Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дбайлива альфа в першу чергу піклується про себе.

Від автора: Тільки наситившись чимось ми можемо це віддавати.

В теорії прихильності є таке поняття - турботлива альфа.

Я як і більшість фахівців вважаю, що в цьому словосполученні головне слово "турботлива". Але, мені здається, головне воно в контексті турботи мами про саму себе.
У Людмили Петрановська в книзі "Якщо з дитиною важко" є приклад: велика умиротворена спокійна собака спостерігає за пустуючою і Шаля щеням. Вона відноситься до нього як до того, що не змінити і просто спостерігає. Ось так і поводиться турботлива альфа по відношенню до дітей.
Тільки я згадала своє дитяче спостереження за відносинами матері і дитинчати. Коли кішку дістали її расшалившиеся кошенята, вона в якийсь момент огризається і кошенята розуміють, що вже перебір.
Мені здається, що це дуже важливий момент. Мама, навіть в дикій природі, в першу чергу піклується про себе. Так, вона спокійна і умиротворена, але не завдяки витримці і роботі над собою, а завдяки вмінню розставляти пріоритети і піклуватися в першу чергу про себе.
Я, коли намагалася розібратися з тим, що ж таке турботлива альфа - читала безліч статей на цю тему і скрізь зустрічала міркування, що треба пам'ятати в першу чергу про турботу і розуміється це, як турбота по відношенню до дітей. Тобто, повинна бути дбайливою і пам'ятати про потреби і потреби дітей. Але це просто неможливо, якщо мама змучилася і зовсім забула про себе.
Мені останнім часом доводиться з силою вибивати можливість відпочити і здається, що близькі, особливо старше покоління, абсолютно не розуміють, що мені, мамі двох дітей, потрібен відпочинок. Спокійно віддати дітей бабусі, щоб зайнятися собою я не можу і це просто нестерпно.
Так, мені здається, що справа не тільки в близьких, але і в мені, Всередині немає дозволу самої себе на відпочинок. Є якась несвідома установка, що мамі недозволено хотіти відпочити від дітей, тим більше коли вони в ній сильно потребують.
Але все ж таки здоровий глузд мені каже, що втомлена, замучена матуся, насправді, мало що може дати своїх дитинчат з почуття обов'язку. Тому сьогодні для мене важливо навчитися піклуватися про себе, не лаяти себе за це, дозволяти собі радості, і тільки наситившись цим, йти до своїх дітей.
Я як і більшість фахівців вважаю, що в цьому словосполученні головне слово турботлива

Психолог, Допомагаю худнути бездіет - Єкатеринбург, г. Екатеринбург

Опубліковано: 5 cічня 2017, 531 перегляд

Новости