Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Детальна карта Свердловської області з містами, селищами і дорогами

  1. Список міст та населених пунктів Територія Свердловської області є частиною Уральського федерального...
  2. Свердловська область на карті Росії
  3. Погода в Свердловській області на 10 днів
  4. Населення Свердловської області
  5. контурна карта

Список міст та населених пунктів

Список міст та населених пунктів

Територія Свердловської області є частиною Уральського федерального округу і заповнена близько 1820 населеними пунктами, які включають 30 районів, близько 25 міст і 4 адміністративних освіти.

Найбільші міста - ті, в яких проживає понад 15000 жителів

Найбільші міста - ті, в яких проживає понад 15000 жителів

  • Єкатеринбург - адміністративна столиця;
  • Первоуральськ;
  • Новоуральськ;
  • Нижній Тагіл;
  • Каменськ-Уральський та інші.

Також обжитими пунктами є Вільний і Уральський селище. За адміністративно-територіальним поділом місцевість ділиться на округи Свердловської області, кількість яких коливається в межах 70 пунктів.

МістоОпис

Єкатеринбург Колишня назва - Свердловськ. Є не тільки найбільш значущим містом в Свердловській, але і у всьому Уралі, оскільки забезпечує зв'язок між різними частинами країни. Це місто - великий промисловий і транспортний центр, має багату історію, так як грав велике значення під час Великої Вітчизняної війни. Відвідати місто стоїть через шестикілометрового туристичного маршруту, що проходить через його головні визначні пам'ятки, такі як площа 1905 року, літературний квартал, будинок актора, єкатеринбурзький цирк. Крім цих надбань міста є ще й головне священне місце - храм на Нерлі, що має таке важливе значення, як і сама столиця Свердловської області. Нижній Тагіл Друге за чисельністю населення і цінності місто області через свого величезного внеску в обробляє виробництво. Головним же культурним надбанням є Лисяча гора - невеликий пагорб із сторожовою вежею на вершині, яка увійшла в комплекс культурної спадщини Росії.

Також тут жили і працювали такі великі люди, як винахідник паровоза Черепанов, письменники Бажов і Мамін-Сибіряк. Тим, хто цікавиться життям цих людей, пропонується відвідати музеї, розповідають про їхнє життя і роботи.

Каменськ-Уральськ Місто було засноване більше 300 років тому, і тому встиг прийняти статус і селища, і навіть заводу. Каменський завод пережив багато історичних подій, такі як повстання Омеляна Пугачова, Велику Вітчизняну війну. Саме тут була вперше відкрита публічна бібліотека. Також місто входить до переліку історичних міст Росії через велику кількість церков, соборів, пам'ятників. З пам'ятників природи тут є гарні скелі, такі як Кам'яні ворота, Мамонт, Сім пальців, які мають високу відвідуваність у туристів.

Свердловська область - це розвинутий округ, який є центром біохімічної промисловості. Карта Свердловської області докладна допомагає знайти всі населені пункти і пам'ятки, пов'язані з ними. Наприклад, Свердловська область Нижній Тагіл - це культурне надбання, в якому важливим об'єктом є Олександро-Невська церква, збудована на честь великого російського князя і полководця.

Наприклад, Свердловська область Нижній Тагіл - це культурне надбання, в якому важливим об'єктом є Олександро-Невська церква, збудована на честь великого російського князя і полководця

Крім цього, рекомендується відвідати такі знаменні міста, як Єкатеринбург з його головним храмом на Нерлі, а любителям літератури - літературний квартал. Також можна вивчити Верхотурский кремль, а з природних пам'яток важливою цінністю володіють Азов-гора, смарагдові копальні та самоцвітна смуга на Уралі.

Автомобільна карта доріг

Автомобільна карта доріг

Автомобільна карта Свердловської області показує ті дороги, по яким можна буде потрапити в сусідні регіони. Карта свердловської області з містами і селищами показує назви доріг і місця, до яких вони ведуть. Наприклад, дороги 1Р351, 1Р242 проходять через Єкатеринбург і закінчуються відповідно в Тюмені і Пермі.

