Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

За несплату аліментів батьки можуть сісти за грати

За Абайська району м Шимкента 1450 осіб ухиляються від сплати аліментів

З кожним роком в ЮКО стає все більше недбайливих батьків, які не платять аліменти, і тому співробітники департаменту виконання судових актів ЮКО організували круглий стіл, присвячений пошуку вирішення цієї проблеми.

До слова, тільки по Абайська району м Шимкента 1450 осіб ухиляються від сплати аліментів. У 2013 році в цьому районі аліменти були стягнуті з 334 громадян. Також по стягненню аліментів були внесені поправки в закон. Виросла і сума самих аліментів, які повинні платити безробітні батьки. Тепер сума виплат на одну дитину становить 27 тисяч тенге. Виплати розраховуються виходячи із середньомісячної заробітної плати по країні. А вона, згідно з даними комітету статистики, становить 108640 тенге. Таким чином, сума аліментів на одну дитину становить 27160 тенге, на двох - 36213 тенге, а на трьох і більше - 54320 тенге. Крім цього, до громадянина, який буде ухилятися від сплати аліментів, може бути застосований адміністративний арешт.

Єркін Байимбетов, старший прокурор управління Південно-Казахстанської обласної прокуратури: «За 11000 рішень суду аліменти повинні отримати більше 19000 дітей. За даними статистики, загальна заборгованість по несплаті аліментів становить понад 86 мільйонів тенге ».

Новости