Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати відпочивати влітку в Росії

  1. Куди дешево поїхати відпочивати влітку в Росії
  2. Чорноморське узбережжя, Відпочинок на морі в Росії
  3. Крим.
  4. Байкал.
  5. Південний Урал.
  6. Карелія.
  7. Золоте кільце Росії.
  8. Москва, Санкт-Петербург.

Зміст статті

Куди можна дешево з'їздити відпочити і який відпочинок не сильно вдарить по кишені, але залишити позитивні враження на весь наступний рік, щоб спогади зігрівали потім всю довгу зиму, аж до наступної відпустки? Тут ми зібрали невеликий список місць, де побували самі й тому можемо поділитися враженнями від відпочинку в цих місцях не кривлячи душею, висловити свою думку чесно і відкрито.

Цю статтю можна сприймати як довідник по місцях, куди варто відправитися. Тут зібрані звіти про поїздки на Алтай і Урал - справжній туристичний активний відпочинок з рюкзаками і наметами. Є звіти про Північному Кавказі - туризм споглядальний і оздоровчий, є Крим і чорноморське узбережжя Росії - відпочинок пляжний і не тільки! Нижче представлений невеликий чарт з питання Куди поїхати влітку в Росії, список далеко не повний, ми мандрівники молоді.

Куди дешево поїхати відпочивати влітку в Росії

Хоч туристичні напрямки у нас важко доступні в першу чергу через застарілу або нерозвиненою системи транспортного сполучення, подивитися в Росії є що! Ось список найпопулярніших туристичних напрямків нашої Батьківщини.

  • Чорноморське узбережжя.
  • Крим.
  • Північний Кавказ.
  • Байкал.
  • Південний Урал.
  • Гірський Алтай.
  • Карелія.
  • Золоте кільце Росії.
  • Москва, Санкт-Петербург.

Звичайно наші пам'ятки це в більшій мірі пам'ятники природи, а не історико-архітектурну спадщину, як в країнах Європи, проте туристичний сервіс на місцях представлений на дуже гідному рівні, так що труднощі можуть виникнути тільки з процесом прибуття на місце відпочинку.

Чорноморське узбережжя, Відпочинок на морі в Росії

Свою відпустку ми провели в Сочі
Свою відпустку ми провели в Сочі. Їздили ми туди в квітні і недавно повернувшись, встигли підсумувати свої враження в Цикл статей про Великий Сочі. Як не крути, чорноморське узбережжя Росії стане найпопулярнішим місцем відпочинку. Тому місця в готелях потрібно бронювати заздалегідь! Настійно рекомендуємо вам так і зробити.

дивимося ціни на літак Москва - Адлер порівнюємо їх з цінами на ЖД повідомлення і тут же їх бронюємо, тому що переконуємося, що літак коштує стільки ж, скільки і поїзд (рідкісний випадок і тільки для жителів Москви).

Чорноморське узбережжя не маленьке, якщо ви сумніваєтеся, де краще зупинитися, не забувайте враховувати наступні фактори:

  1. Піщані пляжі тільки в Анапі, інше узбережжя має галькові пляжі;
  2. По маршруту Туапсе-Олімпійський парк курсує сучасна електричка «Ластівка», час у дорозі близько 3-х годин. У той час, якщо ви пересуваєтеся на особистому автомобілі пам'ятайте, що від Туапсе в сторону Сочі починається серпантинна дорога.

Так що вибирати готель краще по карті і по ціні!

І найголовніше! У Сочі дуже багато приватних готелів, так звані Гостьові будинки. Вони коштують дешевше готелів при цьому часто не уступаючи їм в комфорті. Такий будинок можна зняти на місці, так як їх зазвичай немає в базах готелів, пам'ятайте тільки, що в сезон все буде зайнято і знайти щось підходяще буде дуже важко.

Крим.

Відпочинок в Криму завжди був популярний, але за останній рік його популярність зросла в кілька разів, тим це важливіше, що єдиним наземним засобом транспортного сполучення з островом є Керченська переправа, на якій російські туристи влітку 2014 року стояли по три доби, звичайно ті, хто зважився на подорож по Криму на своєму особистому автотранспорті
Відпочинок в Криму завжди був популярний, але за останній рік його популярність зросла в кілька разів, тим це важливіше, що єдиним наземним засобом транспортного сполучення з островом є Керченська переправа, на якій російські туристи влітку 2014 року стояли по три доби, звичайно ті, хто зважився на подорож по Криму на своєму особистому автотранспорті.

У тих, хто їде на автобусі є перевага перед іншими автомобілями і Керченську переправу вони долають без черги. Але шлях до Криму навіть в такому разі не близький. Адже нам належить спочатку дістатися до Порта Кавказ, звідки і йде паром до Керчі, і потім з Керчі ще їхати на автобусі до Ялти або Феодосії. Є ще єдиний квиток, який продається у всіх ЖД касах Росії, але по суті це просто єдиний квиток на всі ті ж три транспортних засоби - поїзд - паром - автобус. Єдина його перевага в тому, що коли ви встигнете на транспорт, квиток вам обміняють, чого навряд чи вдасться домогтися в разі роздільного придбання квитків.

