Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

НП з літаком в Астані: глава Air Astana розповів про екіпаж

Командиром повітряного судна, яке здійснило посадку в ураган в Астані, пошкодивши двигун, була жінка. На презентації авіацентру Air Astana в столиці президент авіакомпанії Пітер Фостер розповів про екіпаж, передає NUR.KZ . Командиром повітряного судна, яке здійснило посадку в ураган в Астані, пошкодивши двигун, була жінка

Фото: Facebook / Денис Кривошеєв

Фостер зазначив, що не може обговорювати деталі події, пославшись на Чиказьку конвенцію і проведення розслідування. Однак він розповів про екіпаж, який виконував рейс в той день.

За його словами, командиром екіпажу була жінка, громадянка Німеччини, Петра Гепель. Вона має наліт 12 тисяч годин, а в якості капітана налітала вже більше 4000 годин на літаках типу Airbus.

Пітер Фостер зазначив, що у пілота великий досвід і хороший рівень підготовки. Крім того, Петра є одним із шанованих членів спільноти пілотів компанії.

Другим пілотом був чоловік з Великобританії, так само з нальотом не менше чотирьох тисяч годин. Фостер зазначив і старшого бортпровідника АСЕМ, лінійного інструктора з обслуговування Жангуль Кайназарову та інших членів екіпажу, повідомивши, що вони сприяли з висадки пасажирів.

Також президент авіакомпанії розповів, що посадка літака була здійснена при сильному і мінливому вітрі, але причина сходу літака зі смуги є предметом розслідування.

«Абсолютно очевидно, що пілоти змогли відновити контроль за управлінням літаком і повернути його на злітно-посадкову смугу. Весь екіпаж продовжував здійснення звичайних процедур при посадці, не було евакуації екіпажу або пасажирів, літак відбуксирували в зону приймання пасажирів, пасажири покинули борт в звичайному порядку », - повідомив Пітер Фостер.

За його словами, пілоти продемонстрували високий рівень кваліфікації при надзвичайних погодних умов.

У мережі з'явилися фотографії літака Air Astana з розбитим корпусом двигуна в аеропорту Астани.

Як повідомили представники авіакомпанії, літак, що виконував рейс КС352 з Шимкента в Астану, зійшов зі злітно-посадкової смуги після посадки.

На борту перебували 88 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто з них не постраждав.

Новости