Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Єгипті з Мінська. Інформація про країну

  1. Як дістатися
  2. транспорт
  3. Національні особливості
  4. Клімат і природа
  5. Основні курорти
  6. кухня
  7. Магазини та сцвеніри
  8. екскурсії

Відпочинок в Єгипті триває цілий рік, однак, найбільш сприятливий час для відпочинку - це зима. Що стосується Червоного моря - це незабутні враження абсолютно для кожної людини, причому кожен раз вони нове! У жодному іншому морі ви не побачите такого приголомшливого колориту з різноманітних рибок, коралів і мешканців морських глибин. Вхід же в море залежить від курорту. У Шарм-Ель-Шейху корали майже відразу починаються у краю води, тому там на пляжах протягнуті понтони, за якими можна пройти корали, в Хургаді ж пляжі більш пологі і вони прекрасно походять для сімей з дітьми. Практично у всіх готелях Єгипту є російськомовні гіди, тому Білоруським туристам, які не володіють іноземними мовами, буде вельми комфортно. А гробниці фараонів, піраміди і древнє місто Олександрія - про ці древніх святинях знає кожен і у вас буде прекрасна можливість побачити все це на власні очі.

Загальна інформація: Єгипет розташований на двох материках. Основна територія країни займає північно-східну частину Африки і лише 2 мухафази (адміністративні одиниці) з 29, розташовуються на Синайському півострові в Азії. Єгипту належить найбільший із створених людиною Суецький канал, що розділяє континенти. Середземне море омиває Єгипет з півночі, а Червоне море зі сходу. Основна частина населення розселені уздовж долини річки Ніл, північного і східного узбереж, оскільки більшу частину країни (96%) займають пустелі. У Єгипті багато місць, який можна назвати "най-най". Наприклад, здійснити круїз по найбільшій річці в світі - Нілу, побачити найбільший в світі Суецький канал, помилуватися на найбільше в світі водосховище - озеро Насер і, нарешті, здивуватися розмірами найбільшого споруди - Асуанської греблі. А про знаменитих пірамідах в Єгипті і говорити не варто, їх знає кожен.

Офіційна назва: Арабська Республіка Єгипет.

Столиця: Каїр.

Населення: 85,3 млн. Осіб.

Мова: Арабська з єгипетським діалектом. Написання та читання слів в арабській мові здійснюється справа наліво. Багато покажчики, вуличні написи, різні назви пишуться на арабському і дублюються латиницею. У сфері обслуговування іноземців, багато хто говорить англійською і російською мовами.

Релігія: 90% населення Єгипту сповідують іслам суннітського толку, інші 10% переважно християни-копти. У країні офіційно заборонені радикальні напрямки ісламу, проте радикалізм має досить сильні позиції. З давніх часів в Єгипті йде непримиренна боротьба представників двох світових релігій. Християни піддаються жорсткій дискримінації в державному управлінні, безпеки і на ринку праці. Іслам складає основу життя Єгипту. Світське життя, бізнес, ЗМІ та законодавство базуються на нормах мусульманського права, викладених в шаріаті. П'ять разів на день по всьому Єгипту з вершин мінаретів чути азан муедзинів, мусульманський заклик до молитви. Мусульмани моляться, повернувшись обличчям у бік Мекки. Жорсткі заборони і правила ісламу дотримуються усіма жителями Єгипту неухильно. Під час посту, в священний місяць Рамадан повністю виключається будь-яка їжа в світлий час доби. Відвідують в цей час країну туристам, не слід ігнорувати ці обмеження і утримуватися від їжі і пиття в громадських місцях, куріння і жувальної гумки. За неповагу законів і традицій поліція може притягнути до відповідальності навіть іноземців. Відвідувати мечеті під час богослужіння не рекомендується.

Час: Збігається з білоруським. Але через різницю переходу на зимовий і літній час 2 рази на рік, навесні та восени, відстає на 1 годину.

