Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лаваш з фаршем

  1. складові

Число рецептів з лаваша зростає як гриби після дощу. Пройшли ті далекі дні, коли вірменський лаваш був екзотикою, а то і зовсім невідомим продуктом. Сьогодні страви з лаваша міцно увійшли в наше життя і стали звичним перекусом на роботі, домашнім сніданком, частиною святкового фуршету та доповненням до пікніка на природі.

Лаваш - це шикарна основа, в яку можна загорнути що завгодно і отримати кожен раз нове блюдо. Рулет з лаваша «Калейдоскоп» відрізняється від інших тим, що начинка в ньому не перемішується, а формується у вигляді мозаїки. У розрізі цей лаваш виглядає яскраво і дуже апетитно, таким частуванням ти, безсумнівно, здивуєш гостей!

складові

  • 7 листів тонкого лаваша
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 350 г капусти броколі
  • 300 г свинячого фаршу
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • сіль, перець за смаком

приготування

  1. Обсмаж морква, цибуля, брокколі і фарш окремо на сковороді. В ході обсмажування трохи поперчити і посолити кожен з інгредієнтів.

    В ході обсмажування трохи поперчити і посолити кожен з інгредієнтів

  2. Уздовж довгого краю листа лаваша виклади морквяні начинку і загорни трубочкою. З другого, третього і четвертого листа лаваша також зверни рулети з цибулею, брокколі і фаршем. Кожен лист лаваша можеш трохи змастити всередині маслом. У тебе повинно вийти 4 «ковбаски» з начинкою.

    У тебе повинно вийти 4 «ковбаски» з начинкою

  3. Виклади на столі три листа лаваша внахлест один на одного. Розташуй на них підготовлені заздалегідь рулети з начинкою і зверни в один великий рулет.

    Розташуй на них підготовлені заздалегідь рулети з начинкою і зверни в один великий рулет

  4. Гострим ножем розріж поперек вийшов великий лаваш на окремі, не дуже тонкі шматки. Розташуй їх на застеленому пергаментом деку. Збий яйце і змасти їм краю рулетів.

    Збий яйце і змасти їм краю рулетів

  5. Відправ в духовку випікатися 15 хвилин при температурі 170 градусів. Лаваш з фаршем подавай гарячим, поки у нього хрустка скоринка. Смачного!

    Лаваш з фаршем

Універсальність лаваша неможливо переоцінити. З цим вірменським хлібом можна приготувати навіть солодкі ласощі до чаю на швидку руку !

Лаваш з фаршем, запечений в духовці, може бути з будь-якою начинкою: з грибами, сиром, зеленню, різними видами м'яса і овочами. Ось тобі корисна підказка для натхнення і втілення своїх кулінарних фантазій .

А яку начинку будеш використовувати ти? Розкажи нам в коментарях про найвдаліших експериментах з лавашем, можливо, у тебе є навіть свою коронну страву. Не забудь обов'язково поділитися рецептом з друзями!

Фото на превью depositphotos

Автор статті

Редакція «Так Просто!»

Це справжня творча лабораторія! Команда справжніх однодумців, кожен з яких фахівець в своїй справі, об'єднаних спільною метою: допомагати людям. Ми створюємо матеріали, якими дійсно варто ділитися, а джерелом невичерпного натхнення служать для нас улюблені читачі!

А яку начинку будеш використовувати ти?

Новости