Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Різдвяні розпродажі в Європі

  1. Історія різдвяних розпродажів
  2. Місця популярних різдвяних розпродажів
  3. Різдвяні розпродажі в Фінляндії
  4. Різдвяні розпродажі в Празі
  5. Різдвяні розпродажі в Австрії
  6. Різдвяні розпродажі в Англії
  7. Різдвяні розпродажі в інших європейських містах
  8. Кілька корисних порад
  9. Різдвяні інтернет-розпродажі

Точної дати, коли починаються різдвяні розпродажі 2019. в європейських країнах, немає, оскільки не тільки кожна країна, а й кожен окремо взятий магазин може встановити свою дату.

Єдині країни, де існує обмеження на розпродажі, регульоване законодавством, це Франція і Італія. Різдвяні розпродажі в Італії запускаються в перші вихідні першого місяця року і тривають не більше шести тижнів.

Французькі торгові центри вправі розпочати надання знижок в першу середу січня, при цьому тривалість акції не повинна перевищувати чотирьох тижнів в столиці і шести тижнів у всіх інших містах. Слід зазначити, що європейські розпродажі істотно відрізняються від російських: вони «чесні» по відношенню до покупця, захищеному законодавством, тобто, якщо реклама говорить - «знижки 70%», значить, товар дійсно знижений в ціні на 70% (а не попередньо завищений в ціною, а потім проданий за колишньою). Напевно, тому серед росіян так популярний європейський шопінг.

Точної дати, коли починаються різдвяні розпродажі 2019

Різдвяні розпродажі в Європейських магазинах

Історія різдвяних розпродажів

Різдвяні розпродажі в Європі беруть свій початок з 17 століття. Саме тоді в Німеччині з'явилася традиція проведення передсвяткових ярмарків, де торговці могли збути не тільки продукти харчування, але і численні промислові товари. На головних площах найбільших міст будувалися тимчасові дерев'яні торгові намети-павільйони, продавці для залучення уваги покупців знижували ціни. У 18 столітті «передріздвяною Ярморочна суєтою» щорічно були охоплені не тільки міста Німеччини, а й Австрії. До 19 століття добра традиція поширилася на всю Європу, а слава про багатих і щедрих ярмарках розлетілася по всьому світу, приваблюючи туристів.

Місця популярних різдвяних розпродажів

Різдвяні розпродажі в Німеччині

Різдвяні розпродажі в магазинах Німеччини проходять протягом півтора місяців: з початку грудня до середини січня. І як це було кілька століть тому, розпродажі - лише частина святкових заходів. Міські вулиці наповнюються всілякими атракціонами, «оживають» численні народні ремісничі майстерні, влаштовуються воістину «народні» гуляння з дегустацією ексклюзивного різдвяного глінтвейну. Завзяті шопоголіки і шанувальники світових брендів відмінно знають, що під час передноворічних знижок можна насолодитися не тільки шопінгом, але і всією палітрою національного німецького колориту. Культовими містами є:

  • Нюрнберг;
  • Кельн;
  • Берлін;
  • Мюнхен;
  • Гамбург;
  • а особливо Дюссельдорф, де можна знайти всі бренди (головні торговельні вулиці Шадовштрассе і Кенігсаллея).

Різдвяні розпродажі в Фінляндії

Різдвяні розпродажі в Фінляндії починаються з 27 грудня і тривають до кінця січня, де можна придбати брендовий косметику зі знижкою 30-40%, гірськолижне спорядження за півціни в таких торгових центрах, як:

  • Ісо Омена в Еспоо;
  • Камппі в Гельсінкі;
  • мережі гіпермаркетів Сітімаркет в багатьох містах країни;
  • універмаги Стокманн по всій Фінляндії.

Різдвяні розпродажі в Празі

Різдвяні розпродажі в Празі (у всій Чехії тільки столиця влаштовує масові знижкові акції) проводяться з початку січня до кінця лютого і не поступаються за популярністю розпродажах Німеччини. Знакові місця, які варто запам'ятати:

  • Вацлавська площа;
  • Старомістська площа;
  • Паризька вулиця;
  • торгові центри Ходов, Палладіум, Котва, Флора.

Різдвяні розпродажі в Австрії

Австрія особливо розпродажами не балує, але і тут можна купити дизайнерські речі з хорошими знижками в січні-лютому. Бувалі туристи-шопери радять наступні віденські молл-центри:

  • вулицю Рінгштрассе;
  • універмаг Штефль;
  • пішохідну зону Грабен;
  • вулиці Кернтнерштрассе і Маріахільферштрассе.