Валюта: Єгипетський фунт (EGP) складається з 100 піастрів. В країні мають ходіння купюри по 100, 50, 10, 5 і 1 фунтів, 50 і 25 піастрів. Монети з біло-жовтого металу номіналом 25, 20, 10, 5 піастрів. При розрахунках в магазині валютою, купівля обійдеться дорожче. Обмінюють валюту в аеропорту, численних банках і обмінниках при готелях. У банках курс вигідніший, ніж в готелях. Банки працюють в будні дні (Пн-Чт) з 8:30 до 13.30, по неділях з 10.00 до 12.00. На курортах і в великих містах багато банків працюють до 22.00. Для зворотної конвертації залишилися фунтів при виїзді, зберігайте квитанції про обмін валюти.

Як дістатися

Відпочинок в Єгипті триває цілий рік, однак, найбільш сприятливий час для відпочинку - це зима

Як дістатися: Переліт з Білорусі в Єгипет займає близько 4 годин. З Мінська літають літаки більше десятка авіакомпаній, що виконують рейси в 11 міст Єгипту, тому особливих проблем з перельотом не виникне. Ціни цілком прийнятні і обслуговування досить на високому рівні.

Митниця: Провозити через кордон суми понад 10 000 USD необхідно з обов'язковим декларуванням. Ввозити єгипетські фунти забороняється. Решта, після поїздки фунти можна поміняти на будь-які гроші, за умови пред'явлення квитанції про обмін валюти на території Єгипту.

Туристи старше 20 років безмитно можуть ввозити 200 сигарет або 250 г тютюну або 50 штук сигар, 1 л алкогольних напоїв, парфумерії, косметики. У магазинах безмитної торгівлі туристи можуть придбати два літри алкогольних напоїв і 24 банки пива. Протягом доби після прильоту дозволяється купити алкогольні напої з обов'язковою відміткою в паспорті про придбання.

Вся теле-відео-аудіо-фото апаратура декларується. Жорсткі обмеження діють для зброї, наркотиків, порнографії на будь-яких носіях, бавовни для комерційного продажу, птиці в будь-якому вигляді, а також будь-яких предметів, які можуть завдати шкоди безпеці країни і громадському порядку.

Вивозити предмети морської фауни, корали навіть куплені в магазинах, слонової кістки і виробів з неї, історичні артефакти заборонено. За спробу провезення штраф 1 000 USD. Співробітники митниці можуть зажадати цілий пакет документів на провезення вироби, по їхньому розумінню, що є «предметом старовини», навіть якщо це явна копія. Золоті та срібні вироби, придбані в країні, дозволено вивозити в одиничних кількостях, призначених для особистого користування.

Домашніх тварин дозволено провозити лише при наявності міжнародного сертифіката, оформленого не раніше ніж за два тижні до перетину кордону.

транспорт

Транспорт: Транспортна інфраструктура Єгипту в основному розташована в великих містах і населених пунктах уздовж долини Нілу, узбережжя Середземного і Червоного морів, Суецького каналу і в Західних оазисах. До основних видів транспорту належать залізничний транспорт, автодорожній, річковий і морський транспорт, авіалінії. Залізниці Єгипту є найстарішими на континенті, і знаходиться в досить поганому технічному стані. Їх загальна протяжність становить понад 12 тис. Кілометрів. Всі автомобільні дороги Єгипту ведуть до Каїра. Тут бере початок транснаціональна мережа доріг. У країні широко поширені міні-автобуси, які курсують в курортних зонах і вздовж узбережжя. Спеціального розкладу і місць зупинок у них немає, тому що цей вид транспорту є приватним. Щоб сісти на автобус, необхідно виходити на дорогу і голосувати. Перед поїздкою обов'язково потрібно запитати чи довезе водій вас до потрібного місця, і за які гроші. Маршрути цих автобусів не постійні і залежать від бажання пасажирів.

