ні приємним сервісом, ні вчасно що вiдбуваються рейсами, однак маршрути її лайнерів охоплюють велику кількість країн, так що тримати їх напрямки під рукою завжди до речі. Для цього згодиться додаток Ryanair, через яке, до того ж, можна бронювати авіаквитки.

easyJet - солідна британська бюджетна авіакомпанія, яка здійснює рейси в більш 30 країнах, також пропонує фірмовий додаток. Яскравий дизайн поєднується з набором всіх необхідних сервісів для пошуку і покупки квитків - працювати одне задоволення!

Jet2 - ще один представник британських бюджетних авіаліній, який пропонує відмінні маршрути по Англії, а також по багатьом великим європейським країнам. Мобільний додаток компанії дає можливість шукати і купувати авіаквитки, а також стежити за розкладом і поточним станом цікавлять рейсів.

Напевно серед наших читачів також виявиться багато мандрівників, готових поділитися своїм вибором додатків для організації турне по Європі - буду чекати ваших порад і пропозицій!

Новости