Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Нелюбов» Андрія Звягінцева: образ Росії, яка втрачає своїх дітей - ISRAELI CULTURE

Фільм «Нелюбов», який в кінці жовтня - початку листопада цього року ізраїльтяни побачать в рамках проекту «Лінія життя. Кіно в деталях »- нова блискуча робота одного з найвідоміших за кордоном російського кінорежисера Андрія Звягінцева. Фільм, що розповідає про зникнення підлітка, збігає від розлучається батьків, на ділі - класична грецька трагедія, повна алегорій, символів і узагальнень. І як будь-яка грецька трагедія, цей фільм - універсальний. Таке може статися в будь-якій країні, але так як у Звягінцева - так страшно, тоскно-сіро, безпросвітно - тільки в Росії.

«Це, ймовірно сама зібрана, цільна і емоційно потужна, при всій удаваній нейтральності авторського підходу, картина Звягінцева. Вона зроблена з хічкоківських точністю в психологічних деталях, але при цьому бере за душу так що, довго не можеш отямитися », - відгукнувся про цей фільм Антон Долін, головний редактор журналу« Мистецтво кіно ».

Вона зроблена з хічкоківських точністю в психологічних деталях, але при цьому бере за душу так що, довго не можеш отямитися », - відгукнувся про цей фільм Антон Долін, головний редактор журналу« Мистецтво кіно »

kinopoisk.ru

Картина «Нелюбов» - точний і гіркий зліпок сучасного російського суспільства, - обласкана пресою, удостоєна призу журі Каннського кінофестивалю і, по всій видимості, представить Росію в боротьбі за «Оскар» - головну кінопремію планети. Сюжет фільму простий, невигадливий і надзвичайно метафоричний. Історія розлучається сім'ї, де ніхто один одного не любить, а дитина, якого планують віддати в інтернат, раптово зникає - це все той же наближення біблійного апокаліпсису, так яскраво описане в «Олені», а потім і гучному «Левиафане». Як і в своїх попередніх роботах, Звягінцев в «нелюбові» неквапливий і грунтовний: добру половину фільму він разом зі своєю, незмінною командою - сценаристом Олегом Нігин і оператором Михайлом Крічманом - розставляє фігури на дошці і розкреслює поле - щоб якнайбільше точно описати трагедію людей, що живуть у темряві, які не вміють любити і не здатних бути щасливими.

Це - діагноз, вирок, який режисер виносить сучасному російському суспільству, обміняти почуття та ідеали на комфорт і модні бренди. І зовсім не випадково на спортивній формі Bosco, в яку одягнена героїня фільму, красується напис латиницею - Russia.

Розлучається подружжя Борис і Євгенія після дванадцяти років шлюбу просто ненавидять один одного. Ця ненависть виражається в точних і відомих деталях, і у глядача не викликає сумнівів: зростаюча напруга рано чи пізно закінчиться потужним вибухом.

І вибух відбувається ... Але це не моторошна сцена в морзі, чи не байдужість тих, хто покликаний допомагати нещасним батькам і навіть не відчай безплідних пошуків, а беззвучні жахливі ридання Альоші, підслухавши розмову батьків і переконався, що він не потрібен жодному з них.

Це не історія зруйнованого шлюбу двох представників офісного планктону, які не люблять свою дитину - це картина про долю батьківщини. Так само як «Левіафан» насправді - не про майновий конфлікт, фільм «Нелюбов» - про Росію, якій наплювати на своїх дітей. А гігантський скелет кита, який став символом країни в попередній роботі майстра, в цій замінює зниклий хлопчик, «бігунок», якого так і не вдається знайти.

Ролі в цій картині грають не відомі широкому глядачеві Мар'яна Співак і Олексій Розін - грають настільки тонко, точно і психологічно бездоганно, що здаються часом більш реальними, ніж сусіди за стіною.

Андрія Звягінцева, творця фільмів «Вигнання», «Повернення», «Олена», «Левіафан» і «Нелюбов», називають продовжувачем традицій Андрія Тарковського - і в чималому ступені за прихильність біблійним метафор.

Андрія Звягінцева, творця фільмів «Вигнання», «Повернення», «Олена», «Левіафан» і «Нелюбов», називають продовжувачем традицій Андрія Тарковського - і в чималому ступені за прихильність біблійним метафор

kinopoisk.ru

«Мене, зізнаюся, спочатку збентежило це назва. Як завжди, я сподівався, що, коли буде народжений фільм, я відчую, як його слід назвати. Але потім я звик. Точніше, відкрив для себе його глибину. А коли недавно натрапив на текст про двох протилежних теологічних гілках пізнання божественного, сумніви мої відступили. Нелюбов - як пряма вказівка ​​на тяжке духовний стан, і неважливо, суспільства або індивіда, - це абсолютно ясне і достовірне іменування того стану справ в духовному середовищі або в навколишньому нас атмосфері, в якій знаходяться наші персонажі. Воно бездоганно точно, з хірургічної ясністю вказує на адресу головної проблеми, яку розглядає наш фільм: нелюбов. Непроста відсутність любові, не банальна ненависть або холодну байдужість, а щось більше, її антипод - нелюбов ». Зараз висить питання про те, як назвати картину в іноземному прокаті. Дистриб'ютори ламають голову, не можуть знайти точне слово. І англійська назва Loveless, що перекладається як «без любові», теж не те », - це цитата з інтерв'ю, даного режисером Антону Долину.

І в тій же розмові Звягінцев розповів, що спонукало його знімати цей похмурий, але зачаровує фільм-метафору: «Наша картина - це історія приватного характеру, позбавлена ​​політичного підгрунтя. Але вона пов'язана з тими втратами, які ми понесли в духовному кліматі країни: колосальне роз'єднання, сублімація агресивності, жахлива історія з Україною, мілітаризація свідомості ... У сумному 2012-му гайки почали закручувати. Почалася зміна парадигми, крута і дуже серйозна. Людина вільний на наших очах перетворився на людину втраченого, цензура стала внутрішнім нашим демоном: тепер ми самі себе тримаємо за мову. Ми щось втратили, щось надзвичайно важливе ».

Відзначимо, що після скандалу з приводу фінансування фільму «Левіафан» продюсер Олександр Роднянський відмовився від грошей міністерства культури і Фонду кіно. Бюджет картини склали інвестиції європейських кіноасоціації, для яких Звягінцев сьогодні - найтитулованіший і затребуваний російський режисер з тих, хто формує нове російське кіно, цікавить світ.

Фільм Андрія Звягінцев «Нелюбов», удостоєний призу журі 70-го ювілейного Каннського кінофестивалю під керівництвом Педро Альмодовара і «Гран-прі» кінофестивалю в Мюнхені, можна буде побачити:

19 жовтня в кінотеатрі «Лев» - Тель-Авів

24 жовтня в залі «Сінематека» - Хайфа

25 жовтня в залі «Лев Смадар» - Єрусалим

29 жовтня в кінотеатрі «Лев» - в Раанані

31жовтня в кінотеатрі «Лев Даніель» - Герцлія

2 листопада в кінотеатрі «Лев Рамат-Ган» - Рамат-Ган

Замовлення квитків: http://bestbravo.co.il/announce/56967
Сторінка проекту в фейсбуці - https://www.facebook.com/LiniyaZhizniIsrael

Офіційний трейлер - https://www.youtube.com/watch?v=mLegoO4NdD8

Фотографії надані мережею кінотеатрів «Лев»

схоже

Com/watch?

Новости