Торгуватися перед поїздкою потрібно обов'язково, не дивлячись на те, що ціна за проїзд фіксована і складає 1-1,5 фунта. Від великих готелів курсують свої автобуси за чітким розкладом. Вони більш комфортні, тому вартість проїзду на них становить 5-10 фунтів. Найзручніше в Єгипті користуватися таксі, яке можна замовити на стійці реєстрації в готелі або по телефону. Про вартість поїздки в таксі, також краще домовлятися заздалегідь. Середня вартість послуг таксі становить 10-30 фунтів, в залежності від відстані. У Каїрі також діє метро, ​​в Олександрії і Хелуане ходять трамваї. Для подорожей по країні можна скористатися річковим або морським транспортом. Основними водними артеріями є Ніл, Суецький канал і наявність розгалуженої мережі дрібних каналів, загальною протяжністю понад півтори тисячі кілометрів. У Єгипті існує мережа автосалонів, які здають машини на прокат. Вартість оренди легковика складе до 70 USD на добу, а позашляховика до 300 USD. Для оренди необхідні водійське посвідчення міжнародного зразка, страховка і кредитна карта або готівкові гроші для внесення застави. Перед поїздкою потрібно перевірити чи застрахований ваш автомобіль. В Єгипті найнижча в світі смертність в результаті ДТП, правила дорожнього руху дотримуються майже всюди і всіма водіями, ось тільки світлофорів в Каїрі майже немає. Пересуватися між далекими містами на автомобілі, краще караваном і під охороною поліції.

Національні особливості

Національні особливості: Серед місцевих особливостей Єгипту, найвизначнішою є місцеві жителі цієї стародавньої країни, з їх особливим життєвим устроєм і традиціями. Араби люблять красиві історії, обожнюють самі їх розповідати, не економлячи на дивовижні порівняння, велемовні звороти і порівняння, часом чимало перебільшуючи, прагнучи зробити приємність слухачеві. З іншого боку це дуже флегматичні, повільні люди, відомі своєю необов'язковістю і, по-східному, довго приймають рішення. Релігія виключає алкоголь з їхнього життя, але вони терпимо ставляться до людей з іншими звичаями і звичками. В Єгипті глибоко шанують традиції, поважають старше покоління і безмежно люблять і балують дітей. Культ сім'ї становить основу єгипетського суспільства. Жінки Єгипту мають досить багато прав і свобод, проте до них пред'являються і багато обмежень, які відразу можуть збентежити європейців. У громадських місцях, найчастіше, територія для чоловіків і жінок має різкі кордону. Це стосується і покупки квитків, посадки в автобус, розміщення в транспорті, перебування в храмі і т.д. До цього необхідно поставитися з розумінням. Навіть заговорити першим із заміжньою жінкою вважається не пристойним. Скрізь, крім університетських гуртожитків, стосунки чоловіка і жінки обумовлені древніми традиціями і правилами. Араби носять сорочки вільного крою. Почасти це пов'язано з особливостями клімату, однак чоловіки носять білі шати, а жінки одягаються в усе чорне. Цей звичай має релігійну основу, в ісламі жінка вважається не чистою, гріховної, що має деяку зв'язок з темними духами (втім, це простежується не тільки в ісламі, але і в багатьох інших релігіях). Багато жінок в Єгипті носять на обличчі накидку «хіджаб». Цей атрибут не тільки від сонця і пилу, а й данина старим традиціям. Носить «хіджаб», відчуває себе захищеною і це дає їй можливість демонструвати свою скромність, в надії знайти чоловіка для серйозного заміжжя.

Клімат і природа

Клімат: В Єгипті переважно тропічний пустельний клімат з досить різкими перепадами температур, на півночі переважає субтропічний вологий клімат. Практично цілий рік тут можна купатися. У Червоному морі температура води не опускається нижче + 20 ° С, в коралових рифах не нижче + 22 ° C. При більш низьких температурах корали не ростуть. У літній період температура води досягає + 30 ° С. Сама спека стоїть в липні - серпні, потім настає цілком комфортне час для відпочинку і розваг. Взимку погода залежить від сухих гарячих вітрів «хамсин», які здатні піднімати цілі хмари піщаних суховіїв і від яких рятуються самими різними способами. Для комфортного відпочинку змочують пісок водою або ставлять спеціальні загородження, в будь-якому випадку, порятунок є і воно досить ефективно.

