Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки насправді коштує відпочинок в Таїланді

  1. Наші travel - переваги
  2. Авіаквитки в Таїланд
  3. Внутрішні авіаперельоти в Таїланді
  4. Курс тайського бата до долара США
  5. Зняття готівки з банкоматів в Таїланді
  6. Готелі та інше житло по нашому маршруту
  7. острів Панган
  8. острів Пхукет
  9. Внутрішні переміщення по Таїланду
  10. Переміщення по Бангкоку
  11. Трансфер Бангкок - острів Панган (Koh Phangan)
  12. Переміщення по острову Панган
  13. Трансфер між островами Панган і Пхукет
  14. Переміщення на Пхукеті
  15. Відвідування пам'яток, екскурсії та розваги
  16. Організація харчування в Таїланді, їжа і напої
  17. Від більш дешевого до більш дорогому
  18. Шопінг в Бангкоку
  19. Приблизний бюджет на 2 тижні на ОДНОГО людини
  20. Інтернет-сайти, які допомагають заощадити при самостійному плануванні подорожей
  21. Читачам!
  22. Співробітництво
  23. Раджу такоже почитати:

Упорядкував всю цінову інформацію з недавньої подорожі по Таїланду. Тут тільки наш особистий досвід, можливо, хтось витратить більше, а хтось менше. Даю основний базис витрат на який варто орієнтуватися при поїздці до Таїланду взимку, ближче до літа дешевше. Вся цінова інформація буде оновлюватися і доповнюватися мінімум один раз на рік.

Наші travel - переваги

Для розуміння рівня цін про який я пишу, розсаджені про наших перевагах в подорожах по Азії стосуються житла, переміщень, харчування і комфорту.

Житло, як правило, туристичного класу, це означає ніяких хостелів-дорміторій і дешевих Блощичник за $ 5 $ 10, також пролітають повз готелі з підвищеним прайсом - для Таїланду це все що коштує більше $ 50. Бувають винятки, але не часто.

Харчування - вулична їжа, місцеві кафе і мережа магазинів 7/11. Ціни в туристичних ресторанах я знаю, тому розповім про них також.

Транспорт - місцевий міський транспорт в Бангкоку, таксі ми там давно вже не користуємося, але пару слів про ціни на таксі буде. За островам ми подорожуємо на мотобайк або сонгтео - місцеве таксі, на Пангані в цей раз мотобайк не брали, користувалися сонгтео і човном для поїздок на віддалені пляжі. Дуже багато ходимо пішки, тому що любимо це. Переміщення між островами і основними туристичними локаціями по Таїланду - авіапереліт, автобус, прокатний автомобіль, поїзд. Транспорт - місцевий міський транспорт в Бангкоку, таксі ми там давно вже не користуємося, але пару слів про ціни на таксі буде

Авіаквитки в Таїланд

Перельоти за маршрутом Київ-Бангкок-Київ можна купити, починаючи від $ 500 туди-назад. купував на aviasales . Летіли Fly Dubai і Emirates зі стикуванням у Дубаї (DXB), час стикування 5 і 4 години відповідно туди-назад. Свій відгук про перельоті я ще напишу, але в цілому все сподобалося. Fly Dubai - лоукостер, тому їжа в польоті за гроші і відстань між кріслами мінімально можливі. Я про це знав, але підкупила більш низька ціна в порівнянні з іншими перевізниками на мої дати. Все інше дуже пристойно, рекомендую. Emirates - також все добре, крім нудного терміналу Т2 в Дубаї, але для стикування 4 години нормально. Перельоти за маршрутом Київ-Бангкок-Київ можна купити, починаючи від $ 500 туди-назад

Внутрішні авіаперельоти в Таїланді

Цього разу у нас був всього один внутрішній переліт по маршруту Пхукет - Бангкок, летіли ми Thai Smile. Чому? Тому що я ними ще не літав на відміну від Air Asia, до того ж вони прилітають в міжнародний аеропорт Суванопумі з якого зручніше логістика в центр міста.

Ціна внутрішнього авіаперельоту Пхукет - Бангкок (Суванопумі) - 1980 бат ($ 56.00), можна і дешевше, але ми купували за два тижні до вильоту.

