Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Марки вірменського коньяку

  1. вірменські коньяки
  2. Який же коньяк вибрати?
  3. Історія виникнення бренду:
  4. Марки вірменського коньяку:

вірменські коньяки

Ольга Сенотрусова

«Я дуже великий шанувальник коньяку. Я обожнюю коньяк так сильно, що дозволяю собі пити його не більш ніж два рази на рік. Ось який я його шанувальник! Це повинно бути торжеством! ... .. »
(Анджей Сапковський)

Так уже повелося у нас в Росії, якщо хочеш віддячити кого-небудь за добру справу - подаруй йому вірменський коньяк.

Який же коньяк вибрати?

По-перше, рекомендую марки вірменського коньяку Єреванського коньячного заводу. Саме на базі цього заводу виникло в 1898 р знамените шустовського коньячне виробництво, перше коньячне виробництво в Вірменії.


Історія виникнення бренду:

Коньячний завод базувався на території фортеці Еривань, яка була споруджена персами в XVI столітті, і переданий Шустову в оренду Нерсесом Таїрянц, що заснував невелику виноробне підприємство в стінах напівзруйнованої фортеці в 1863 р і мав уже в ті часи окрему лінію з виробництва коньяку. Коньяк цей проводився за французькими технологіями і носив назву «фін Шампань ». Шустов ж через рік від початку оренди викупив заводішко, вклав чималі гроші в удосконалення та розкрутку підприємства і почав нарощувати потужності. Незабаром шустовського завод почав поставляти свою продукцію до Двору Його Імператорської Величності.

Читайте також: Настоянки Наливки Рецепти


А в 1900 р, як свідчить легенда, на всесвітній виставці виноробів в Парижі шустовського вина в результаті «сліпих тестів» отримали Гран-прі і право носити назву «cognac». Це єдиний виняток у світовій практиці, коли провину, зробленому не в провінції «Cognac», було дозволено носити почесне звання « коньяк «.


Вірменський Коньяк Етикетка

Нинішній Єреванський коньяк, як і в минулі часи, з честю носить свою назву. А крім того має оригінальну, дуже красиву, форму пляшки, упаковки і маркування.

Правда, на сьогоднішній день постало завдання. В Єревані після розвалу СРСР з одного Єреванського коньячного заводу утворилося два заводи конкурента: «Ной» (він же Єреванський коньячно-винно-горілчаний комбінат Арарат) і « Арарат »(Араратський коньячний завод). Обидва заводи розташовуються в безпосередній близькості один від одного. «Арарат» на даний момент належить французькій компанії Pernod Ricard. А «Ной» був викуплений в 2002 році вірменським підприємцем Гагиком Царукяном.


Марки вірменського коньяку:

  • П'ятизірковий коньяк «Арарат» - витримка 5 років. Це справжній витвір коньячного майстерності. Колір благородний, прозоро червонуватий. Смак елегантний. Аромат сильний терпкий. Післясмак тривалий. Легко посперечається з багатьма французькими коньяками. Ціна за 0,5 л 950-1400 руб.
  • Найкращий, що користується найбільшим попитом, найстаріший і дорогий - коньяк «Наірі». Витримка 20 років. Ціна за 0,7 л від 5000 руб.
  • Дуже хороший «Ані» - Витримка - 5-6 років, приємний на смак, вишуканий аромат.

  • «Арарат»: «3 зірки» (3 роки), «5 зірок» (5 років), «Ані» (6 років), «Добірна» (7 років), «Ахтамар», «Ювілейний» і «Вірменія» ( 10 років), «Двин» (50 °, 10 років), «Васпуракан» і «Святковий» (15 років), «Наірі» (20 років), «Єреван» (57 °, 20 років, випуск відновлений в грудні 2011 року), Еребуні (30 років), Кілікія (30 років), Ноїв Ковчег (50 років) (останні три види коньяків - це аукціонні коньяки, що випускаються раз в 10 років, - у вільний продаж не надходять. Причому в Ноїв Ковчег при купажі входять коньячні спирти 100-річної витримки) - виробництва Єреванського коньячного заводу.

Зверніть увагу на вірменський коньяк «Саргис» Араратської коньячного заводу. Дуже красива пляшка, м'який гармонійний класичний смак, поєднує в собі квітковий букет і деревні відтінки, післясмак приємне м'яке фруктове. Витримується 3-5 років в дубових бочках. Як написано на етикетці: «Названий на честь великого полководця-завойовника Св. Саргіса, а також на честь президента ... компанії Саргіса Григоровича Варжапетян». Ціна помірна - 650-900 руб.

  • Вірменський коньяк «Саргіс» (3, 4, 5 років), «ГРАНД Саргіс» марочний (6, 7, 8, 10 років), «ГРАНД Саргіс» преміум (15, 20, 25, 30, 40, 50 років) - виробництва Араратський коньячний завод «А. К. З. ».


Я дуже люблю тризірковий «Ной» Єреванського коньячно-винно-горілчаного комбінату Арарат. Цей коньяк виготовляється з коньячного спирту з витримкою в дубових бочках не менше 3-х років. Колір має світлий янтарний. Аромат - приємний, з квітковими і ванільними нотами. Смак гармонійний і м'який, з присмаком шоколаду і фруктів. Ціна коньяку «Ной 3» (0,5 л) в середньому близько 950 рублів.