Природа: 96% території Єгипту розташоване в пустелях, що є його природною особливістю. Велику частину країни займає пустеля Сахара, з її марними землями, нескінченними барханами і рідкісними оазисами. Води тут практично немає, і убога рослинність виживає лише за рахунок роси, яка випадає вранці після холодних ночей. Для повноцінного життя єгипетським арабам залишається 4% території, яка, в основному, зосереджена уздовж долини Нілу, прибережних територіях омивають морів і зони Суецького каналу. На відміну від пустельних районів, тут удосталь виростає безліч субтропічних рослин. Пальми, апельсинові і мандаринові дерева, акації, шипшина (хто б подумав, що і в Єгипті є багаті запаси вітаміну С), олеандр і інші екзотичні рослини. Велика кількість квітів радує око взимку, а до літа, спека висушує їх цілющу вологу. Дерева росту тільки там, де достатньо води, а це вузька смужка долини великої ріки світу Ніл. Очерет росте тут всюди, створюючи величний і неповторний пейзаж тропічної місцевості. Якщо переходити на скупий мову цифр, то 6852 кілометри становить водна система Нілу. Це дивовижна річка, яку обожнювали, якій поклонялися і яку сьогодні багато вчених вважають найдовшою річкою в світі.

Основні курорти

Основні курорти: Туристична інфраструктура Єгипту знаходиться на досить високому рівні. Можливість купатися в морі круглий рік привертає сюди численних туристів з усього світу. Давня історія Єгипту і його унікальні пам'ятки надають цій країні деяку таємничість і чарівність. Найвідомішими і відвідуваними курортами є Хургада і Шарм-ель-Шейх.
Саме з Хургади почалася туристична історія Єгипту. Чудові піщані пляжі, чиста вода, дивовижні корали і останки затонулих кораблів здобули цього курорту всесвітню славу. Хургада знаходиться у відносно середньої цінової категорії, проте це не заважає зберігати високий рівень обслуговування відпочиваючих на цьому курорті. У Хургаді існує кілька курортних зон: Ель-Гуна, Сома-Бей, Макаді-Бей, Ель-Кусейр, Марса-Алам.
Шарм-ель-Шейх, побудований на порожньому місці, практично не має історичних і національних особливостей. Це найбільш європеїзований курорт в країні. Шарм-ель-Шейх створювався саме як курорт, тому тут є все для першокласного відпочинку та розваг.
Також відомі курорти Таба, Сафага, Дахаб, Асуан, Олександрія.

Пляжі: Найстарішими і найбільш доглянутими пляжами є пляжі Хургади. Тут зручні входи в воду, позбавлені будь-яких каменів і коралів. Пісок дрібний і чистий. Завдяки легким освіжаючим бризам, в Хургаді відносно прохолодно навіть у велику спеку. Пляжі Шарм-Ель-Шейха розкинулися на багато кілометрів на півдні Синайського півострова. Безліч пляжів Шарма знаходяться в природоохоронній зоні, тому чистити прибережні води від коралів заборонено. Зате тут по-справжньому Рай для любителів дайвінгу та просто попірнати з трубкою. Велика кількість морської живності і яскраве розфарбування риб просто вражають уяву. Практично всі готелі мають обладнані пляжі. В Єгипті загоряти прямо на піску не прийнято, тому для жителів готелю парасольки, лежаки, килимки та рушники є практично скрізь. Однак, якщо ви захочете відвідати пляж, закріплений за іншим готелем, то за зручності і відвідування доведеться заплатити гроші. Багато пляжів для входу в воду обладнані спеціальними платформами. Щоб захистити ноги повсюдно пропонується відповідна взуття. «Єгипетська Венеція», так назвали відпочиваючі курорт Ель-Гуна. Готелі та пляжі цього курорт розташовані на безлічі невеликих островів. Тут улюблене місце відпочинку художників і музикантів, романтичні парочки часто відвідують місцеві пляжі. На основний пляжний острів Зейтуна, безкоштовно курсують катери, доставляючи відпочиваючих до місць купання. Пляжі піщані, спуск у воду пологий і чистий. На березі працюють численні ресторани і бари. Прокат підводного устаткування існує абсолютно на всіх пляжах, ціни цілком прийнятні, але є можливість поторгуватися і, заодно, поспілкуватися з представниками місцевого населення.