Куди простіше і не так вже й дорого скористатися авіа-повідомленням з півостровом. Тому підберіть собі авіаквиток в Симферопль . З Москви політ займе 3 години, але не забувайте - в сезон ціни на квитки зростають майже в два рази, так ціна перельоту до Сімферополя і назад в літні місяці складе близько 20 тисяч рублів.

До Криму їдуть за пляжним відпочинком, але краси півострова настільки різноманітні, що багато їздять по всьому узбережжю, в цьому випадку краще потурбуватися і забронювати номери в готелях по всьому маршруту вашого прямування.

Курорти Північного Кавказу або як їх ще називаю курорти Кавказьких мінеральних вод в останні кілька років помітно додали в плані сервісу і доступності
Курорти Північного Кавказу або як їх ще називаю курорти Кавказьких мінеральних вод в останні кілька років помітно додали в плані сервісу і доступності. Неспокійний в минулі часи регіон став привітним і розпростер свої обійми туристу. Найкращим місцем для відпочинку в Кавмінводи буде один з трьох місто Ставропольського краю: Єсентуки, Кисловодськ і П'ятигорськ. Саме в одному з цих міст краще підшукати собі житло. Не обов'язково брати путівку і лікуватися в санаторії, можна поступити як ми: забронювати готель і їздити на екскурсії, які можна купити буквально на кожному розі всіх містах Кавказьких мінеральних вод. Це кращі місця проживання, звідки зручно вибиратися на виїзні екскурсії і милуватися красотами Кавказьких гір, або просто лікуватися в санаторії і кожен день пити мінеральну воду з джерела, адже у всіх містах є свої джерела.
Але і виїзні екскурсії не залишать вас байдужими.

Величезний вибір екскурсій, які надаються в кожному місті Кавминвод, можна звузити до відвідування основних місць:

Байкал.

Авіаційне сполучення з основними туристичними напрямками в межах Росії, як правило, пролягають через Москву і за окремими напрямами вартість квитка порівнянна з самим відпочинком
Авіаційне сполучення з основними туристичними напрямками в межах Росії, як правило, пролягають через Москву і за окремими напрямами вартість квитка порівнянна з самим відпочинком. Ціни на переліт з Москви до Байкалу (Улан-Уде) .
Залізничне ж повідомлення в умовах, де після Транссибу був побудований хіба що швидкісний Сапсан, пересуватися на поїзді дуже довго. З тієї ж Москви до Улан-Уде найшвидший поїзд дійде за 73 години, радості такого переїзду затьмарять будь краси Байкалу. І вартість перельоту складе в сезон близько 50 тисяч рублів з зворотним квитком, а вартість переїзду 20 тисяч, але заради справедливості відзначимо, що це найдорожче напрям в межах нашої Батьківщини (з популярних).

Якщо ж вас не лякає дорогою переліт або довга поїздка, і ви вибрали Байкал місцем свого відпочинку, знайте, ви не пошкодуєте. На Байкал не обов'язково їхати влітку, туди їздять цілий рік, а взимку і ранньою весною Байкал покритий неймовірно красивим прозорим льодом. Інтернет рясніє різноманітними турфірмами, за допомогою яких можна купити собі тур на Байкал, а можна просто доїхати до нього і там вже на місці оплатити послуги гіда і приєднатися до чиєїсь групі. Головне не забути забронювати готель або зняти номер в готелі, якщо ви вирішили не користуватися послугами турфірми. Можна жити в Іркутську, а можна і у самого Байкалу. Готелі в місті Байкальск .

Південний Урал.

Одне з найкрасивіших місць на території Росії, де можна блукати безкінечно
Одне з найкрасивіших місць на території Росії, де можна блукати безкінечно. Південний Урал це місце більш доступно для жителів центральної Росії, ніж той же Сочі, особливо якщо переміщатися на поїзді. Втім і сюди можна долетіти літаком купивши квиток Москва - Челябінськ .

Туризм на Південному Уралі більше активний, для туристичних груп, з довгими і не дуже походами. Втім є і виїзні екскурсії, на які вас привезуть і відвезуть, покажуть і розкажуть. Тут краще скористатися послугами тур-агентств або як мінімум потрібно ознайомитися з сайтами потрібної тематики, щоб напевно знати, куди і навіщо їхати. Нижче представлений список статей, прочитавши які можна скласти цілком повне враження про Південному Уралі і задуматися - по мені такий відпочинок?

