Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Закохатися в столицю за вісім годин

На пошуки транзитного туриста вирушаємо в аеропорт «Домодєдово». На витівку провести вісім годин до літака активно відгукується високий молодий чоловік у білій майці, модною синій кепці з зірками і величезним червоним рюкзаком. Максим Нікілін прилетів з Афін. Він досвідчений мандрівник, встиг пожити в Лондоні, об'їздити Південно-Східну Азію, перезимувати в Індії і подивитися пару європейських міст. Після восьмигодинний пересадки в Москві він відправляється в рідний Новосибірськ - готуватися до нових подорожей.

- На свій сором, за 24 роки я жодного разу не був в Москві, - як ніби вибачається молода людина.

Максим впевнений: восьми годин для того, щоб познайомитися з Золотоглавої, явно не вистачить.

Ну що ж, виклик кинутий ...

- Виклик прийнятий, - погоджується молода людина.

На швидкісному поїзді добираємося до Павелецького вокзалу. Купуємо проїзний в метро і спускаємося в підземку, щоб доїхати до центру міста. Знайомство почалося.

Знайомство почалося

Антон Гердо, "Вечірня Москва"

Інтурист Максим Нікілін встиг помилуватися фонтанами на Манежній площі

ПОДИВИМОСЯ СВ И СОКА

Самий бюджетний і швидкий спосіб подивитися місто за короткий час - це екскурсія на двоповерхових туристичних автобусах. На Болотній площі купуємо квиток на екскурсію і по суші, і по воді. Комбінований квиток на два дні (автобус + теплохід) коштує 1700 рублів. Але у нас лише кілька годин, тому купуємо за 800 рублів тільки автобусну екскурсію.

Ми вибираємо перший маршрут даблдекера - по центральній частині історичної Москви. Маршрут № 2 передбачає знайомство з основними столичними набережними. Займаємо місце на другому поверсі, вставляємо навушники і готуємося до традиційної туристичної гімнастики для шиї: подивіться направо, подивіться наліво ...

З другого поверху автобуса дуже зручно милуватися фасадами будівель: видно кожна архітектурна деталь.

Вся екскурсія займе близько години. Проїжджаємо кінотеатр «Ударник», перетинаємо Москву-ріку по Великому Кам'яному мосту, встигаємо сфотографувати храм Христа Спасителя і прямуємо до Музею образотворчих мистецтв імені Пушкіна. Проїжджаємо Арбатській площі і робимо зупинку і вирішуємо прогулятися пішки.

Після півгодинної прогулянки по Червоній площі милуємося містом з оглядового майданчика в Дитячому світі на Луб'янській площі. І заодно нагадуємо Максиму, де ще подивитися Москву з висоти: на Воробйових горах, на Останкінській телевежі, на головному вході в Парк Горького, в Москва-Сіті ...

Ми знову сідаємо в туристичний автобус і продовжуємо перший маршрут даблдекера. Великий Москворецкая міст, вулиця Балчуг, фабрика «Червоний Жовтень», Софійська набережна ...

А потім повертаємося на Болотну набережну.

- Ми ж встигнемо ще й частина другого маршруту пройти, - упевнений Максим.

Ну що ж, бажання гостя - закон.

Ну що ж, бажання гостя - закон

Антон Гердо, "Вечірня Москва"

Інтурист Максим Нікілін не заблудився. Йому допомогли співробітники туристичної поліції

ПО ГОЛОВНІЙ ВОДНОГО Улі Ц Е

На другий маршрут даблдекера сідаємо за тим же квитком. Автобус проїжджає по вже знайомим Максиму місцях, але потім згортає на Новінський бульвар. Доїжджаємо до набережної Тараса Шевченка і пересідаємо на теплохід. Квиток на разову прогулку- 700 рублів.

Квиток на разову прогулку- 700 рублів

Анна Іванцова, "Вечірня Москва"

Передбачається, що політати над Москвою можна буде за спеціальним квитком - разом з поїздкою на двоповерховому автобусі і теплоході

Ми припливом весь водний маршрут і виходимо на набережній "Кримський міст". Після прогулянки і легкого обіду в Парку Горького акуратно нагадуємо нашому мандрівникові, що пора рухатися до метро.

- Зовсім забув, що потрібно їхати. Я, здається, вже почав закохуватися ... Ех, Златоглавая, - мрійливо укладає турист.