Є більш дешеві перельоти за маршрутом Пхукет- Бангкок (Дон Муанг) а / к Air Asia, можна купити приблизно за 1200 бат, при дуже ранньому бронюванні укладетеся в 1000 бат ($ 28). Літак прилітає в аеропорт Дон Муанг, звідти дістатися до Бангкока автобусом №А1 або А2 за 30 бат до кінцевої метро. Є більш дешеві перельоти за маршрутом Пхукет- Бангкок (Дон Муанг) а / к Air Asia, можна купити приблизно за 1200 бат, при дуже ранньому бронюванні укладетеся в 1000 бат ($ 28)

Курс тайського бата до долара США

Курс бата до долара 35 бат за $ 1, в аеропорту нижче і становить 33,8 - 34 бата за $ 1. Хороший курс можна знайти в Бангкоку біля торгового центру МBK, метро National Stadium, потрібно повернутися від станції метро ближче до каналу не доходячи до містка по протилежній стороні від торгових центрів. Там же рекомендую шукати житло, нижче напишу про це. При обміні потрібен паспорт, комісії немає. Курс для купюр гідністю менше $ 50 буде нижче. На островах курс трохи нижче, приблизно на 1-1,5 бата, міняйте в Бангкоку по максимуму.

Зняття готівки з банкоматів в Таїланді

Якщо коротко, то краще приїжджати з готівковими доларами або євро. Карти приймають, але не скрізь. Подекуди є обмеження на розрахунки картками, наприклад, розплатитися карткою можна тільки при покупці від 200 бат в популярних магазинах 7/11. У торгових центрах також вважають за краще кеш або знімуть 2% за розрахунок карткою. Наприклад при покупці гаджета вартістю $ 400 комісія при розрахунку карткою складе $ 8 - в Бангкоку на цю суму можна дуже непогано пообідати

Перевага віддається картками з чіпом, на моїй олдскульний Visa касир зависла і хвилин 15 читала інструкцію. У підсумку все вийшло. Хоча у мене є і чипованная карта, просто вирішив спробувати. До речі, в Штатах вважають за краще саме платіжні картки без чіпів.

Зняття грошей з банкомату в Таїланді можлива і не проблема, банкоматів багато навіть на маленьких островах. Проблема в тому, що за зняття готівки береться комісія тайського банку, зазвичай 180-220 бат, якщо більше - шукайте інший банкомат. Про розмір комісії попереджають ДО зняття готівки, тому можна відмовитися і знайти поруч інший банкомат.

Готелі та інше житло по нашому маршруту

Бангкок

Ціна хорошого готелю стартує від $ 25 і закінчується на $ 60. У цю цифру входить чиста невелика кімната, часто зі сніданком в хорошому районі недалеко від транспортних розв'язок і пам'яток або цікавих місць і торгових центрів. Верхня межа ($ 50- $ 60) передбачає наявність басейну на даху або у дворі.

Дешевше жити в районі туристичних вулиць Каосан або Рамбутрі, вона поруч і паралельна Каосан. Звідти можна вирушати пішки по визначних пам'ятках, але не дуже зручно добиратися з аеропорту. Гест хауси в цьому районі можна знайти за 500 бат на добу на двох ($ 14) без сніданку. Ми пригледіли один варіант на зворотному шляху - Harn Guest House, 140/1 Tanao Road, Bangkok 10200, але все ж вибрали район Siam. є варіанти з басейнами за $ 30- $ 40, в цієї ж статті добірка готелів Бангкока, які нам подобаються.

Інший популярний район для короткострокового перебування в Бангкоку - район Пратунам або Сіам. Нам подобається та частина, яка знаходиться біля станції наземного метро BTS - National Stadium. Знайшли неподалік гест-хаус Wendy House , В 3 хвилинах ходьби від станцій National Stadium або Ratchathewi, якщо речей небагато можна дійти пішки за 10 хвилин від кінцевої станції метро City Link - Phya Thai. Саме на метро City Link зручно добиратися в цей район з аеропорту Суванопумі.

Ціна готелю Wendy House в якому ми зупинялися двічі - 1280 бат ($ 36) за дабл, включаючи сніданок. Відгук про цей готель вийде окремою статтею, так як гріх не поділитися таким прекрасним місцем. Бронювали через Букинг. Краще заздалегідь, готель дуже популярний у європейських туристів.

