Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Експерти звинуватили Трампа в розкритті секретних даних про американський спецназ в Іраку (ВІДЕО)

Експерти звинуватили Трампа в розкритті секретних даних про американський спецназ в Іраку

Президент США Дональд Трамп, опублікувавши відео передноворічної зустрічі з американськими військовослужбовцями в Іраку 26 грудня в Twitter , Порушив секретні дані про американський спецназ. Особи військових занадто добре видно на відеозапису, таким чином президент розкрив їх особистості, вважають експерти.

Те, що відбулося створює загрозу безпеці солдатів, пише Newsweek з посиланням на коментарі експертів і джерела в Пентагоні.

На відеозаписі, розміщеному Трампом, видно, як він тисне руки військовослужбовцям, потім позує для фото разом з дружиною Меланією, а також виступає з нею перед персоналом бази і роздає автографи. Особи військових при цьому показані крупним планом, їх можна добре розрізнити.

/>

Співрозмовники видання, в тому числі співробітники Міноборони США, пояснили, що в подібних випадках особи військових прийнято ретушувати, так як розкриття особистості спецназівця може представляти для нього загрозу.

"Заходи забезпечення безпеки в ході секретних операцій є найважливішим аспектом розміщення військовослужбовців. Справжні імена, особи і особистості солдат, які беруть участь в спецопераціях або бойових діях, зазвичай тримаються в секреті", - пояснив екс-співробітник розвідки ВМС США Малкольм Ненс.

За його словами, випадкове їх розкриття секретних даних шляхом висвітлення в ЗМІ, навіть якщо це зробив сам головнокомандувач, стане загрозою, якщо хтось із цих військовослужбовців буде затриманий ворожим урядом або захоплений терористичним угрупуванням.

Цю інформацію Newsweek підтвердив на умовах анонімності співробітник Пентагону, зазначивши, що навіть під час демонстрацій відео спецоперацій для членів конгресу або для ознайомлення президентом / віце-президентом особи співробітників військової бази робляться розмитими. Співрозмовник видання зізнався, що такий випадок - перший на його пам'яті.

Скандал з "пропагандистськими" бейсболками

Візит Дональда Трампа на військову базу в Іраку затьмарився ще одним скандалом. Телеканал CNN і газета The Washington Post опублікували матеріали, в яких розкритикували роздачу Трампом військовим бейсболок з гаслом на його виборах Make America Great Again (скорочено - MAGA).

Видання звинуватили президента в політизації свого візиту. Однак прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила CNN, що бейсболки спочатку належали військовим: вони просто захопили їх з собою, щоб Трамп міг підписати їх.

Сам Трам звинуватив видання в "фейковий" новинах. Він пояснив у своєму Twitter , Що не міг сказати "ні", коли до нього підходили військовослужбовці з бейсболками і проханням про автограф.

Поїздка до Іраку стала для Трампа першим візитом в зону конфлікту за участю американських військових після обрання президентом в 2016 році. На зворотному шляху з Іраку Трамп також відвідав авіабазу Рамштайн у Німеччині. Раніше президент США оголосив про виведення американських військ з Сирії.

Новости