СО Ч ІНЯЙ МО Ч Т И

Заходимо в метро на станції «Парк культури», щоб доїхати до Білоруського вокзалу і посадити нашого туриста на швидкісний поїзд до аеропорту.

І тут Максим згадує: про собаку-то чарівну забули! І ми міняємо маршрут в сторону станції метро «Площа Революції». На станції підходимо до заповітного бронзовому псу в центрі залу - і Максим загадує бажання, натираючи собачий ніс.

- Тільки почали пізнавати один одного, Москва, а вже пора їхати, - віджартовується Максим, але потім додає:

- Сумно мені якось ...

Нічого дивного. Їхати з Москви чомусь завжди сумно. Але ми сподіваємося, що наш герой загадав бронзовому псу повернутися в столицю скоріше.

СХЕМА МАРШРУТІВ, ЯКІ ДОЗВОЛЯТЬ ПОБАЧИТИ ГОЛОВНІ СТОЛИЧНІ ПАМ'ЯТКИ

Натисніть на зображення для переходу в режим перегляду

Натисніть на зображення для переходу в режим перегляду

ПЕРСПЕКТИВА

Сергій Лаврентьєв, президент компанії City Sightseeing Moscow:

- На сьогоднішній день в Москві курсує 10 червоних двоповерхових автобусів City SightSeeing за двома маршрутами. Звичайно, ми продовжуємо розвиватися. У 2016 році ми запустимо ще п'ять нових даблдекери. Планів щодо розвитку у нас багато. Наприклад, є ідея організувати вертолітні прогулянки навколо Московської кільцевої автодороги. У гостей столиці може з'явитися унікальна можливість політати над Москвою. Передбачається, що туристи зможуть придбати пакет послуг: екскурсію на даблдекери, теплоході і вертольоті. Правда, ціна загального квитка поки не визначена, можливо, вона буде перебувати в межах 5-10 тисяч рублів, але можна буде придбати вертолітний екскурсію окремо. Хотілося б підкреслити, що це плани на майбутнє, ідею потрібно опрацьовувати і погоджувати.

ФАКТ

На 650 пам'ятках культури та архітектури Москви розміщені таблички з QR-кодами. В основному їх можна знайти в історичному центрі, але зараз проект поширюється і на інші райони Москви. Просканувавши код за допомогою мобільного телефону, ви потрапляєте на сторінку з розповіддю, фотографіями і цікавими фактами про цей пам'ятник. Щоб просканувати код, потрібно завантажити додаток зі сканером «Дізнайся Москву», яке є для пристроїв на платформах iOS, Android і Windows Phone.

ЕКСКУРСОВОД

Туристам, подорожуючим по Москві самостійно, більше не потрібно скуповувати пачками карти міста та інформаційні довідники. Досить просто завантажити кілька зручних мобільних додатків.

У додатку «Мобільний туристичний портал Москви» є інтерактивна карта із зазначенням цікавих об'єктів, контактна інформація по готелям, а також афіша яскравих подій і опис екскурсійних маршрутів.

А для тих, хто не любить ходити на екскурсії, але хоче дізнатися про місто як можна більше, працює додаток «Дізнайся Москву». У ньому представлена ​​архітектурна історія столиці. Прямо в мобільному телефоні у туриста буде вся інформація про історію кожного пам'ятника столиці із зазначенням дати будівлі, а також з докладною історичною довідкою.

А щоб вільно орієнтуватися в місті, можна завантажити додаток «Електронний атлас Москви». Ця програма допоможе прокласти маршрут, швидко знайти будь-який міський об'єкт і подивитися супутникові знімки вулиць.

Анна Іванцова, "Вечірня Москва"

Екскурсія по Москві для учасниць конкурсу краси "Міс Росія". 08.04.2015

ТРАНЗИТ

Столична влада хоче запропонувати тури вихідного дня для мандрівників, які їдуть через Москву транзитом. Департамент національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму вже почав діяти в цьому напрямку і дав туроператорам відповідні рекомендації. Тепер вони будуть пропонувати клієнтам, чий маршрут в інше місто пролягає через Москву, залишитися в столиці на вихідні зі знижкою. Рекомендована ціна туру - вісім тисяч рублів за три дні з проживанням у тризірковому готелі або готелі бізнес-класу. До цієї програми вже підключені десять великих туроператорів. Операторам і готелям це теж вигідно. Проект дозволить Москві залучати на вихідні в кілька разів більше туристів. Кількість задіяних в новій програмі туроператорів буде розширено.

Новости