Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аламбіках або самогонний апарат для алхіміка

Аламбіках або самогонний   апарат   для алназваніем хіміка - так можна назвати простий пристрій для перегонки відоме з давніх часів
Аламбіках або самогонний апарат для алназваніем хіміка - так можна назвати простий пристрій для перегонки відоме з давніх часів. У країнах Середземномор'я (Франції, Іспанії та Італії) аламбіках також відомий під «перегінний куб», незважаючи на те, що найчастіше його робили круглим. У цій статті ми поговоримо про те, що таке аламбіках і принципі його роботи.

самогонні апарати за часів середньовіччя використовували в основному для дистиляції ефірних масел і вина. В 9 столітті н.е. арабський учений Ал-Кінді докладно описав пристрій аламбика в своїй книзі «Про хімії пахощів і дистиляції». Такий самогонний апарат своїми руками сьогодні може зробити практично кожен і робити з його допомогою парфумерію або спирт-сирець. Для цього знадобиться мідний бак - «перегінний куб» з вмістом міді 99%, мідний шолом і холодильник. Вважається, що мідь поглинає оксид сірки і нейтралізує жирні кислоти, також цей матеріал вибрали з-за його чудовою теплопровідності. Кругла форма перегінного куба допомагає уникати накопичення осаду в кутах.
Сам процес перегонки має досить просту схему. У перегінний куб заливають вино, сидр, брагу, цукровий сироп або суспензія з квіткових пелюсток і накривають шоломом з трубкою відведенням. куб ставлять грітися на вогонь, щоб рідина містить спирт почала переходити в пароподібний стан і через трубку потрапляла в холодильник для самогонного апарату. Там вона під впливом холоду знову переходить в рідкий стан і ви збираєте її в порожню ємність. Таким чином можна отримати спирт. Як бачите, все досить просто.

Сьогодні мідний аламбіках можна зустріти в модних барах або невеликих ресторанах, які спеціалізуються на виробництві ексклюзивного віскі або коньяку. Блискуча мідь виглядає досить вражаюче, тому багато власників таких закладів виставляють свої самогонні установки напоказ, залучаючи цим відвідувачів. У моєму дитинстві, дід використовував подібну конструкцію для отримання самогону. Виглядала вона не настільки гламурно, але ефект був той же. Ви можете зібрати подібний міні самогонний апарат у себе вдома і пробувати робити спирт з варення або браги. Складність може викликати тільки охолоджувач для самогонного апарату, а інші складові можуть бути зроблені з каструль чи інших вогнетривких ємностей. Звичайно, заводського якості ви з першого разу не отримаєте, але, потренувавшись, у вас обов'язково вийде. Розглядати таку установку в якості робочого бізнесу не можна через малої продуктивності. Також варто враховувати той факт, що отримується таким чином спирт може містити безліч сивушних масел, які шкідливі для організму. Для того, щоб від них позбутися можна перегнати отриману рідину ще раз.

Поділися цією інфою в соцмережах!

Новости