Прокат підводного устаткування існує абсолютно на всіх пляжах, ціни цілком прийнятні, але є можливість поторгуватися і, заодно, поспілкуватися з представниками місцевого населення

Море: Єгипет омівається водами двох морів Червоного и Середземних, его ще араби назівають Білим морем. Середземноморські курорти Єгіпту нечісленні. Олександрія, Ель-Аламейн, Ель-Аріш відкрівають свой купальний сезон з кінця березня. Всі основні курорти країни розташовані на берегах Червоного моря. Море теплі, купальний сезон триває цілий рік, на пляжах Зроблено все для зручності відпочиваючих. Альо слід пам'ятати про деякі Особливості купання в Червоному морі. Во время купання, пірнання, підводніх ЕКСКУРСІЙ ні до чого НЕ торкає, Переважно більшість риб (особливо яскраве розмальовки) отруйно, даже найменших дотик может віклікаті серйозні Порушення здоров'я. Відламуваті коралі и збіраті Підводні сувеніри заборонено, це карається штрафом до 100 USD. При вході в воду не забуваєте надягатися захисна взуття (сланці, тапочки и т.д.). Если все-таки трап доторкнутіся, вколоти, поранітіся про рибу або Морського їжака, то постарайтеся відразу ж найти лікаря и отріматі медична допомога. Чи не ризико купатися Вночі. Від Кораловий ріфів Тримай на відстані, дотрімуючісь при цьом розумну обережність. Температура води практично Ніколи НЕ опускається нижчих + 20 ° С, в літні місяці вода прогрівається до + 30 ° С. У зимові місяці деяку незручність для купання являє сильний холодний вітер, піднімати пісок і різний прибережний сміття. В такий час пісок поливають водою зі шланга, ставлять загороджувальні щити і курені з пальмових гілок. Так чи інакше, це питання вирішується і ніщо не зможе перешкодити вашому повноцінному відпочинку.

кухня

Кухня: Національні особливості кухні Єгипту формувалися під вилянием ліванської, британської, французької, грецької та багатьох інших кухонь найближчих сусідів. Основу єгипетської кухні складають боби, рис, козлятина, баранина, риба, молочнокислі продукти. Популярна страва «кошар», готують з бобів, сочевиці, квасолі з додаванням смаженого лука і надзвичайно гострого соусу. Деякі назви страв частково знайомі європейцям, оскільки зустрічаються в інших країнах. «Кебаб» - смажене м'ясо на грилі, «пастерма» - в'ялене м'ясо з товстим шаром прянощів, «шурба» - наваристий сочевичний суп з лимоном, «шаверма» - м'ясо, обсмажене на рожні і нарізане тонкими скибочками. Хліб в Єгипті замінює лаваш, який має своєрідний, неповторний смак і аромат. Неодмінно варто спробувати голубів. Тут їх вирощують спеціально для кулінарних потреб і готують всілякими способами: варять, смажать, тушкують, фарширують зеленню і кашами. Також порадують гурманів mulokhaya - буряковий суп з великою кількістю часнику; fateer - млинець, спечений в духовці з різними начинками і koshari - суміш сочевиці, рису, пасти і горішків, приправлена томатним соусом з добавкою смаженої цибулі. Традиційний єгипетський напій це чай «каркаде», який роблять з пелюсток суданської троянди. Про користь цього напою ходять легенди. Він зміцнює судини, чистить кров, незамінний при простудних та інфекційних захворюваннях, дивним чином допомагає чоловікам відчувати себе такими.

Чайові: Чайові або «бакшиш» складають основний дохід обслуговуючого персоналу в Єгипті. У ресторанах і барах чайові, якщо вони не включені в рахунок, залишають в розмірі 5-10% від суми замовлення. Носіям і покоївкам подають до 1 USD. В Єгипті вважається звичайним віддячити екскурсовода, водія автобуса, людей, які надали вам послугу. Але в будь-якому випадку чайові менше 50 піастрів можуть викликати нерозуміння або деяке розчарування.

