Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як зробити самогонний апарат з нержавійки своїми руками?

  1. перегінний бак
  2. холодильник

З'єднувальні елементи грають далеко не останню роль, оскільки в разі якщо трубка буде підібрана невірно, це позначиться на якості самогону, він спіткає і придбає специфічний смак. Найбільш економним варіантом вважається нержавейка, тому якщо з фінансами у вас проблематично, використовуйте саме її.

Перш ніж приступити до виготовлення пристрою своїми руками, слід пам'ятати одну просту річ - НЕ завертайте «наглухо» між собою всі трубки, це може призвести до виникнення проблем в процесі чистки самогонного устаткування.

Для здійснення щільної герметизації можливий варіант використання термостійкого клею і застосування холодної зварювання. При виготовленні самогонного апарату своїми руками, в процесі герметизації, потрібно уникати таких елементів як гумові прокладки. Допускається варіант використання самого звичайного тісто, склад його нейтральний, а значить не зробить ніякого впливу на дистилят, втім, даний метод має пару недоліків: йде досить багато часу як на саме заміс суміші так і на забивання стиків, а пізніше, ще й на отскабліваніе засохлого тесту з поверхні.

Для того щоб виготовити самогонний апарат своїми руками, необхідно заздалегідь подбати про наявність елементів, без яких цей процес неможливий.

перегінний бак

перегінний бак

Перегінний бак - ємність, в якій кипить брага в процесі нагрівання. Його параметри і характеристика:

  1. Традиційно бак задіють алюмінієвий, але даний матеріал має властивість частково вступити в реакцію з кислотами і наявними в брагу спиртом, саме з цієї причини його слід змінювати кожні півроку, але тільки в тому випадку, якщо має місце часта його експлуатація. Емальований посуд - нейтральна до кислот і спиртів, тобто, при правильному використанні, її термін служби складає 3-5 років. Емальований бак - хороший варіант. Харчова нержавіюча сталь - найбільш оптимальний варіант щоб використовувати її як бак для браги, однак куби з нержавійки досить дорогі і часто за них видають саму звичайну сталь з оцинковкой або нікельованим покриттям, які не настільки міцні і довговічні. В процесі виготовлення самогонного апарату своїми руками можливо задіяти і мідні куби, але оскільки їх вартість досить висока, часом таке рішення невиправдано, тим більше для тих хто тільки почав цю справу. В даному випадку, бак з мідного матеріалу можна використовувати якщо немає інших варіантів.
  2. Обсяг перегінного куба безпосередньо залежатиме від запитів людини, який вирішив приготувати брагу своїми руками, але як показує практика, найбільш прийнятним варіантом для домашнього користування є межа в 25-35 літрів. Також необхідно пам'ятати і про габарити, перегінний куб не повинен бути надто великим, його розміри повинні бути такими, щоб його з легкістю можна було розмістити на плиті або іншому місці нагріву.
  3. Вибір підходящої ємності. Найчастіше, коли хочуть приготувати брагу своїми руками, тоді в домашніх самогонних апаратах задіють ємності, які спочатку призначалися для інших потреб: молочні бідони, скороварки або місткі емальовані каструлі, які використовують як бак під рідина. Істотний недолік скороварки яку використовують під бак - невеликий обсяг, проте дана тара цілком затребувана, оскільки не вимагає додаткової герметизації, єдине що потрібно буде зробити - просвердлити отвір в кришці під трубку для того, щоб пара могла виходити беспрепятственно.Інструкція по виготовленню перегінного куба самогонного апарату з бідона: Визначити обсяг ємності це тільки пів справи, необхідно також правильно підготувати куб до використання, для цього слід виконати такі дії: просвердли ть отвір для безперешкодного виходу пара - герметизувати кришку - загерметизувати з'єднання. Тепер детально розберемо доопрацювання ємності на прикладі старого бідона (молочний предмет зазвичай задіюють як бак), втім, даний спосіб чудово підійде і для інших випадків. Технологія доопрацювання бідона: Вилучити з кришки гумову прокладку. Беремо силіконовий клей (акваріумний герметик) і акуратно наносимо його на металеві краю кришки, чекаємо поки повністю висохне. Дану процедуру слід виконати три рази. На горлечко бідона накласти целофан і щільно зачинити кришку, почекати кілька годин. Існує альтернативний, метод герметизації, він в рази простіше, необхідно просто обмотати гуму внахлест декількома шарами і проварити близько години.
  4. Щоб задіяти змійовик для самогонного апарату, потрібно в кришці бідона виконати відповідне отвір. Щоб бідон прослужив якомога довше, його слід ретельно промивати великою кількістю води і милом, але ні в якому разі не використовуйте агресивні миючі засоби.

