Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Збулася мрія і я в Китаї

Чому Китай не знаю - просто захотілося і все. Довго збиралася читала багато відгуків і ось настав день отезда. ТАК речі путівки брала у туроператора Відродження тревел все прекрасно якщо не брати до уваги того що кілька разів пересували дату вильоту. З Новосибірська вилетелелі вночі політ пройшов добре після посадки бурхливі аплодісмемни екіпажу приземлилися в "молоко" суцільний туман. Чому Китай не знаю - просто захотілося і все

Пекінський аеропорт - це щось вразив своми розмірами і сервісом. митницю пройшли дуже швидко. в 15-00 ми вилетіли в Санью. Політ пройшов непогано за винятком зльоту і посадки все дуже швидко і вертикально. У Санью прилетіли близько 7 вечора вийшли з літака і потрапили в парну. Повітря дуже вологий густий хоч ножем реж. нас зустрів гід Альоша, нплохо говорить по русски. Привіз до готелю, швиденько заселилися.

Номер відмінний з видом на море і басейн, великий, дві краваті, диванчик письмовий стіл, шафа, сейф, кухонний куток з раковиною, чайник якось дивно працював щоб вимкнути його потрібно зняти. у ванній над усіма речами. Ну в загальному все відмінно Внизу Сад барбекю з живою музикою і двома солістами речі з дуже не погані матеріали голосами. У басейні плескалися китайці, спочатку мені здалося що в готелі одні китайці і їх дуже багато, але вже вранці з'явилися співвітчизники. Обслуговування в готелі хороше, прибирання в номері щодня. Сніданки смачні, кава огидний. дуже смачна випічка.

Вид з номера

Море - тепле навіть дуже тепле, пісок гарячий лежаків вистачало всім і не треба було вставте рано і бігти займати лежаки. китайців ну дуже багато, але приходять пізно і майже не купаються, а тільки фоттографіруются на тлі російських. Увечері море йшло був відлив, а вранці поверталося. Останні два дні 30 і 31 липня море штормило і викидало на берег дуже багато всвозможних черепашок, навіть траплялися невеликі раковини.

Місто - брудний і запахи що вони там готують не знаю але дихати неможливо.

Екскурсії - відвідали всього три оглядову по місту за 100 ю з відвідуванням чайного будиночка, купили чай "кудін", акулячу і шовкову фабрику там ми теж порадували свого гіда і купити ковдри. до перловою не доїхали т. до втомилися і у дочки розболілася голова. 2-я екскурсія це термальні джерела дуже здорово накурялісь у всіх ваннах, нафотографировались, напилися чаю цілющого і поїхали втомленими але здоровими. Взагалі дуже сподобалося.

І ще одна екскурсія - це парк край світу. Дуже гарний парк на березі і в море величезні камені.

Ну що ж своїми враженнями екскурсії я поділилася, тепер трохи про господарів і їх гостепоеімстве. Почну з інцедент в Пекінському аеропорту.

Після того як гід нам пояснив о котрій і куди підійти для реєстрації ми залишилися одні і бродять, немов ті зомбі після безсонної ночі. Дещо як перекусили т. До не повідомляючи мови дуже важко спілкуватися. В один прекрасний момент потрібно було сходити в туалет. Я зайшла в кабінку повісила суммку на гачок. Потім вийшла мою руки відчуваю якусь метушню за спиною і раптом по спині тук-тук. обертаюся варто прибиральниця і показує на кабінку. Не можу зрозуміти що я могла там накоїти, заходжу а там на гаках висить моя суммка ну тут вже мені стало погано.

У сумці все -деньги паспорта. Єдине що залишалося в валізі це копії паспортів, а так уявіть собі залишитися в чужій країні без документів і грошей !!!!? Не знаю чи то це їх порядність, толі боязь терористів, чи то за моєю спиною стояв ангел охоронець. А гостепреімсто взагалі щось не нав'язливе, дуже стримане таке враження "ми вам раді але нам і без вас непогано". Не дуже хочуть щоб ми їздили на міських автобусах. Таксі від Санья-бей до центру 30-40 юанів, до Додунхая 50.

Тепер шопінг. Я не в захваті. Єдине сподобався магазин "Шовковий шлях" там працюють девченки з Росії. Шовк якісний і моделі європейські. Спілкуватися дуже легко. Ціни нормальні. Перли - всюди на пляжі в місті в магазинах всюди, купили собі і на подарунки якого він якості не знаю брали у торговок.

Фрукти - шалені папайя, манго, ананаси, дрібні банани все очеь смачне, свіже. Якось на рикші доїхали до місцевої кафешки ну і замовили локшину з морепродуктами, салат з овочів і свіжовичавлений сік з авокадо і маракуйя все по дві порції і тільки сік один і що ви думаєте приносять два тази з локшиною а там криветки і ще різні молюски . Смачно, але багато ми ледь осілі по половині овочі взагалі не їли і тільки сак випили весь, ну дуже смачно.

пляж

Я якось непомітно перейшла на харчування. Ну що були в рибному ресторані за шведським столом на вісім персон все було вкусоно особливо смажені креветки і риба в солодкому соусі, всього було 20 страв за 150 юанів з персони. Прийнятно. Взагалі відпочинок мені сподобався, повністю відключилася від роботи, видана туристичною компанією. все було чудово.

© Валентина Горенкова. Мате ріал розміщений з дозволу автора.

Новости