  • «Ной Араспел» (3 і 5 років), «Ной Класик 7», «Ной Класик 10», «Ной Класик 15», «Ной Класик 20» і «Ной Володар» (25 років) - виробництво ЕКВВК «АРАРАТ».

  • «Hayasy» - молодий, але вже досить відомий бренд. Виробник - компанія «Хайаса Груп», заснована в 2010 р Колір коньяку Хайаса - бурштиновий з золотими блискітками. Фортеця - 40%. Багатий гармонійний букет з теплими деревними, пряними ванільними та солодкими фруктовими нотами. Смак - терпкий з таніну відтінками, пікантними шоколадними та м'якими тонами підсмаженого хліба. У складі коньяку Хайаса - виключно натуральні компоненти, витримується коньяк Hayasy, традиційно, в дубових бочках, які зберігаються в підвалах з особливим мікрокліматом. Термін витримки не менше 5 років. Ціни коливаються в районі 600-900 руб. за 0.5 л.

  • Коньяк «Hayasy Classic» 10 Years Old, gift box, 500 мл - Коньяк насиченого янтарно-золотого кольору. З живим ароматом з тонами свіжих фруктів, доповненим нотками свіжої цедри апельсина і кори дуба. Смак коньяку стійкий і цілісний. Фруктові тони поєднуються з відтінками лимона, карамелі і сушеного інжиру. У фіналі присутні нотки гіркого мигдалю. Вірменський коньяк «Хайаса Класик» проводиться з високоякісних виноматеріалів, одержуваних з виноградників Вірменії. Після перегонки за класичною французькою технологією коньячні спирти витримуються в дубових бочках не менше 10 років. Ціна за 0.5 л близько 2000 руб.

  • Коньяк «Hayasy Renessans» - витримка - 20 років. Виробник - Hayasy Group (Хайаса Груп). Ціна за 0.5 л - близько 6000 руб. Фортеця - 40%. Клас - КС. Колір - насичений, темно-бурштиновий. Смак-складний, зі стійким післясмаком. Ніжні нотки підсмаженого хліба і пряної гвоздики з відтінками кориці і меду. Аромат - тонкий гармонійний. Виготовляється з високоякісних виноматеріалів, одержуваних з виноградників Вірменії. Після перегонки за класичною французькою технологією коньячні спирти витримуються в дубових бочках не менше 20 років. Коньяк «Hayasy Renessans» розливається в фігурні пляшки-декантери з декоративною скляною пробкою.

  • «Арвінко» (Arvinko) - Колір - теплий золотисто-горіховий. Аромат з тонами ванілі і квітковими відтінками. Смак м'який, гармонійний, повний, деревно терпкий з приємним довгим післясмаком. Фортеця - 40%. Виробник - «А.К.З». Технологія виробництва класична, обов'язкова тривала витримка в дубових бочках, встановлених в підвальних приміщеннях. Різні терміни витримки, в тому числі трирічна і семирічний коньяки «Арвінко». Ціна «Арвінко» трирічної витримки близько 500-600 руб. за о.5 л.


  • «Астафян» - Компанія "Манча Груп" - завод-виробник, Єреван, Вірменія. Коньяк «Астафян» проводиться з кращих сортів винограду за класичною технологією з високоякісних коньячних спиртів, витриманих у дубових бочках. Фортеця - 40%. Ціна (на 2018 г.) - приблизно 1100 - 1600 руб. за 0.5 л
    У 2013 р 5-річний коньяк «Астафян» отримав золоту медаль «Лідер якості» на виставці "PromExpo 2013".

  • Астафян ХО - 0.7 л. Витримка - 10 років. Складний, багатогранний смак. Відчуваються нотки підсмаженого хліба і гвоздики. Повільно розкриваються відтінки кориці і меду. Довгий освіжаюче післясмак. В ароматі коньяку Астафян ХО присутні кедрові відтінки, що переходять в бальзамічні. Аромат збалансований і бездоганний. Колір коньяку Астафян ХО темно-бурштиновий з маслянистим блиском. Коньяк Астафян ХО проводиться на основі коньячних спиртів, витримується в бочках з карабахської і краснодарської дубової деревини. Ціна (на 2018 г.) - 2000 руб.
  • Ноїв Ковчег - Єреванський завод раз в 10 років випускає незвичайний коньяк - «Ноїв ковчег». Коньяк «Ноїв Ковчег» - самий витриманий з вірменських коньяків (витримка - 70 років), купити його можна тільки на аукціоні. Ноїв Ковчег - коньяк купажірованний (тобто змішаний), деякі коньячні спирти в його складі досягають столітнього віку. Фортеця - 40%. Ціна від $ 4500.. Ціна чисто номінальна, тому що купити цей коньяк неможливо.


Дивіться також:

- Вино «Лікарям Крісті»
- Коктейль «Апельсин-Плюс (Orange Plus)»
- Брутальний Коктейль «Ведмідь»
- Коктейль з коньяком «Зелена любов»
- Коктейль «Фантазія»

Рецепти коктейлів з вірменським коньяком:

схоже

Який же коньяк вибрати?

Новости