Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Створена нова карта головного мозку людини, що має найвищу на сьогоднішній день роздільну здатність

21 вересня 2016

Фахівці Інституту Аллена (Allen Institute for Brain Science) створили і опублікували новий атлас головного мозку людини, який має найвищу на сьогоднішній день роздільну здатність Фахівці Інституту Аллена (Allen Institute for Brain Science) створили і опублікували новий атлас головного мозку людини, який має найвищу на сьогоднішній день роздільну здатність. Цей цифровий атлас, Allen Brain Atlas, що знаходиться у вільному доступі , Дозволяє вченим займатися дослідженнями функціонування як окремо взятих частин мозку, так і функціонування мозку в цілому.

"Для того, щоб зрозуміти будову і роботу людського мозку, у нас повинно бути максимально докладний опис його структури" - розповідає Ед Леїн (Ed Lein), доктор філософії з інституту Аллена, - "Вчені вже досить давно склали атласи мозку різних примітивних живих істот . Однак, через розміри і неймовірну складність людського мозку створення його атласу було і є дуже важким завданням, до вирішення якої зараз ми починаємо тільки наближатися ".

Новий атлас був створений завдяки комбінації методів нейрос'емкі з клітинної роздільною здатністю, гістологічного аналізу і структурної картографії. У справі складання атласу, крім групи з інституту Аллена, брали участь і вчені з інших організацій. Неоціненну допомогу в цій справі надав Брюс Фішль (Bruce Fischl), вчений з Массачусетського головного госпіталю (Massachusetts General Hospital), який справив магнітно-резонансне сканування мозку цілком, перш, ніж він був розділений на найтонші зрізи, що дозволило зробити фарбування готельних областей для подальшої гістологічної зйомки.

Найвища роздільна здатність, яка становить 1 мікрометр на точку, була отримана за допомогою спеціалізованого сканера, розробленого і виготовленого фахівцями інституту Аллена.

Зібрані вченими різнорідні дані були переведені в цифрову форму і об'єднані з роздільною здатністю до клітинного рівня. На новій карті відзначені всі відділи мозку, все його функціональні області і взаємозв'язку між ними.

"Атлас Allen Human Brain Reference є єдиним подібним атласом на сьогоднішній день, в якому зібрані воєдино всі дані достовірних наукових досліджень, відомі раніше теоретичні дані і зібрані спеціально для цього експериментальні дані" - розповідає доктор медицини Патрік Хоф (Patrick Hof, MD), один з учасників даного проекту, - "А розроблене для атласу програмне забезпечення Brain Explorer 2 робить його використання не більше складним, ніж читання книги. Воно дозволяє представляти дані в різних видах, забезпечує зручне у равление і масу різних додаткових функцій ".

ДЖЕРЕЛО

ПЕРШОДЖЕРЕЛО

Новости