Магазини та сцвеніри

Магазини: Магазини в Єгипті працюють зазвичай з 9.00 до 20.00, в літню спеку перерву на обід з 14.00 до 16.00, а взимку, коли помітно прохолодніше, з 12.00 до 14.00. Вихідним днем вважається п'ятниця. Численні дрібні магазинчики і базари, такий знаменитий, як Хан Ель Халілі в Каїрі, можуть працювати за своїм розкладом. В Єгипті працює велика кількість магазинів мережі DUTY FREE. Обслуговування в них здійснюється тільки за наявності паспорта. Алкоголь купується тільки в таких магазинах і з обов'язковою відміткою в паспорті. Продаж спиртного обмежена 3 літрами міцного або 2 літрами міцного і однією упаковкою пива за весь період перебування в країні. Крім того, згідно із законом, такі покупки можна зробити тільки протягом доби з моменту прибуття в країну. Діапазон цін на одні й ті ж товари в Єгипті вражає. Вуличні торговці і базарні продавці завищують ціни в рази, з розрахунком поторгуватися і отримати від цього задоволення. Поторгуватися про ціну це національний вид спорту, де виграє досвідчений і більш терплячий. Але не дивуйтеся, якщо після довгого і захоплюючого процесу збивання ціни ви зробите покупку, потім, зайшовши в магазин з фіксованими цінами, виявите, що на ринку ви заплатили надзвичайно високу ціну. Таке в Єгипті буває часто. Не соромтеся звертатися за допомогою до гідів і екскурсоводів, які підкажуть, як правильно вчинити в скрутних ситуаціях.

Сувеніри: Щоб привезти з Єгипту справжній сувенір або цінний подарунок, варто звернути увагу на вироби з папірусу, золота, срібла, дорогоцінного каміння. Оригінальним подарунком будуть базальтові статуетки, парфумерні масла і есенції, а також карбування, картуші, кальян і національний одяг. При купівлі сувенірів слід бути обачними. Величезне число всіляких підробок, може позбавити вас задоволення від зробленої покупки. Дорогі речі краще купувати в спеціальних магазинах, де видадуть сертифікат підтверджує оригінальність і відповідну якість. Найчастіше підробляють статуетки, зроблені нібито з дорогоцінних каменів. Навіть за вагою можна визначити, камінь у вас в руках або фарбований гіпс. Епоксидну смолу, часто видають за виріб з дорогоцінного бурштину. Вироби з рисового паперу або бананових листя продають, як шедеври з дорогоцінного папірусу. При покупці кальяну, який тут називають «дулі», переконайтеся, що він зроблений зі скла і сталі, інакше до використання він буде не придатний. Безумовно значущим сувеніром буде прикраса у вигляді жука-скоробея, який з давніх часів шанується, як символ сонця і щастя. Якщо на сувенірах варто ціна, то це говорить про не бажання продавця знижувати ціну. У лютому і серпні в Єгипті проходять сезонні розпродажі, цей час називається тут «оказьон». Якщо ви в цей час перебуваєте на відпочинку в країні, то тоді буде реальна можливість купити сувеніри з великими знижками.

екскурсії

Екскурсії: Єгипет це країна пустель і батьківщина найдавнішої цивілізації планети, тут є, що подивитися. Багата подіями історія країни цього підтвердження. Безліч цікавих подорожей і екскурсій пропонують своїм відпочивальникам єгипетські курорти. У Хургаді пропонують екскурсію в Луксор, вечірнє шоу в Палаці «Тисяча і однієї ночі», подорож на Коралові острова, подорож в підводному човні, сафарі на джипах і ін. В Шарм-ель-Шейху незабутньою буде екскурсія на біблійну гору Мойсея і Кольоровий каньйон , подорож до Єрусалиму, прогулянка в Морський заповідник Рас-Мохаммед на джипах, подорож в підводний світ Червоного моря на човні з прозорим дном і ін. в Каїрі екскурсія в Гізу до пірамід фараонів і Великому Сфінкса, огляд Національного музею, прогулянка по найдавнішого базару Ха н Ель Халілі. В Олександрії ви побачите цитадель споруджену із залишків Олександрійського маяка, давньоримський амфітеатр, колону Помпея і катакомби, відвідайте Олександрійську бібліотеку. При переміщеннях по країні не забувайте брати з собою паспорт. Для фото-і відеозйомки в багатьох музеях потрібно купити окремий квиток, а в деяких місцях зйомка зі спалахом і зовсім заборонена.

