Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Янтарна кислота при похміллі: механізм, дії, ефективність. Як приймати засіб. Відгуки фахівців

  1. Що вона собою являє
  2. властивості
  3. Механізм дії бурштинової кислоти при похміллі
  4. способи застосування
  5. Для профілактики похмілля
  6. Що кажуть фахівці

Янтарна кислота не відноситься до лікарських препаратів, а вважається біотика. Вона є найважливішим учасником обмінних процесів. Організм виробляє дуже мало даного з'єднання. Тому при необхідності його приймають у вигляді таблеток. Янтарна кислота при похміллі сприяє швидкій переробці алкогольних токсинів і поліпшенню самопочуття.

Що вона собою являє

Бурштинову кислоту добувають з бурштину за допомогою перегонки. У якісному відношенні вона абсолютно не поступається синтезується в організмі з'єднанню.

Додатковим джерелом надходження цього важливого речовини є такі продукти, як вино, пиво, кисломолочні вироби, житній хліб Додатковим джерелом надходження цього важливого речовини є такі продукти, як вино, пиво, кисломолочні вироби, житній хліб. При певних обставинах - наприклад, високих фізичних і розумових навантаженнях, при зниженні захисних сил внаслідок хвороби - організм починає відчувати потребу у великій кількості Сукцинат. До них відноситься також бурштинова кислота.

властивості

Янтарна кислота має на організм цілий ряд позитивних впливів:

  • сприяє активації енергетичного обміну в тканинах;

  • прискорює кровообіг;

  • має виражену імуномодулюючу дію;

  • активізує клітинне дихання;

  • нейтралізує шкідливі сполуки, попереджає інтоксикацію, в тому числі алкогольну;

  • усуває ознаки депресії;

  • надає антиоксидантний і протизапальний ефект;

  • регулює рівень цукру в крові;

  • має загальнозміцнювальну дію.

Механізм дії бурштинової кислоти при похміллі

Після надходження в організм алкоголь трансформується в ацетальдегід, або оцтовий альдегід. Це токсична з'єднання, що провокує погане самопочуття. Воно призводить до зниження здатності клітин окисляти ряд з'єднань, накопичення яких стає причиною інтоксикації організму.

Прийом бурштинової кислоти стимулює процес переходу ацетальдегіду в менш токсичні речовини і сприяє їх виведенню з організму.

способи застосування

При похмільний синдром

При похмілля бурштинову кислоту рекомендується приймати по 100 мг (1 таблетка) з 50-хвилинним інтервалом При похмілля бурштинову кислоту рекомендується приймати по 100 мг (1 таблетка) з 50-хвилинним інтервалом. Так як таблетована форма кислоти надає на слизову оболонку шлунка виражену подразнюючу дію, її прийом протипоказаний при загостренні виразкової хвороби. Перед використанням засобу необхідно врахувати і властивості бурштинової кислоти підвищувати артеріальний тиск і порушувати головний мозок. Передозування може призвести до сильної печії.

Для профілактики похмілля

Щоб попередити розвиток неприємних симптомів похмільного стану, фахівці рекомендують за годину до початку застілля прийняти дві таблетки янтарної кислоти. Дія засобу розпочинається через приблизно 40 хвилин і триває до 2,5 годин.

Що кажуть фахівці

Судячи з відгуків відомих наркологів, бурштинова кислота відноситься до найефективніших препаратів, що застосовуються при похміллі і алкогольної інтоксикації. Вони порівнюють використання даного засобу з додаванням сухого хмизу в ледь тліючий багаття. Діючи як реагент, кислота запускає процес окислення токсичних сполук і їх перехід в нешкідливі складові. Для поліпшення результату фахівці рекомендують одночасно з прийомом таблеток бурштинової кислоти провести чистку кишечника за допомогою клізми.

Ще цікаві статті:

1. Аспірин від похмілля: наскільки «народне» засіб є ефективним?

2. Вшивання торпеди від алкоголізму: суть методу, використовувані препарати, ефективність, протипоказання .

3. Лікування алкоголізму народними засобами: поради, популярні рецепти, попередження медиків

4. Які препарати від похмілля краще приймати. Огляд найбільш популярних засобів

5. Нирки і алкоголь: вплив спиртних напоїв на нирки

Новости