Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Бердянську вбито активіста, ветеран АТО Віталій Олешко (фото, відео)

У Бердянську Запорізької області був застрелений з двоствольної рушниці пострілами в спину активіст, ветеран АТО Віталій Олешко. Знайдено також його виступ за кілька годин до смерті.

Знайдено також його виступ за кілька годин до смерті

За словами очевидців, напад стався у дворі готелю, що належить родині Олешко по Східному проспекту.

Двоє людей, які приїхали на червоному автомобілі, імовірно марки Таврія, увійшли у двір і вистрілили в спину Олешко.

За попередньою інформацією, номер автомобіля на якому приїхали нападники АР8673. На даний момент поліцією введений план "Перехоплення".

За дві години до смерті загиблий у властивій йому манері влаштував черговий скандал під час апаратної наради в міськвиконкомі. На цей раз обійшлося без втручання поліції. Співробітники правоохоронних органів факт не заперечують, але від коментарів утримуються.

Ось відео, на якому активіст обурюється. Він не знає, що через пару годин його цинічно вб'ють в спину.

Віталій Олешко (позивний Сармат) був учасником АТО і майже шість місяців провів в полоні так званої ДНР. Екс-боєць батальйону "Донбас" був учасником самооборони Бердянська, є кавалером ордена "За мужність" 3-го ступеня, а також учасником боїв за Іловайськ.

Суспільство повинно надати максимальний резонанс вбивства, вважає головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"У Бердянську був застрелений Віталій Олешко, позивний Сармат, доброволець батальйону Національної гвардії України" Донбас ", учасник самооборони Бердянська, кавалер ордена" За мужність "3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон. Посеред білого дня в кафе , де Сармат сидів зі своєю дружиною і другом, зайшов убивця з мисливською рушницею і вистрелив Сармату в спину. Я зустрічався з Віталієм три місяці тому в Бердянську. Він був небайдужою людиною ", - написав Бутусов.

За його словами, Олешко "всім розповідав про свій конфлікт з місцевим олігархом Олександром Пономарьовим, власником" Російсько-українського науково-виробничого підприємства "Агринол".

"Пономарьов і" Агринол "контролюють Бердянськ, вони контролюють всю владу, і, очевидно, мають зв'язку в кримінальному світі. Сам Пономарьов зараз - народний депутат в групі" Воля народу ", а колишній директор" Агрінол "і його друг Сергій Валентіра - депутат від Блоку Петра Порошенка. Тому Пономарьову і Валентірову все сходить з рук - навіть те, що з-за поставки неякісного масла "Агрінол" були виведені з ладу танки 17-ї танкової бригади. Очевидно, що як одна з основних в справі про вбивство Олешко повинна розглядатися версія замовлення Пономар ва або близьких до нього кримінальних структур, які могли в інтересах Пономарьова усунути одного з небагатьох публічних опонентів місцевого олігарха ", - продовжив Бутусов.

Він додав, що "звертає увагу зухвалість і публічність вбивства: вбивця не боявся, що його зловлять, він хотів, щоб вбивство було демонстративним".

"Велика проблема розслідування - місцеві правоохоронні органи перебувають під сильним тиском з боку Пономарьова, який має глибокі зв'язки і вплив на прокуратуру і поліцію. Так що справа честі не тільки правоохоронців, але і всього українського суспільства забезпечити максимальний резонанс. Провести розслідування і покарати бердянську мафію і її ватажків без громадського тиску держава не зможе. Вбивство Віталія Олешко показало, що в Бердянську відбувається мафіозний свавілля, і смичка криміналу зі структурами вла сті ", - резюмував журналіст.

Новини порталу «Весь Харків»

Новости