Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рослинність Краснодарського краю

  1. Степи, ліси
  2. Рідкісні рослини краю
  3. Схожі матеріали:

Рослинний світ у Краснодарського краю дійсно багатий і різноманітний

Рослинний світ у Краснодарського краю дійсно багатий і різноманітний. Особливо навесні, дивлячись на квітучі рівнини, густі ліси, виноградники, легко уявити собі, як би виглядав Рай, яким він міг бути. Дивовижне поєднання сучасних міст з розвиненою економікою і диких куточків природи, яких на жаль, залишається все менше. Діяльність людини не може не відбиватися на житті краю. Багато рослин відзначені вже як зникаючий вид, ліси регулярно піддаються вирубці, міста ростуть, розвиваються селища, збільшується населення Краснодарського краю в цілому. Тому захисники природи не втомлюються повторювати: людина якщо вважає себе «царем природи» і її завойовником, має піклуватися про неї. Адже все взаємопов'язано і коли порушується одне зі складових ланцюга кругообігу подій, інші теж страждають.

Степи, ліси

В краю є великі степові зони, де можна зустріти типові для рівнин і пагорбів кущі, окремі рослини. Це і вика, і тимофіївка, і степовій ковила. по берегах озер і боліт зустрічається очерет. На розораних ділянках щорічно вирощують сільськогосподарські культури: це пшениця, кукурудза і ячмінь, також цукровий буряк і рицина. Зустрічаються городи, де на родючій землі ростуть овочі. Також розвинена лікарська промисловість, для потреб якої вирощуються окремо лікувальні трави.

У лісовій зоні можна побачити дуби широколисті, гірські ялиці і красиві ялини, а якщо забратися високо, вийти на альпійські луки. Там бродять тільки гірські козли та барани, яким висотні зони - рідний дім.

Цікаво, що в зоні Таманського півострова можна побачити і степову рослинність, наприклад, той же шавлія або ополонка. Піщані береги повні солодки з синеголовником, зустрічається люцерна з тимофіївка, іноді верблюжа колючка. Подекуди в степову картину вносять різноманітність зарості з дерев та чагарників. Великі рівнини захопила культурна рослинність, їх все більше пристосовують для полів.
В лиманах рівень вологості досить великий, йому не страшні навіть посухи, коли рівень води спадає, але потім поповнюється з приходом дощів. Водні рослини не відчувають сильного нестачі води. Тут можна знайти лілії, німфейкі з водяним горіхом, ряски з Сальвінія, також інші різновиди водоростей. Береги густо вкриті очеретом, кугою, зустрічається рогозу, можна знайти болотну полин. А поруч з Приморсько-Ахтарського є унікальне місце, де можна знайти справжні лотоси , Красиве і корисне рослина.

Рідкісні рослини краю

  • У краї проживають росіяни, вірмени, греки, німці, турки, Адигеї або черкеси (шапсуги, натухайци і ін., Які є корінним населенням краю) і інші національності.

  • Річка Кубань найбільша в Краснодарському краї. Довжина її 870 кілометрів із загальною площею басейну в 58 тисяч квадратних кілометри. Але це без приток. З урахуванням одного з них під назвою Уллукамом протяжність збільшується до 906 кілометрів.

  • Краснодарський край різноманітний у всьому, починаючи з рельєфу. Тут можна зустріти все: круті гори, чиї вершини губляться десь в небесах, зберігаючи снігові шапки круглий рік, низькі гори, що становлять цілий ланцюг, густо обрамлену лісами.

  • Краснодарський край теж має свою Червону книгу. Серед усього різноманіття рослин, що зустрічаються там, є і рідкісні види, які потребують особливого захисту.

Схожі матеріали:

Помітили помилку або неактуальну інформацію? Будь ласка, повідомте нам про це

Будь ласка зачекайте...

Новости