острів Панган

Я вже писав в першій статті присвяченій цій острову, що житло на Пангані той ще парадокс. Ми знайшли відмінний готельчик Little Paradise за $ 25 на добу на двох, величезний номер на трьох - двомісних вже не було. Без сніданку, він є але за окрему плату. Знаходиться на популярному і красивому пляжі Haad Rin.

Крім нього ми жили на пляжі Thong NаI Pan Nai - він більш віддалений, житло там в основному дороге, в результаті зупинилися на непоганому готелі Starlight Resort Koh Phangan , Теж прямо на пляжі. По пляжах Панган напишу окрему статтю, щоб не заважати все в купу. Ціна готелю - $ 50 за дабл, такий же великий номер і тераса, крім більш нових меблів ніяких відмінностей з попереднім немає. Але ціна в два рази вище.

Ще один готель, в якому я б зупинився, Mandalai Phangans Boutique Hotel (2/3 Moo 7 Chaloklum Road), він знаходиться в рибальському селі Чалоклам, поруч просто феєричний пляж Малібу і багато рибних ресторанчиків у води. Крім того сам готель дуже романтичний і приємний, ціна - 1800 - 2500 бат ($ 51 - $ 71), заради такої краси можна трохи перевищити бюджет. Враження поверхневі і чисто візуальні, ми там не зупинялися і побачили випадково, в букінг я його не знайшов.

острів Пхукет

Ми зупинялися на пляжі Сурін, місце колись з гарною інфраструктурою, від якого зараз залишилося тільки блакитне море і ланцюжок макашніц по периметру. Поруч, правда, є на що подивитися. Напишу детально, а поки готель в якому ми жили - Surintra Boutique Resort . Ціна - $ 50 на добу без сніданку. У готелі все сподобалося крім його розмірів - нагадував пансіонат в Криму. І, звичайно, ніякий він не boutique. В околицях було кілька непоганих готелів і гестов за ціною $ 35- $ 40. На цю вартість і варто орієнтуватися при плануванні відпочинку на Пхукеті. Вважаю, що ми переплатили мінімум на $ 10 на добу в нашому готелі. Ми зупинялися на пляжі Сурін, місце колись з гарною інфраструктурою, від якого зараз залишилося тільки блакитне море і ланцюжок макашніц по периметру

Внутрішні переміщення по Таїланду

Трансфер з аеропорту в центр Бангкока

Ми користуємося метро City Link, яке йде з / в аеропорту в центр міста, в район Пратунам. Вартість проїзду за маршрутом аеропорт Суванопумі до кінцевої - 45 бат ($ 1,3). Вартість залежить від відстані - відповідно, якщо ви живете в популярному у туристів Байок Скай, то виходьте раніше на одну зупинку і платите менше.

Порівняйте з вартістю проїзду з аеропорту на таксі - 500-600 бат, пробки збільшують ціну. Таксі виправдано, якщо вас більше ніж двоє і у вас багато речей.

Переміщення по Бангкоку

Таксі по місту, наприклад від Пратунама до Каосан-Рамбутрі коштує близько 100 бат, користуйтеся тільки таксі-Мітер і платите за лічильником. Вважається, що таксі в Бангкоку недороге, але ми в цей раз їм не користувалися. Від Ват Сакет до Каосан роад - 60-80 бат або пішки півгодини. Є ще тук-тук, вони коштують стільки ж і вважаються швидше туристичною визначною пам'яткою, ніж транспортом. Шукати тук-тук не потрібно, у них з туристами астральна зв'язок і досить просто подумати що тобі потрібно кудись їхати, чекати не більше 10 секунд. Таксі по місту, наприклад від Пратунама до Каосан-Рамбутрі коштує близько 100 бат, користуйтеся тільки таксі-Мітер і платите за лічильником

Наземне метро BTS або Sky Train дуже зручний транспорт для туристів, проїзд коштує 15 бат за кожну станцію або 120 бат квиток на цілий день - це ціна двох пляшок пива, для порівняння.

