Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Звірі і квіти прикрасили вулиці Астани до Науриз мейрами

На вулицях Астани до Науриз мейрами встановлено понад 40 малих архітектурних форм, передає Zakon.kz з посиланням на медіа-центр «Байтерек».

Незвичайні фігури і композиції у вигляді звірів, величезних квітів - результат творчості столичних дизайнерів. Багато з них зроблені в національному стилі і відображають традиції та звичаї казахського народу. До виготовлення малих архітектурних форм майстри приступили ще в січні цього року. Вони використовували такі матеріали, як залізо, гіпс, акрил, фибробетон, скловолокно і навіть тканини. Протягом двох з половиною місяців були розроблені проекти, які пройшли відбір у акімату Астани. Прапори, світлові об'єкти, світлове оформлення дерев. Все це - також частина святкового оформлення Астани. Напередодні Науриз мейрами вулиці столиці прикрашені 53 світловими арками. Два майданчики оформлені зі світловими ефектами. Це територія біля монумента "Байтерек" і Парк закоханих.

Серед МАФів можна побачити «Приготування Науриз шкірі», «Киз куу», «Кокпар», «Пробудження весни», фігурки коней, верблюдів, архарів, яструбів, беркутів, вазони з тюльпанами.

Серед МАФів можна побачити «Приготування Науриз шкірі», «Киз куу», «Кокпар», «Пробудження весни», фігурки коней, верблюдів, архарів, яструбів, беркутів, вазони з тюльпанами


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

Новости