Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Французи і алкоголь: чи є алкоголізм у Франції ...

Франція для іноземців має дуже райдужні і легковажні асоціації. Франція для іноземців має дуже райдужні і легковажні асоціації Це країна фривольність, високої моди і кухні, мереживний готичної архітектури і смачних легких вин. Загальновідомий факт щоденного вживання французами алкоголю, але проблема алкоголізму не входить в десятку найважливіших в державі. Крім того, виявлено якийсь «феномен», що приводить жителів США в страшну заздрість і відчай: об'їдаючись вершковими соусами, жирними сирами, фуа-гра та всілякої випічкою, не уявляючи ранку без свіжого багета і круассана з гарячим шоколадом, таємничі ці французи залишаються стрункими і підтягнутими до старості, завжди оптимістичні, а на рак, інфарктами і діабет хворіють набагато рідше прихильників здорового харчування і навіть вегетаріанців! Загадка ...

Згідно зі статистичними дослідженнями (дані за 2011 рік), Франція займає 18 місце в світі по споживанню алкоголю на «душу населення». Більше 11 літрів чистого спирту випиває середній француз старше 15 років. 80% від цієї «страшної цифри» становить вино, переважно - червоне. За ним слідують: пиво, сидр, коньяк, лікери та всілякі слабоалкогольні коктейлі та складені аперитиви. Як же, регулярно «випиваючи», жителі Франції не спиваються, не втрачають обличчя і доброго імені? У чому їх секрети?

1. Одним із золотих правил французів є помірність. У всьому. На противагу слов'янської спекотної крові, яка «коня - на скаку», і «рубати - так вже з плеча», нащадки галлів завжди розсудливі і спочатку думають, а роблять - вже після. В їжі і випивки вони знають власну норму і не переходять її. Один келих легкого вина за обідом, пара чарочок пастис і трохи солодкого лікеру за вечерею - і голова залишається ясною, компанія доброзичливою і теплій, почуття гумору розквітає - все прекрасно!

2. Гастрономія, смачна їжа, гарне оформлення страв, супровід їх алкогольними (і безалкогольними) напоями - все це - одна зі складових знаменитої французької «joie de vivre» (вміння насолоджуватися життям). З будь-якої дрібниці витягають французи якусь «приємність», намагаються бути оптимістами і дивитися на життя позитивно, «en rose" ( «В рожевому кольорі» - як співала горобчик-Піаф). Ніколи не стане француз (без дуже серйозних причин) є на бігу, перекушувати в фаст-фуді чимось нелегкотравним, невідомо з чого сфабрикував. 2
Краще він просто вип'є чашку чорної кави і викурить сигарету (нагадаємо, що в даний час у Франції ведеться активна боротьба з курінням в громадських місцях, що не заважає корінним жителям держави віддаватися улюбленій шкідливої ​​звички з задоволенням). Трапеза à la française (по-французьки) - це неспішне «куштування» вервечки страв згідно з установленим порядком (салат - основне блюдо - сири - десерт), супроводжуване приємною бесідою і достатньою кількістю вина. Французи смакують їжу, відчувають її смак, сприймають кожен інгредієнт і ніколи не відчувають провини за зайвий з'їдений шматочок. І за випитий ковточок - теж.

3. Оскільки величезні території деяких провінцій держави зайняті виноградниками (як старовинними, так і висадженими відносно недавно), культура виноробства у французів в крові. Вкладати сили, емоції, душу і любов у догляд за кущами, радіти збору врожаю, розливати по пляшках молоде запашне вино - і не продегустувати його при цьому - хіба можливо? З самого дитинства «селянські» діти «дружать» з вином і сидром. Ці напої є частиною їх щоденного життя. Ніхто не бачить тут непристойного, забороненого, «дорослого». На прикладі батьків юнака вчаться «пити» з розумом.

4. Нарешті, варто відзначити, то і у Франції є алкоголіки, яких лікують, які не можуть себе контролювати, асоціальні типи тощо. Проблема не стоїть так гостро і глобально, як в «холодних» країнах Скандинавії або в колишніх республіках СРСР. Молодь з мегаполісів - завсідники диско-барів, що вирвалися з-під опіки батьків провінціали і офісний «планктон», який відчуває дискомфорт на робочому місці - ось основна частина «сильно питущих» французів. Ну і клошари, які ночують під мостами - треба ж їм зігріватися!

Беріть приклад з «галлів» і отримуйте задоволення від життя у всіх її проявах!

Будемо вдячні, якщо Ви оціните цю статтю!

Як же, регулярно «випиваючи», жителі Франції не спиваються, не втрачають обличчя і доброго імені?
У чому їх секрети?
Вкладати сили, емоції, душу і любов у догляд за кущами, радіти збору врожаю, розливати по пляшках молоде запашне вино - і не продегустувати його при цьому - хіба можливо?

Новости