Розваги: На курортах Єгипту створені всі умови для всіляких розваг відпочиваючих. Велика кількість ресторанів, кафе, нічних клубів, танцювальних дискотека приверне любителів нічного життя. Аквапарки, автомобільні сафарі, цікаві подорожі та екскурсії в багато унікальні місця країни і всього регіону, припадуть до смаку любителям активного відпочинку. У пошуках незабутніх вражень, багато туристів вибирають підводні пригоди - дайвінг. Багато курорти мають у своєму розпорядженні усім необхідним обладнанням для спуску під воду. Російськомовними інструкторами та гідами, розроблені різноманітні маршрути і насичені програми занурення. У Хургаді і Шарм видають сертифікати водолаза міжнародного зразка, що дозволяють занурюватися під воду з аквалангом по всьому світу. У Хургаді ви зможете побачити не тільки первозданну красу підводного царства, але і стати дослідниками затонулих кораблів, багато з яких затонули дві сотні років тому.

Електрика: В Єгипті підтримується напруга в 220 В і використовуються розетки європейського типу.

Одяг: Як і в іншій мусульманській країні, в Єгипті існує ряд обмежень і правил щодо зовнішнього вигляду людини. Відверто демонструвати відкриті ділянки тіла тут вважається не пристойним і образливим. Навіть в ресторан свого готелю варто приходити скромно одягненим. Якщо на вас будуть шорти, майка і пляжні капці, то на вечерю в ресторан вашого готелю вас можуть не пустити, не кажучи про інших громадських місцях і закладах. Особливо на прогулянках по місту слід дотримуватися особливої ​​передбачливість, інакше вас можуть зрозуміти не адекватно, що може бути причиною серйозних проблем. Слід пам'ятати, що ви перебуваєте в масульманской країні і вести себе необхідно відповідним чином, тоді відпочинок і час, проведений в Єгипті принесуть вам чимало позитивних емоцій.

Безпека: У Єгипті відносно низький рівень злочинності. Тут досить дотримуватися елементарних заходів безпеки, щоб уникнути неприємних ситуацій. Документи, гроші та цінні речі слід завжди тримати в місцях, де ви можете контролювати їх місцезнаходження. У всіх готелях є сейфи для зберігання цінних речей, не шкодуйте грошей і скористайтеся цією послугою. Не намагайтеся купатися в місцевих річках, каналах і, особливо в Нілі. Вода цієї річки настільки інфікована, що будь-який європеєць, з усіма щепленнями, не зможе перенести цього екстремального досвіду. В Єгипті навіть для чищення зубів, краще користуватися бутильованої водою з магазину. Не забувайте про захист від сонячної радіації. Сонячні окуляри, захисні креми, що закриває одяг, парасольки і т.д. будуть не зайвими, оскільки і в похмуру погоду можна отримати відчутні опіки відкритих ділянок тіла. Як і всі мешканці жарких країн, єгипетські мужики дуже охочі до жіночої статі. Однак, якщо не давати особливого приводу, то і турбується не про що, тим більше словосполучення «туристична поліція» діє магічно і заспокійливо на чоловіків.

Необхідні телефони: Посольство РБ в Єгипті

Embassy of the Republic of Belarus in the Arab Republic of Egypt 26, Gaber Ebn Hayan str., Dokki-Giza, Cairo, Egypt тел .: (8 10 20 2) 3389545, 7499171, 3389545 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен буті включень JavaScript для перегляду.

Поліція - 122.

Швидка допомога - 123.

Пожежна команда - 125.

Бажаємо Вам приємного відпочинку!

Новости