Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Текілу з сіллю і лимоном п'ють тільки російські?

  1. Якщо ви - російський
  2. Якщо ви - німець
  3. Якщо ви - мексиканець
  4. Як правильно пити текілу?
  5. ТОП-5 коктейлів на основі текіли

Знаєте, як текілу поділяють мексиканці? На хорошу і не дуже. Приїжджих, втім, теж, але вже в залежності від того, як вони її п'ють. Так як же правильно вживати цей напій? Давайте з'ясуємо. Знаєте, як текілу поділяють мексиканці

Виявляється, алгоритм «лизнув, випив, закусив» нав'язаний нам маркетологами, а не традиціями

Якщо ви - російський

Як росіяни п'ють текілу? Промокнула руку між великим і вказівним пальцем соком лимона або лайма, насипали трохи солі на це місце, видихнули, лизнули, випили, закусили скибочкою того самого лимона або лайма. Звідки це пішло, адже самі мексиканці так не роблять !?

Все просто: російський менталітет влаштований так, що ми любимо всілякі легенди. Відносно вживання текіли вони теж, як не дивно, існують. І навіть дві: згідно з першою, пити таким способом її рекомендували ... лікарі. Для профілактики іспанського грипу, який розбушувався в Мексиці в 1930 році. Друга говорить, що текілу таким способом вживали селяни: злизували піт, залпом випивали ковточок і закушували тим, що було завжди під рукою - лимоном або лаймом.

Швидше за все, ця традиція нам нав'язана великими виробниками текіли , На кшталт Olmeca і Sauza через безпосередню рекламу і продакт-плейсмент в голлівудських фільмах. І треба зауважити, що не відразу, але своєї мети вони досягли.

Якщо ви - німець

Звідки такий спосіб зародився і чому прижився в практиці вживання текіли в Німеччині, невідомо. Однак замість солі вони використовують корицю, а замість кислих цитрусових - часточку апельсина. Так п'ють текілу здебільшого жінки, а й чоловіки подібним способом не нехтують. Взагалі, це смачно, але ні російському, ні мексиканцю незвично.

Якщо ви - мексиканець

То все залежить від того, яка саме текіла перед вами, хороша чи так собі:

  • Silver, blanca, plata, gold - всі ці позначення використовуються для маркування текіли або невитриманої (в кращому випадку - 2 місяці), або розведеної іншими зерновими спиртами. У чистому вигляді її вживати не варто, доля цього напою - коктейлі.
  • Reposado - така текіла має витримку не менше року і право вважатися якісним алкогольним напоєм.
  • Añejo - витримується не менше трьох років і є еталонною текілою.
  • Extra Аñejo - дана маркування (з'явилася вона, до речі, тільки в 2005 році) свідчить про термін витримки більше трьох років і особливо цінується любителями текіли.

При цьому звертайте увагу на склад, зазначений на етикетці: якщо на ній написано «100% puro de agave» або «agave», перед вами якісний продукт, створений за всіма правилами. Якщо цих слів ви не знайшли, то ви маєте справу з «коктейлем», в якому близько половини складу займають більш дешеві спирти (як правило, кукурудзяний і з цукрової тростини) та, найчастіше, неякісно очищені.

Як правильно пити текілу?

Насправді, сильних забобонів у мексиканців на цей рахунок немає:

  • Гарну - смакуємо як коньяк або віскі, її смак найкраще розкривається при кімнатній температурі. Але! Гріти текілу в руках не слід, аромат - не найсильніша її сторона.
  • Всю решту - додаємо в коктейлі. Які?

ТОП-5 коктейлів на основі текіли

Хочете відчути Мексику на смак? Тоді запасайтеся наступними інгредієнтами і здоров'ям.

«Сангріта». Європейцеві цей коктейль нагадає «Криваву Мері», але тільки на вигляд. Щоб його приготувати, в кухонний блендер закладають шість помідорів, очищених від шкурок, сік трьох апельсинів, двох лимонів, дрібно посічену цибулину, чайну ложку цукру, по дрібці солі і меленого перцю і 0,5 літра текіли. Змішують протягом 10 секунд і розливають по келихах через сито або стрейнер. Можна додати лід.

«Туман». Його друга назва - «мексиканський йорж». Щоб його приготувати, потрібно 33 грама текіли і 330 мл світлого пива. Просто змішайте ці інгредієнти, випийте залпом і спробуйте втриматися на ногах. Так-так, не дивлячись на значний обсяг коктейлю, це - шот дрінк.

«Бандеріта». Ще один вельми екстремальний спосіб пити текілу: треба взяти три чарки, в першу налити «сангріта», в другу - текілу, в третю - свіжовичавлений сік лайма. Осушити їх залпом в тому ж порядку. Назва коктейлю на російську перекладається як прапорець, а сам він символізує кольори мексиканського прапора.

«Текіла Бум». У товстостінній склянці змішуємо трохи текіли і багато солодкої (краще прозорою) газованої , Накриваємо ємність стопкою серветок, вдаряє об стіл і випиваємо, поки напій піниться.

"Золоте дно". І знову нам знадобиться дві чарки: в першу наллємо 50 мл текіли, а в другій змішаємо 10 мл меду і 3 краплі соусу «Табаско» за допомогою стебла селери. П'ємо залпом і закушує.

І пам'ятайте, мексиканці вірять, що тих, хто п'є текілу, чекає світле майбутнє!


Так як же правильно вживати цей напій?
Як правильно пити текілу?
Які?

Новости