Водна маршрутка або довга швидкохідний човен місткістю як великий міський автобус - поширене транспортний засіб. Ми жили біля метро National Stadium, там де торгові центри MBK і Siam Paragon, поруч проходить канал по якому можна за 10 хвилин домчати до Ват Сакет (Золота гора). Ціна такої водної маршрутки для туристів одна - 9 бат ($ 0,26), місцеві платять ще менше в залежності від відстані. Задоволення незабутнє. А від Ват Сакет можна майже скрізь дістатися пішки - від 20 хвилин до 1 години, або тук-туки / таксі.

Порівняйте вартість туристичного катання по каналах - 200-500 бат в залежності від маршруту і якості човна і ... користуйтеся громадським транспортом в Бангкоку, це легко. Порівняйте вартість туристичного катання по каналах - 200-500 бат в залежності від маршруту і якості човна і

Трансфер Бангкок - острів Панган (Koh Phangan)

Є кілька варіантів трансферу з Бангкока на Панган, включаючи авіапереліт. Але в будь-якому випадку доведеться їхати по воді - на повільному поромі або швидкому катамарані.

Я знаю всі способи, але вибрав автобус плюс швидкісний катамаран компанії Lomprayah . Ломпрайя - перевізник номер один зі світовим рівнем сервісу. Вибрав варіант нічного автобуса, заощадив одну ніч на готелі та денний час. Автобус комфортний, відстані між кріслами більше ніж в економ класі Емірейтс, я спав.

Важливо, що автобус відправляється від вулиці Рамбутрі, там же знаходиться їх офіс. Час в дорозі приблизно 10 годин, включаючи очікування катамарана і переїзд на острів. Думати ні про що не потрібно, купив квиток отримав наклейку з маршрутом, далі по маршруту тебе супроводжують працівники компанії. Є денний рейс, вивчайте сайт компанії Lomprayah, там же можна купити квиток, потім зачекініться у них в офісі перед відправленням автобуса. Є набагато дешевші варіанти, вони ж довші. Наприклад скористатися послугами міжміського автобуса і компанії перевізника Raja ferry - трохи економніше але більш геморойні. Має сенс, якщо подорожуєш на орендованому авто.

Переїзд автобусом / катамараном по маршруту Бангкок - пірс Donsak (Сураттани) - пірс Thong Sala (острів Панган) - 1350 бат ($ 38) за всі відрізки шляху.

Переїзд з пірсу Thong Sala острова Панган до готелю Little Paradise на пляжі Хаад Рін - 100 бат з кожного. Особливість місцевих сонгтео (таксі) - оплату беруть з кожного пасажира. Переїзд з пірсу Thong Sala острова Панган до готелю   Little Paradise   на пляжі Хаад Рін - 100 бат з кожного

Переміщення по острову Панган

Сидіти на одному місці більше двох днів нам нудно, тому якщо відпочиваєш на Пангані у тебе два виходи.

Перший, орендувати байк - це коштує 350-500 бат в добу, хоча скрізь висять цифри - 250 бат, але за ці гроші хороший байк не дадуть.

Другий спосіб - таксі, це дорого, якщо користуватися часто, але в цілому терпимо. Доїхати з пляжу на пляж може коштувати від 200 бат до 1200 бат на далекі пляжі. Ціни дані - з людини. Ми частково вирішили проблему переміщень тим, що жили в різних готелях на острові і досліджували краси навколо. Наприклад, таксі з основного пірсу Тонг Сала (Панган) до далеких пляжів Thong Nai Pan Nai буде коштувати 300 бат з людини (на сонгтео), а якщо замовити трансфер з готелю на хорошому Минибус - всього 200 бат. Висновок, завжди цікавтеся в готелях чи є у них трансфер.

Третій спосіб самий класний - кататися на човнах, він же найдорожчий але того варте. Приблизні розцінки між популярними пляжами - 600-2000 бат за човен в цілому. Один день ми каталися на човнах, витратили 1500 бат ($ 42) але отримали задоволення. Хороший спосіб, якщо подорожуєш компанією.

Трансфер між островами Панган і Пхукет

Тут кращий варіант - все та ж Ломпрайя, катамаран з пірсу Тонг Сала острова Панган до пірсу Донсак біля Сураттани, звідти автобус, який стоїть прямо на пірсі і домчить за 5 годин до Пхукета. У Ломпрайі свій автобусний термінал, з якого вони ж на Минибус розвозять туристів по пляжам.