Кожен дорожню ділянку має

  • Cвоё назву;
  • Відмітки заправних пунктів;
  • Пам'ятки.

Карта Свердловської області з вулицями показує більш докладні позначення для конкретних міст, що належать розглянутого регіону і не виходять за межі конкретної місцевості.

Свердловська область на карті Росії

Свердловська область на карті Росії

Дана карта показує положення місцевості щодо інших районів: вона займає центр і північ Уральських гір і належить Західно-Сибірської рівнині. При наближенні постає карта річок Свердловської області, а також озера Свердловської області.

Найбільшими ріками є

  • Ісеть;
  • туру;
  • Кама.

озерами

  • Пелимскій Туман;
  • Ісельское;
  • Тамата.

Крім цього, є гарне і знамените лісове озеро - «Тальков камінь», що володіє не тільки природного цінністю, але і є місцем для підготовки аквалангістів.

Також буде можливим отримати відомості про рельєф даного місця. Головними вершинами в гірських утвореннях є Конжаковський Камінь висотою близько 1570 метрів і гора Янигхачечахль висотою тисячу двадцять чотири метри.

Погода в Свердловській області на 10 днів

Погода в Свердловській області на 10 днів

Екологія в районі відрізняється великою забрудненістю повітря і води, тому що Урал - це перший в Росії регіон за викидами шкідливих речовин в атмосферу.
Екологія в районі відрізняється великою забрудненістю повітря і води, тому що Урал - це перший в Росії регіон за викидами шкідливих речовин в атмосферу
Тому природа Свердловської області характеризується

  • Частими засухами;
  • Ерозією грунтів;
  • Виснажених лісових і мінеральних ресурсів.

Екологічна карта Свердловської області допомагає з'ясувати, які ще проблеми, крім зазначених, присутні в даному місці. Багато з них, наприклад, смоговие освіти в повітрі, сильно впливають на погоду та опади у місцевості.

Прогноз погоди в місцевості на найближчі два тижні можна дізнатися завдяки сервісу «Яндекс.Погода». Також в цій послузі є карта районів Свердловської області, яка показує значення температур та опади у конкретних районах, що належать розглянутого пункту.

Населення Свердловської області

Населення Свердловської області

Топографічна карта Свердловської області показує не тільки дані про рельєф, клімат, визначні пам'ятки місцевості, але також чисельність її населення і щільність.

На даний момент показник чисельності населення коливається в межах від 4300000 до 4350000 осіб.

Щільність населення - відношення кількості осіб, які проживають в конкретному місці, на всю площу території. Нинішнє значення - 22 людини / км 2.

Більшу частину населення займають

  • Російські (91%);
  • Татари (4%);
  • Решта народи (5%).

Головна релігія - християнство, але деякі також сповідують іслам. Основні господарства Свердловської області - це тваринництво, яке тримається на скотарстві, вівчарстві, оленярстві, птахівництві та рослинництво, що включає в себе вирощування пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи, гороху, грибів, різних трав.

Також цей регіон був нагороджений Ленінською орденом за високий коефіцієнт розвитку сільського господарства і жівотноводства.Помімо натурального господарства, в районі розвинена видобуток корисних копалин, таких як платина, золото, гірничодобувна діяльність і металургія.

контурна карта

контурна карта

Контурна карта Свердловської області містить лише приблизні позначення різних об'єктів. На ній найчастіше позначені межі міст і населених пунктів, а також приблизні місця розташування озер і річок.

Супутникова карта Свердловської області, повна протилежність контурної, може відображати не тільки схематичні позначення, але також показувати об'єкти детально і в кольорі, оскільки зображення передаються прямо з супутника і оновлюються набагато частіше, ніж на звичайних картах.

Для того, щоб знайти якесь конкретне місце на карті, потрібно ввести координати центру місцевості або визначити своє місце розташування за допомогою GPS. Там же можна буде дізнатися, який супутник надсилає вам дані про даному об'єкті.

Новости