Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барнаул - відпочинок, екскурсії, музеї, кухня і шопінг, пам'ятки Барнаула

  1. Як дістатися
  2. транспорт
  3. Розваги і пам'ятки Барнаула
  4. карти Барнаула
  5. Нагорний парк
  6. Популярні готелі Барнаула
  7. Державний музей історії літератури, мистецтва і культури Алтаю
  8. Прогноз погоди
  9. Алтай

Барнаул: райони, відпочинок, екскурсії, музеї і церкви, кухня і ресторани, шопінг і магазини, пам'ятки Барнаула.

Барнаул - один з найбільших і швидко розвиваються міст Сибіру. Розташований в 3420 км від Москви на північно-східній околиці Приобского плато на лівому березі Обі. Крім того, Барнаул - великий культурний і освітній центр Сибіру: 9 державних вузів, 5 театрів, музеї, пам'ятники архітектури 18-20 століть.

Як дістатися

аеропорт Барнаула розташований в 17 км від центру міста. Приймає літаки з Красноярська, Благовещенська, Іркутська, Нижньовартовська, Санкт-Петербурга, Сочі, Сургута і, звичайно, Москви. Дістатися від аеропорту можна на рейсових автобусах або таксі.

Крім того, прямі поїзди до Москви, Новосибірськ, Іркутськ, Середню Азію і Казахстан, Бійськ.

транспорт

Міський транспорт представлений автобусами і маршрутними таксі, трамваями (11 маршрутів) і тролейбусами (3 маршрути). Вартість проїзду 20 RUB в автобусах і маршрутних таксі. Ціни на сторінці вказані на жовтень 2018 р

Розваги і пам'ятки Барнаула

У Барнаулі варта уваги історична частина міста, що включає деякі збережені заводські споруди, купецькі особняки початку 20 століття. Також великий інтерес представляють ансамблі радянської епохи, саме вони визначають на сьогоднішній день індивідуальне обличчя міста. Зокрема: унікальний комплекс сереброплавильного заводу, Демидівська площа - зразок суспільно-адміністративних площ, ансамбль Петропавлівської лінії. Еклектика присутній в будівлях Торгового дому Полякова (Універмаг «Червоний»), гімназії Будкевич (на Червоноармійському проспекті), садиби інженера А. Лєснєвська (вул. Ползунова, 56). Один з найбільших збережених храмів Барнаула - Покровський собор.

карти Барнаула

Барнаул і конструктивізм

1930-ті роки відзначені будівництвом громадських і житлових будівель в стилі конструктивізму. Прикладами можуть служити житловий масив БМК, госпіталь, швейна фабрика на вулиці Воровського і прилеглі будівлі [49]. Цікавий також ансамбль забудови 1930-1950-х років на проспекті Леніна - головній вулиці міста. Проспект Леніна є одним з улюблених місць прогулянок городян, його бульварна частина тягнеться від вулиці Льва Толстого до площі Жовтня. Популярні місця для зустрічей біля фонтану «Космос» і Нульового кілометру (стела з коливанських вазою).

Нагорний парк

У Нагірному парку (колишня ВДНГ) знаходяться відновлені могили відомих жителів і історичних діячів Алтаю і Барнаула. Там же встановлені 7-метрові білі літери «Барнаул», що зустрічають людей, що в'їжджають в місто через Новий міст. Багато хто відзначає, що ці літери по стилю нагадують напис Hollywood на Голлівудських пагорбах.

динамічний Барнаул

Популярні готелі Барнаула

Бронювати популярні готелі Барнаула за найкращими цінами

Всі готелі в Барнаулі

Державний музей історії літератури, мистецтва і культури Алтаю

Адреса: Алтайський край, м Барнаул, вул. Л.Толстого, 2.

Години роботи: 8.30-17.30. У суботу та неділю тільки за попередньою домовленістю.

Основне призначення музею: показати місце і значення Алтаю в світовому культурно-історичному розвитку і формуванні російської духовності в області літератури, музики, кіномистецтва, театру, архітектури, живопису, фольклору, народної творчості.

Прогноз погоди

  • сьогодні
  • завтра
  • 7 июня, пятница

    Хмарно

    +26 ° С вдень +13 ° С вночі

  • 8 червня, субота

    Хмарно, дощ

    +22 ° С вдень +19 ° С вночі

  • 9 червня, неділя

    похмуро

    +28 ° С вдень +14 ° С вночі

  • Погода на 2 тижні

Для Барнаула характерна морозна, помірно-сувора і малосніжна зима і тепле літо. Найхолодніший місяць року - січень (середня температура -17,5 ° C), найтепліший - липень (+19,8 ° C).

Барнаул: райони, відпочинок, екскурсії, музеї і церкви, кухня і ресторани, шопінг і магазини, пам'ятки Барнаула

Алтай

Новости