Панган - Пхукет (катамаран плюс автобус) - 1000 бат ($ 28), автостанція Пхукета - пляж Сурін - 150 бат з людини. Ніяких зайвих рухів, дуже рекомендую цей спосіб. Працює також в зворотному напрямку. Ломпрайя іноді спізнюється, втім також як і інші компанії. У нашому випадку була затримка рейсу на 1 годину при відправленні на Пхукет з Панган. Панган - Пхукет (катамаран плюс автобус) - 1000 бат ($ 28), автостанція Пхукета - пляж Сурін - 150 бат з людини

Переміщення на Пхукеті

З громадським транспортом на Пхукеті так само туго як і на інших островах, можна орендувати байк (250-500 бат в добу), але на Пхукеті я б рекомендував взяти в оренду автомобіль. Ціна - від $ 30 на добу, дороги відмінні і практично всі роздільні, тобто не дуже позначається лівосторонній рух. Автомобіль в оренду взяти можна прямо в аеропорту або в прокатній конторі в Пхукет Тауні, у великих готелях також можна оформити оренду прямо на стійці реєстрації. З громадським транспортом на Пхукеті так само туго як і на інших островах, можна орендувати байк (250-500 бат в добу), але на Пхукеті я б рекомендував взяти в оренду автомобіль

Відвідування пам'яток, екскурсії та розваги

Тут зовсім коротко і тільки про ті об'єкти які стоять хоч якихось істотних грошей, десь беруть гроші за природна краса - водоспади, зазвичай 50-100 бат. Входи до храмів або безкоштовні, або за ціною - 50-100 бат. Зупинюся тільки на найдорожчих об'єктах і найпопулярніших розвагах Таїланду.

Королівський палац і Храм Смарагдового Будди він же Ват Пра Кео - 500 бат ($ 15) - це найдорожчий об'єкт в Таїланді

Храм Ранкової зорі він же Ват Арун (зараз він в лісах на ремонті) - 50 бат

Храм лежачого Будди він же Ват По - 100 бат

"... і знову той самий парадокс Таїланду , Коли найкрасивіше зазвичай коштує дешевше.Це стосується як пляжів і готелів на цих пляжах, так і храмів або інших речей.наприклад, найбільш вражаючий храм - Ват Арун, спробуйте потрапити до нього вранці на світанку, у мене не вийшло.Найдешевше катання по каналах на громадської човні-маршрутці в десятки разів дешевше екскурсії на туристичній човні ...

Катання на слонах - 300-700 бат за 1 годину з людини, найдешевше на півночі Таїланду (Чіанг Май, Чіанг Рай), найдорожче на півдні - Самуї, Панган, Пхукет і інші локації Катання на слонах - 300-700 бат за 1 годину з людини, найдешевше на півночі Таїланду (Чіанг Май, Чіанг Рай), найдорожче на півдні - Самуї, Панган, Пхукет і інші локації. Ми каталися коли були з дитиною в Таїланді, але зараз розумію, що краще пройти мимо такого розваги.

Шоу зі зміями і крокодилами на Пхукеті та інших островах - 500 бат з людини, ми не ходили і не радимо, але для повноти картини поставлю інформацію про це.

Різні екскурсії, їх так багато що немає сенсу зупинятися на всіх докладно, тим більше що ми таким не користуємося. В середньому ціновий діапазон - від 1200 бат до 2500 бат, є відхилення як в меншу так і в більшу сторону. Є сенс скористатися екскурсіями тим, хто не водить байк або автомобіль і не готовий платити за таксі втридорога, щоб дістатися до цікавих місць. Різні екскурсії, їх так багато що немає сенсу зупинятися на всіх докладно, тим більше що ми таким не користуємося

Організація харчування в Таїланді, їжа і напої

Мене дуже часто запитують про харчування, зокрема було дуже багато питань про організацію харчування в країнах Південно-Східної Азії і Грузії. Спробуємо разом систематизувати це питання на моєму досвіді, а це близько десятка поїздок в країни Азії з періодом від 4 днів до 1 місяця. Мене дуже часто запитують про харчування, зокрема було дуже багато питань про організацію харчування в країнах Південно-Східної Азії і Грузії

Від більш дешевого до більш дорогому

Мережа магазинів 7/11 (seven-eleven) - паличка виручалочка для бюджетних туристів у всіх куточках Таїланду. Можна купити практично все необхідне від ножа для фруктів до упакованих порційних тайських страв, які тут же розігрівають. Є пиво, алкоголь в тому числі європейський, різні булочки, дуже смачні місцеві кисломолочні продукти.