Тут же у Відні можна відвідати найбільший в Європі магазин взуття Хьюманік, мережі «H & M», «C & A».

Різдвяні розпродажі в Англії

Лондон відкриває сезон розпродажів 27 грудня, який триває півтора місяця. Метою всіх шопоголіків є найбільший в світі універмаг Харродс, торговий центр Довер Стріт Маркет і самий етнічний район британської столиці Сохо. А в цілому Англія славиться цілорічними знижковими заходами на брендовий одяг, аксесуари, прикраси, взуття.

Різдвяні розпродажі в інших європейських містах

Різдвяні розпродажі в Швеції стартують 26 грудня, в Іспанії 7 січня, в Литві 19 грудня, в Польщі немає певної загальної дати, знижки надають окремо взяті магазини, коли захочуть, іноді це відбувається до початку свят, іноді тільки в середині січня. До речі, будучи в Іспанії, не варто ігнорувати магазини мережі Ель Корте Інглес, які, мабуть, єдині, що не зачиняються на сієсту. І потім, знижки тут більше, ніж у багатьох інших фірмових бутиках.

У колисці високої моди - Франції - різдвяні розпродажі обіцяють придбання найвишуканіших і кращих товарів за зниженими цінами. Відомі у всьому світі бренди, як молодіжні демократичні, так і люксові, зосереджені на паризьких вулицях Ріволі і Фобур-Сент-Оноре, а також на авеню Монтень, в кварталі Сен-Жермен і на бульварі Осман. Неодмінним пунктом відвідин всіх туристів-шопоголіків є аутлет «Paris Usines Center Nord» недалеко від аеропорту Шарль-де-Голль.

Столиця світової моди - Мілан - зустріне вишуканими бутиками та брендами Haute couture на вулицях «Золотого квадрата» або «Міланського трикутника»: Корсо Вітторіо Емануеле, Віа Монтенаполеоне, Віа Спіга, Віа Сенату, Віа Алессандро Мандзоні. Головною торговою вулицею столиці вважається Корсо Буенос-Айрес, не менш цікавої для туристів буде вулиця Верчеллі і площа Дуомо з величезним торговим центром Ринашенте. Для захоплюючого шопінгу підходить не тільки місто, а й передмістя з його великими аутлет, як, наприклад, Серравалле.

Для захоплюючого шопінгу підходить не тільки місто, а й передмістя з його великими аутлет, як, наприклад, Серравалле

Вітрина магазину на різдвяний розпродаж

Кілька корисних порад

Відомо, що різдвяні розпродажі в Європі починаються з невеликих знижок - від 15-20%, і тільки до середини акції досягають свого апогею - 70% і більше. Золоте правило для всіх шопоголіків: якщо хочеш встигнути купити потрібний тобі товар (розмір, колір), не варто чекати кінця розпродажів, оскільки, «ходовий» товар розлітається на самому початку знижкових заходів. Ще знавці радять перед штурмом бутиків дізнатися свій європейський розмір і визначитися з фасоном, тому що під час ажіотажу достатнього часу на примірку не буде. Не забувайте також, що під час розпродажів на прилавках можуть з'явитися товари не тільки минулорічних колекцій, а й з незначним фабричним браком або без етикеток.

Слід зазначити, що іноземці не повинні платити ПДВ в чужій країні, тому мають право на оформлення «Tax Free». Зберігши чеки, на кордоні при виїзді з країни можна отримати компенсацію.

Різдвяні інтернет-розпродажі

Зрозуміло, онлайн-торгівля з самого своєї появи не могла залишити поза увагою таку традицію, як різдвяні розпродажі. Поряд з офлайн-бутиками, новорічними знижками покупців радують і численні сайти, починаючи ще з грудня. Хоча, практично всі інтернет-магазини мають в наявності розділ «Розпродаж» або «Ліквідація», куди виставляють товари з минулих колекцій, що залишилися в єдиному екземплярі і т. П.

Різдвяними розпродажами можна насолодитися в таких онлайн-гіпермаркетах, як argos.co.uk, allsaints.com , brownsfashion.com або rakuten.co.uk - британських магазинах , Де продається все від іграшок до меблів, від ложок до велосипедів, від годин до верхнього одягу, від комп'ютерів до флеш-карт.

Відмінні знижки чекають відвідувачів європейських сайтів vertbaudet.co.uk , 3suisses.de , Skupidu.com, motoin.de , Otto.de, laredoute.de , Quelle.de і багатьох інших.

Новости