Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

«Латамеріка» пішла з ринку

Туроператор «Латамеріка Бізнес Груп» оголосив на своєму сайті, що з 12 грудня він призупиняє діяльність. Відповідна інформація в той же день з'явилася і на сайті Ростуризму, де нагадується про те, що відповідальність компанії застрахована в СК «Перша страхова компанія». І хоча в оголошенні туроператора присутнє слово «тимчасово», експерти припускають, що, швидше за все, діяльність зупинена назавжди - за принципом «нічого немає більш постійного, як тимчасове».
У службу «БАНК» протягом дня надійшло кілька сигналів від постраждалих як юридичних осіб, так і туристів. Наталя Амільянова, виконавчий директор ТО «Атлантика» розповіла, що вони періодично зверталися в «Латамеріку» і особисто до його керівнику Володимиру Куликову, в основному, з питання придбання авіаквитків. «Накладки траплялися, але до останнього часу виправлялися. А ось два листопадових вильоту нам довелося повторно оплачувати зі своєї кишені. Крім того, я з'ясувала, що пан Куликов торгував квитками «Аерофлоту» (у всякому разі, один випадок точно мав місце), використовуючи накопичені милі, що для юрособи неприпустимо) », - повідомила Наталія Амільянова. Інший конфлікт - з туристом Олексієм Харенковим, який оплатив комбінований тур Куба - Коста-Ріка з 2 по 22 січня вартістю 360 тис. Руб., Але, судячи з усього, поїздка не відбудеться - туроператор на зв'язок не виходить. «З форуму Вінського, Махнем.ру, інших інтернет-джерел я зрозумів, наскільки багато людей постраждали від даної компанії, в тому числі Володимира Куликова, а скільки ж ошуканих даною компанією людей нікуди не пишуть з різних причин», - пояснив Олексій Харенко. І він, і ТО «Атлантика» написали відповідні заяви в Ростуризм.
Начальник правового управління відомства З Арахамія повідомила кореспонденту «БАНК», що за їхніми відомостями (дані за 12 грудня) сума боргу «Латамерікі» становить близько 70 тис. Доларів (не рахуючи борги перед латиноамериканськими приймають компаніями - Ред.) «Нами готуються відповідні документи в правоохоронні органи і Росспоживнагляд », - сказала вона. За даними служби «БАНК» зараз пан Куликов знаходиться в Білорусії. Засновник компанії Михайло Рівас намагається розібратися в ситуації.
У коментарях до попередній замітці по темі виступив адміністратор сайту Latamerica.biz, який назвав причини дефолту туроператора: безграмотне управління фінансовими потоками, коли програми підганялися під спочатку певну занижену ціну. Як то кажуть, не зрослося. Можливість наміру в діях пана Куликова автор категорично заперечує: директор «Латамерікі» займається благодійністю.
Кореспондент «БАНК» Гліб Кузнєцов вранці цього ж дня відвідав офіс «Латамеріка Бізнес Груп». Момент опечатування приміщення проблемної компанії хозеявамі будівлі зафіксований на фотографіях в онлайн-журналі HotLine.travel.

Новости