холодильник

холодильник

Холодильник самогонного апарату включає в себе 2 частини: змієвиковий елемент (резервуар), в якому ця трубка і охолоджується. Охолоджувач є найголовнішим елементом всієї конструкції, оскільки якість і кількість браги безпосередньо залежить від його роботи. Змійовик для самогонного апарату має такі параметри:

  1. Матеріал повинен бути таким, щоб реакція зі спиртом була виключена (допускається варіант мінімального контакту), також головна умова - стійкий до високих температур. Під перераховані вимоги підходить наступне: мідь, алюміній, нержавіюча сталь (для харчових продуктів) і скло.
  2. Розміри і товщина трубки. Безумовно довжина трубки збільшує площу контакту пара з охолоджувальним елементом, проте є один недолік, велика довжина збільшує гідравлічний опір, а це в свою чергу знижує швидкість перегона.Пріемлемая довжина трубки змійовика (до загину) становить близько 1,5-2 метра. Оптимальний діаметр змійовика в межах 8-12 мм.Допустімая товщина змійовика в рамках 0,9-1,1 мм.
  3. Існує всього три варіанти, при яких можливо підключити змійовик для самогонного апарату: - в горизонтальному положенні - у вертикальному положенні - в похилому вигляді

Існує всього три варіанти, при яких можливо підключити змійовик для самогонного апарату: - в горизонтальному положенні - у вертикальному положенні - в похилому вигляді

Незважаючи на те, що зображений на схемі змієвиковий малюнок на перший погляд здається досить складним, а опис досить заплутаним, насправді виготовлення даного елемента своїми вельми просте, в кінцевому підсумку у вас вийде свій домашній апарат з варіння браги. Зараз в сучасних магазинах можна побачити у продажу матеріал для змійовика з гофрованої нержавіючої сталі, вона дещо відрізняється від звичайної і звичайно ж має як переваги так і деякі нюанси.

В підведення підсумків, хотілося б дати один дуже важливий рада, яким не варто нехтувати, пішовши йому, ви знизите ризики ймовірну небезпеку до мінімуму: при першому запуску самогонного апарату, протестуйте його затоку звичайну воду, її перегін менш небезпечний ніж перегін браги.

Якщо є якісь проблеми або неполадки, ви це помітите, крім того, вода дуже добре промиє складову частину самогонного апарату.

Слідкуйте за тим, щоб самогонний агрегат, а точніше його трубки, не пропускали пар, якщо ж герметичність порушена і в апараті присутні дефекти - відключіть обладнання і усуньте неполадки. Незважаючи на те, що ринок рясніє асортиментом самогонних апаратів, велика частина людей вважають за краще виготовити такий агрегат своїми руками. Даний спосіб дозволяє не тільки заощадити час, але і бути впевненим в якості і надійності, адже в цьому випадку людина сама підбирає матеріал і власноруч з'єднує всі елементи між собою.

Інформація, яка надана вище, стане чудовим помічником по збірці і установці апарату, також для наочного посібника в процесі роботи можна задіяти і креслення, щоб в кінцевому підсумку отримати функціональний пристрій.

Новости