Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вивчення арабської мови з нуля!

Лінгуст дає вам можливість познайомитися і вивчити один із стародавніх і найбільш поширених мов світу - Арабська мова.

Арабська мова вважається офіційною в наступних країнах світу: Алжир, Бахрейн, Джібуті, Єгипет, Західна Сахара, Йорданія, Ірак, Ємен, Катар, Коморські острови, Кувейт, Ліван, Лівія, Мавританія, Марокко, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Палестинська Автономія, Саудівська Аравія, Сирія, Сомалі, Судан, Туніс, Чад, Еритрея. На арабською мовою говорять близько 290 мільйонів чоловік (240 - рідна мова і 50 - друга мова).

Арабська мова відіграв велику роль в історії світової культури: на ньому в середні століття була створена велика художня і наукова література. Величезна кількість арабських слів увійшло в мови багатьох азіатських і африканських народів. Навіть в європейських мовах, в тому числі і в російській, зустрічаються слова, запозичені з арабського (алгебра, азимут, зеніт, алкоголь, джин, магазин, скарбниця, кава, сафарі, тариф і ін.).

В даний час арабська мова існує в двох значно відрізняються один від одного формах, з одного боку, є арабська літературна мова - загальний для всіх арабських країн мову освіти, преси, радіо, науки, літератури, ораторської мови, з іншого боку, є арабські розмовні мови, або діалекти, якими користується населення в повсякденному спілкуванні. Розмовна мова кожної арабської країни відрізняється як від загальноарабської літературної мови, так і від розмовних мов інших арабських країн.

Як і всі вивчають мову з нуля, ми будемо говорити про літературній арабській мові. За основу онлайн уроків на сайті узятий самовчитель В. С. Сегаля (©). Його особливість в тому, що він дозволяє знайомитися з мовою поступово, не закидаючи вас відразу потоком незрозумілих і складних арабських букв. Також були виправлені помилки, додана анімація букв, додані відповіді, які можна подивитися, провівши мишкою по ключу: Як і всі вивчають мову з нуля, ми будемо говорити про літературній арабській мові . Крім того, додано аудіо! Ви не тільки навчитеся читати і писати по-арабськи, але і почнете розуміти мову на слух. Уроки безкоштовні.

Перейти до -> списку уроків <- (Натисніть)

Якщо можливість поспілкуватися з 290 млн. Людей не є для вас великою мотивацією для вивчення арабської мови, то нею може бути, наприклад, бажання виділитися з натовпу. Мало адже хто знає арабську. І якщо зараз ви просто будете здаватися дуже розумним, то в подальшому зможете побудувати успішну кар'єру. У Близького Сходу дуже великий економічний потенціал, тому знання мови і культури вигідно і перспективно.

В сучасних умовах зростаючої ворожості між арабським світом і Заходом, розуміння ісламської релігії є ключовою інформацією для подолання кризи. Люди, які знають арабську, можуть подолати культурний і лінгвістичний бар'єр між країнами, допомогти вирішити або уникнути міжнародний конфлікт, а також допомогти бізнесу успішно вести міжнародну торгівлю. Крім того, знання арабської відкриває двері до інших мов. Наприклад, 50% слів мови фарсі складається з арабських слів. Схожа ситуація з урду та турецькою мовою . також іврит лінгвістично пов'язаний з арабським, полегшуючи завдання розуміння граматичних і семантичних понять в мовах.

Араби гостинні. Як тільки ви промовте кілька слів арабською в присутності носія мови, вони будуть захоплені і захочуть вам допомогти будь-яким можливим способом. А спробуйте те ж саме зробити, наприклад, на німецькому перед німцями - навряд чи це їх сильно здивує. Араби пишаються своєю мовою і будуть раді побачити, що хтось робить спроби його вивчити.

Арабська є 5-м найбільш поширеним мовою в світі, а міграційні процеси останніх років лише підсилюють його поширення. Зовсім недавно арабська мова стала другою за поширеністю в Швеції, але ж завжди таким був фінський . А поки арабська не прихопив весь світ, у вас ще є час на його вивчення!

Новости