Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

лаваш рецепт

  1. Як приготувати лаваш
  2. Складові:

Порцій: 6 коржів Час приготування: 1 година Автор: Алена

Кожна господиня, купуючи той чи інший продукт, завжди замислюється над його домашнім приготуванням. У нашому випадку мова піде про домашнє тонкому лаваші, якщо вам цікаво приготувати його самостійно, вам попався стоїть рецепт. На основі вірменського лаваша готується величезна кількість страв: рулети з різними начинками, шаурма, лаваш з сиром на сковороді у вигляді гарячих рулетиков, пироги, ачма, чіпси. ... А ось сам лаваш часом знайти нелегко.

Порцій: 6 коржів Час приготування: 1 година Автор:   Алена   Кожна господиня, купуючи той чи інший продукт, завжди замислюється над його домашнім приготуванням

Як приготувати лаваш

рецепт тонкого вірменського хліба

Для домашнього приготування не потрібно ніяких модерних продуктів, все гранично просто і швидко, вам навіть не знадобляться дріжджі. Ну а вже з свіжоспеченого лаваша можна приготувати все, що вашій душі завгодно, а можна подати його замість звичного хліба до тарілочці гарячого супу або до ароматного м'ясної страви.

Ну а вже з свіжоспеченого лаваша можна приготувати все, що вашій душі завгодно, а можна подати його замість звичного хліба до тарілочці гарячого супу або до ароматного м'ясної страви

Складові:

  • 175 грам борошна;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 80 мл води;
  • маленька щіпка солі.

Процес приготування:

Покроковий процес приготування з фото:

1 1. Приступаємо до замісу прісного тіста, для цього беремо чисту скляну ємність, просіюємо в неї борошно, 3 ст. л. залишаємо на потім, додамо їх в процесі замісу. Додаємо маленьку дрібку солі, перемішуємо, в центрі робимо невелике заглиблення для рідких компонентів. Вливаємо відведені кількість чистої води і гарного рослинного масла, соняшникова олія можна замінити на оливкова, якщо воно є у вас під рукою.

2 2. Тепер активно вимішуємо тісто, на цей процес у вас повинно піти до семи хвилин. Коли ж вимішаний колобок стає пластичним і еластичним, беремо чистий кухонний рушник, накриваємо тісто, даємо відпочити 10-15 хвилин.

3 3. Після закінчення часу ділимо наш колобок на 5-6 рівних частин, тут вже залежить від вашої сковороди, тобто від її діаметра.

4 4. Качалкою розгортаємо заготовки в тонкий-тонкий пласт.

5 5. Добре прогріваємо сковороду, кидаємо на неї розкачане тісто.

6 6. Підсмажуємо з двох сторін по 35-40 секунд. Або випікаємо лаваш в духовці. В обох випадках поверхня абсолютно суха, без масла.

7. Готові лаваші обов'язково накриваємо вологим рушником.

Подаємо тонкий лаваш до столу з овочами, соусами.

Подаємо тонкий лаваш до столу з овочами, соусами

Смачного!

Можливо, вам сподобається лаваш з сиром на сковороді у вигляді маленьких рулетів:

Рецепт - >>

Новости