Ціни в магазинах 7/11

  • пиво - 55-78 бат за пляшку 0,6 л., на островах Панган, Самуї дорожча, в Бангкоку и на Пхукеті дешевше;
  • вода - около 20 бат за 1,5 літра
  • порційна їжа - рис з Курков або свинини, локшина, курка, шинка, бекон та ін. - 50-75 бат за порцію, розігрівають безкоштовно пі оплаті на касі (запітують)
  • кава, змішуєш всі інгредієнті сам - 20-30 бат в залежності від виду кави - еспрессо, Капучіно, лате. Ціна НЕ особливо відрізняється что в Бангкоку что на островах.
  • Джин - 300 бат за 0.25 л., Вино біле - 175 бат за 0,35 л., Місцевий ром (не люблю) - ВІН дешевше.
  • Морозиво на Пангані (типу Magnum в упаковках у виде конуса) 60-90 бат за маленьку пачку (дорого), можливо є и дешевше - я ретельно НЕ моніторів. На Пхукеті - 50 бат за великий кошик - це в супермаркеті Tesco. В 7/11 кажуть є по 10 бат, порядок цін зрозумілий, думаю.

Вулична їжа. Це макашніц (пересувні лотки), вони є біля станцій метро, ​​торгових центрів, жвавих вулиць, в загальному всюди. Ще є вуличні фудкорти - рекомендую той, що біля торгового центру електроніки Pantip Plaza в Бангкоку - в районі Пратунам. Сам ТЦ також рекомендую якщо потрібен новий айфон або гоупро або щось з електроніки. Вулична їжа

Ціни в макашніц - 20-70 бат за порцію, готують смачно, випадку отруєння не було - випробувано на собі неодноразово.

Ціни на фудкорти - страви з рисом і м'ясом - 70-120 бат, м'ясо або птах - 150-200 бат, страви з морепродуктами (креветки, краби, лангусти і ін.) - 150-250 бат, дуже смачно.

Кафе у місцевих - це, як правило, noname кафе, непоказні на вигляд, клейонкою застелені столи і ніякої фірмового одягу у офіціантів, їжу часто кладуть руками. Але як же там смачно! Це був наш улюблений формат. Рекомендую таке кафе в Бангкоку біля ТЦ MBK якщо йти до каналу, проходимо причал, переходимо канал по мосту по головній галасливій вулиці і звертаємо до берега, там столики біля води, ціна обіду - 200 бат це з пивом без якого в Бангкоку не можна.

Та ж історія на Пангані - місцеве кафе, яке ми помітили при в'їзді в містечко і однойменний пляж Haad Rin, обідали тричі - 180-250 бат на двох, з пивом. До слова, дорожче ми за обід-вечерю грошей не платили. Та ж історія на Пангані - місцеве кафе, яке ми помітили при в'їзді в містечко і однойменний пляж Haad Rin, обідали тричі - 180-250 бат на двох, з пивом

Туристичні ресторани, в цій поїздці ми ходили всього один раз і то це був не класичний туристичний ресторан - невеликий приватний ресторанчик в рибальському селі Чалоклам на Пангані з видом на море. Замовляли червоного снеппер, барракуду, великі креветки, пиво, рис і щось ще по дрібниці. Заплатили 1100 бат на двох ($ 30).

