Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Апарат для дайвінгу, який замінює акваланг

Конструктор з Пермі, Сергій Головкін, винайшов і зібрав інноваційний апарат для занурень, що дозволяє без праці зануритися до коралових рифів будь-кому. По суті, пристрій є суміщені в одному корпусі підводний буксировщик і акваланг.

По суті, пристрій є суміщені в одному корпусі підводний буксировщик і акваланг

Як розповідає сам Сергій, однією з проблем дайверів є підйом на дайв-бот після занурення. Важке обладнання, що переносить на дайверской спині, не дозволяє швидко і легко піднятися на судно, особливо в умовах підвищеного хвилювання моря. Без сторонньої допомоги, як правило, не обходиться. Його винахід здатне вирішити цю проблему і замінити важке дайверське спорядження, з яким часом насилу справляються діти і жінки.

До того ж, занурюючись з таким обладнанням, можна збільш середній час підводної прогулянки. Повітряно-дихальної суміші в апараті вистачить приблизно на одну годину занурення. За цей час дайвер зможе проплисти близько трьох кілометрів.

Rescue-дайвер, Сергій Биданов, розповів знімальній групі, яка приїхала на тестування винаходу, що в такому вигляді він ще не бачив спорядження для дайвінгу. Ідея поєднання підводного скутера і дихального апарату йому дуже сподобалася.

Пермський конструктор мріє про серійний випуск свого апарату. Але для реалізації мрії потрібно не менше десяти мільйонів рублів. За підтримкою Сергій Головкін звернувся до президента РФ, Володимиру Путіну. Тепер чекає на відповідь.

Рубрики: Scuba , Новини

Мітки: альтернатива акваланга , дайвінг , винахід , Конструктор з Пермі , Перм , підводні занурення , Росія , Спорядження та обладнання ...

Новости