Цикл статей «Національний Парк Таганай - Південний Урал»:

Цикл статей: «Туристичні маршрути Росії. Південний Урал на автомобілі »:

Гірський Алтай - це ще одна туристична перлина нашої неосяжної Батьківщини, яка пропонує нам активний туризм
Гірський Алтай - це ще одна туристична перлина нашої неосяжної Батьківщини, яка пропонує нам активний туризм. В інтернеті можна знайти безліч сайтів, що пропонують свої послуги пов'язані з організацією туристичних груп, складанням маршрутів і проведенням походів. Алтайський край розташований ще на схід від Уралу, так що поїздка на поїзді в обидва кінці забере у нас близько 10 тисяч рублів і 5 повних днів, так що можна спробувати долетіти до Новосибірська на літаку .

А скласти своє уявлення про красу Гірського Алтаю можна ознайомившись з наступними статтями:

Цикл статей: «Велика Мультінская Кругосветка 2014».

Карелія.

Карелія - ​​один з найбільш важкодоступних туристичних об'єктів на карті Росії
Карелія - ​​один з найбільш важкодоступних туристичних об'єктів на карті Росії. Карелія входить до складу Північно-Західного федерального округу і розташована ще далі на північ Санкт-Петербурга. Але і сюди можна долетіти на літаку купивши квиток Москва - Петрозаводськ .

А подивитися в Карелії є на що. Тут в повному обсязі представлений і активний відпочинок, і прогулянковий. Кижи, Соловки. Валаам, Ладозьке озеро і водоспад Кивач. А скориставшись послугами туристичного порталу Карелія можна вибрати будь-який з турів, включаючи експрес-тури «Вся Карелія за 7 днів» або «Білі ночі Карелії». Для любителів активного відпочинку можна зайнятися рафтингом, вело спортом і їздою на собачих упряжках. Карелію можна відвідувати і влітку і взимку і навесні і восени.

Не забудьте про проживання, під час свого незабутнього відпочинку, забронювавши номер в готелі Петрозаводська. Тут можна порівняти Ціни на готелі Петрозаводська.

Золоте кільце Росії.

Один з найбільш доступних для мешканця центральної і західної частин Росії туристичних маршрутів, є маршрут «Золоте Кільце Росії»
Один з найбільш доступних для мешканця центральної і західної частин Росії туристичних маршрутів, є маршрут «Золоте Кільце Росії». Це екскурсія по стародавнім російським містам, в яких збереглися пам'ятники старовини і старовинні ремесла. Якщо бути до кінця точним, то маршрутів по Золотому кільцю кілька - вони відрізняються один від одного лише кількістю міст, що входять в той чи інший маршрут. Ось основні міста, які входять до складу Золотого кільця - Переславль-Залеський, Володимир, Ярославль, Суздаль, Кострома, Сергієв Посад, Великий Ростов, Іваново. Цей маршрут має на увазі переміщення на туристичному автобусі, так що тут точно доведеться брати тур, якщо ви не збираєтеся подолати весь маршрут на особистому автотранспорті.

Взяти тур тим простіше, що вам не доведеться зіткнутися з труднощами бронювання готелів, але ж це не один і не два готелі, а як мінімум 5-6, якщо проїжджати по кілька міст в день, але так само важко розрахувати скільки часу піде на відвідування тих чи інших пам'яток, тому куплений тур є оптимальним рішенням.

Але і мінуси у такої екскурсії досить істотні. По-перше якщо ви людина не релігійна, відвідування монастирів і храмів може швидко набриднути і друге - доведеться досить довго терпіти труднощі пов'язані з переміщенням між містами, хоч це і комфортабельний автобус, а все-таки автобус.

Москва, Санкт-Петербург.

Великі міста завжди привертали натовпу туристів, а вже на столицю і північну столицю нашої Батьківщини подивитися дійсно варто, і навіть якщо ви вже були в Москві і Санкт-Петербурзі, не соромно туди повертатися знову і знову
Великі міста завжди привертали натовпу туристів, а вже на столицю і північну столицю нашої Батьківщини подивитися дійсно варто, і навіть якщо ви вже були в Москві і Санкт-Петербурзі, не соромно туди повертатися знову і знову. Адже якщо в Москві і можна все пам'ятки оглянути за один приїзд, то з Пітером впоратися відразу не вийде ні за що!

І це не дивно! Адже Санкт-Петербург це скарбниця нашої Батьківщини. Петергоф, Ермітаж, Спас на Крові, Маріїнський театр і Невський проспект. Можна нескінченно перераховувати ці знайомі кожному назви. У Петербург можна закохатися відразу. Полюбити його розвідні мости через Неву, Фінську затоку і білі ночі. З Москви в Петербург нас може домчати швидкий сапсан, а зупинитися можна в готелі. Готелі в місті Санкт-Петербург .

У Москві теж є що подивитися. Цілий день можна витратити на прогулянку по Манежній площі. Подивитися на Кремль і прогулятися по Червоній площі. Відвідати знаменитий ГУМ і сфотографувати Храм Василя Блаженного. Готелі в місті Москва .

Нижче представлений список статей, прочитавши які можна скласти цілком повне враження про Південному Уралі і задуматися - по мені такий відпочинок?

Новости