Ціни в туристичних ресторанах на Пхукеті - морепродукти і риба - 250-300 бат за блюдо, м'ясо і птиця - 100-150 бат за блюдо, пиво в кафе або барі на пляжі - 80 бат (Панган), 100-120 бат (Пхукет) . Ціни в туристичних ресторанах на Пхукеті - морепродукти і риба - 250-300 бат за блюдо, м'ясо і птиця - 100-150 бат за блюдо, пиво в кафе або барі на пляжі - 80 бат (Панган), 100-120 бат (Пхукет)

ціни в руф-барах в Бангкоку - в залежності від закладу, 150-350 бат за напій, є місця з прайсом по 500-700 бат. Головна мета походу в такі місця - подивитися на Бангкок в висоти. У багатьох барах є дрес-код, в шортах і шльопанцях не пустять. ціни в   руф-барах в Бангкоку   - в залежності від закладу, 150-350 бат за напій, є місця з прайсом по 500-700 бат

Ціни на фрукти в Таїланді. Ананаси, манго, дракон - 60-80 бат / кг, кокоси - 40-60 бат / штука. Це з того що я люблю. У Бангкоку в супермаркеті BigC - фрукти дешевше, купували дітям до Києва, але не такі смачні як на островах, по 10 бальній шкалі на 8. Ціни на фрукти в Таїланді

Наші витрати на харчування, фрукти і пиво на двох - 600-1100 бат, це в день з повноцінним сніданком і обідом і легким вечерею. Іноді вечерю і обід змінювалися форматами. Заощадити можна виключивши пиво, але в умовах тропічного тепла ми порахували це неможливим.

Шопінг в Бангкоку

Шопінг в Бангкоку агресивний і нещадний, але вже після другої поїздки я став досить резистивним до нього і сприймаю спроби щось мені продати як частину антуражу. Небайдужий до електроніки, а в Бангкоку є, де розвернутися. Кращі місця для покупки гаджетів - Pantip Plaza на Пратунама і MBK, вони знаходяться в півгодини ходьби один від одного. Для порівняння Go Pro 5 Black Edition в Києві коштує $ 629 в Бангкоку - $ 395, приблизно з таким же відривом можна купити все інше.

Шльопанці - 100 бат в Бангкоку, 180 бат на островах, майки-футболки-шорти - 100-200 бат. Кращі ринки в Бангкоку - Bo Be Market і вуличний ринок на Пратунам, на островах - всюди. Брендові речі краще купувати в Бангкоку - ціни трохи нижчі за європейські.

Приблизний бюджет на 2 тижні на ОДНОГО людини

Ми були більше ніж два тижні, тому наводжу двотижневі рекомендовані витрати, які дозволять відчувати себе комфортно і не голодувати.

  • Внутрішній переліт і два переїзди - два острови плюс Бангкок - $ 115
  • Громадський транспорт і таксі по місту і островам - $ 70
  • Житло - $ 200
  • Їжа, напої - $ 200
  • Пам'ятки, входи - $ 40

Чи не враховував - екскурсії, сувеніри, шопінг та алкоголь крім пива.

Інтернет-сайти, які допомагають заощадити при самостійному плануванні подорожей

Aviasales - Бюджетні Авіаквитки по всьому світу

RoomGuru - пошук бюджетного житла, готелів і апартаментів по всьому світу і по всіх популярних сайтах бронювання, включаючи Agoda, Booking.com та інші популярні системи бронювання

Booking.com - звичний і зручний пошук і бронювання житла по всьому світу

Rentalcars - оренда автомобілів по всьому світу з можливістю безкоштовної скасування броні

Busfor - сайт для покупки квитків на автобус по Європі і країнам СНД

Читачам!

Всі новини та статті я транслюють на сторінці LifeIsTravel в Facebook , ВКонтакте , Google+

Подорожі в моєму Instagram - alexgavryliuk

Передплачуйте і будьте в курсі подробиць моїх подорожей, актуальних маршрутів і цікавих пропозицій!

Співробітництво

Я співпрацюю з багатьма агентствами і авіакомпаніями, турфірмами і представництвами по туризму різних країн, а також консультую і відповідаю на питання щодо самостійної організації подорожей. З питань співпраці та консультацій пишіть будь ласка мені на пошту: Ця електронна адреса захищено від спам-ботів. У вас повинен буті включень JavaScript для перегляду.

Раджу такоже почитати:

До Чанг, Таїланд. Гайд по острову: житло, ціни, визначні пам'ятки

Відпочинок в Таїланді. Як самому поїхати на Самуї. Корисна інформація, пам'ятки

Відпочинок в Таїланді. Острів Панган (Koh Phangan) - очікування і парадокси

До Мак, Таїланд. Напівдикі тропіки. Гайд по острову

Чому?

Новости