Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Трохи з історії елітного алкоголю

Дата виникнення алкоголю невідома нікому. Вчені сміливо заявляють, що він лише трохи молодше самого людства. Вино, коньяк, шампанське - алкогольні напої, відомі ще з давніх часів. Кожен з напоїв багатий історією і пронизаний безліччю легенд.

Елітний алкоголь - частка минулого

Напої з історією в сотні років стали візитною карткою різних народностей. Напевно, читаючи книгу, дивлячись фільми або подорожуючи, ви помічали, що у кожної країни є свій алкогольний напій. Наприклад, культура вина в Стародавньому Римі стала традиційною цінністю. Римляни високо шанували свято в честь бога виноробства Бахуса, і строго виділяли грань між випивають людиною і п'яницею. Згадки про вино як про священний напій часто зустрічаються в міфах. але купити такий елітний алкоголь, могли собі дозволити тільки високопоставлені особи. Зараз придбати спиртне може кожна повнолітня людина. Багато, збираючись на свято, не знають що подарувати. Якщо ви купите в подарунок елітне спиртне, його оцінять по достоїнству.

Якщо ви купите в подарунок елітне спиртне, його оцінять по достоїнству

Найвідоміші і часто купуються елітні напої

Алкогольних напоїв існує безліч, але особливою цінністю володіють елітні. До них відносяться:

1. Шампанське. Перші згадки про нього датуються 1668 роком. Вперше французький монах П'єр Періньон піддав вино подвійному бродінню, і отримав напій, просочений тисячами бульбашок повітря. Саме він зміг в правильних пропорціях розмішати різні сорти винограду і лікеру, отримавши в результаті чудове шампанське. Зберігати газований напій могли пляшки з товстого скла і коркова пробка, також придумана ченцем. Винний напій назвали на честь провінції Шампань, де було розташовано абатство. У наш час на полицях магазинів ви можете знайти шампанське - світовий еталон якості під назвою Dom Perignon .

У наш час на полицях магазинів ви можете знайти шампанське - світовий еталон якості під назвою   Dom Perignon

2. Виски. Першими виробниками напою з ячменю були монахи. Легенда свідчить, що віскі створив святий Патрік - покровитель Ірландії. Тільки в 20 столітті напій набув широкої популярності за межами країни. Поширення віскі пов'язано з навалою на європейські країни комахи філоксера, яке знищило виноградники. У 1830 р ірландець Енесон Коффі заснував перше промислове виробництво віскі. Але і по сьогоднішній день, ірландці і шотландці сперечаються, хто з них є родоначальником напою.

Але і по сьогоднішній день, ірландці і шотландці сперечаються, хто з них є родоначальником напою

3. Вино. Цей напій відомий світу вже більше 8000 років. У Біблії говориться, що після потопу Ной відразу ж взявся за обробіток землі і посадку виноградника. Стародавні єгиптяни підняли виноробство до високого на той час рівня. В античних країнах вино пили, розбавляючи водою. Так знижувалася фортеця і швидше втамовує спрагу. Саме римляни принесли культуру виноробства на територію сучасної Франції. З історії французького вина, подивитися приклад , Видно що пили його тільки чоловіки старше 30 років. Сприятливий клімат, вдале розташування схилів і напрямки вітрів зробили Францію світовим лідером виноробства.

Однією з головних виноробних країн вважається також Італія. Вина Італії мають давню історію. Відомо, що перша лоза з'явилася тут понад 3000 років тому. Історія Стародавнього Риму нам говорить, що Господа вибирали ось такі вина з Італії - в основному червоні, але були і вина з білих сортів.

4. Коньяк. Історія цього елітного напою бере витоки з французького міста Коньяк. У 16 столітті винороби отримували величезне кількості вина, яке не було куди збувати. Напій довго не зберігався, тоді було вирішено застосувати давню технологію перегонки, яку практикували аптекарі для виготовлення спирту. Війна між Францією і Англією сприяла тому, що перегнаний винний спирт стали зберігати в дубових бочках. Одна з відомих компаній Martel має свої виноградники, а так само виробляє дубові бочки для зберігання напою. Для створення ексклюзивного коньяку збирають найміцніші спирти, а деякі з них взяті ще з урожаю 1830 року.

Новости