Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бельмондо в Харкові випив вино Рішара

Без галасу. Французький десант в Харкові зустрічали без особливого пафосу.

Фото: Д. Верещинський

У суботу пізно ввечері в Харків прилетіли Жан-Поль Бельмондо, П'єр Рішар і Мілен Демонжо - знамениті французи будуть "жюріть" на фестивалі "Харківський бузок". Зустрічали їх без помпи, від урочистих зустрічей гості відмовилися заздалегідь. В аеропорт прямо до трапу на двох джипах під'їхали віце-губернатор з соціальних питань Ігор Шурма та прокурор області Геннадій Тюрін. Навіть традиційного короваю не було, тільки ніжно-рожеві букети гостям.

Дивіться ФОТОрепортаж: Бельмондо і Рішар понюхали в Харкові бузок

З КИМ ПРИЛЕТІЛИ. Зірка "Професіонала" Жан-Поль Бельмондо в Харкова прилетів прямо з Канн. 78-річний актор прибув у супроводі 35-річної коханої Барбари Гандольфі і друга. Ті, хто вже встиг побачити Бебеля (так ласкаво прозвали Жан-Поля його шанувальники), зітхають: "Так, це вже не той Бельмондо, якого ми знали". І дійсно, в сивому старого, підвертається ногу при ходьбі, який спирається на паличку, важко дізнатися чоловіка, довгі роки вважався секс-символом Франції! Це все наслідки інсульту, що стався з актором в 2001-му році (через це він надовго залишив кіно і театр). Тоді у нього паралізувало ліву частину обличчя і тіла, і лікарі говорили, що це назавжди ...


П'єр Рішар. До Харкова прибув другий раз. Фото: Д. Верещинський

А П'єр Рішар в цей раз прилетів без своєї дружини, зате прихопив сестру і сина Олів'є Дефея - відомого саксофоніста. До речі, дивно, але про те, що до Харкова прилетів колір французького кінематографа, в місті майже ніхто не знає. "Як, сам Бебель? До нас? Вперше чую", - такою була типова реакція городян на наше запитання "про французький десанті".

ДЕ ЖИВУТЬ І ВІДПОЧИВАЮТЬ. У Харкові Бебель і компанія оселилися в чотиризірковому готелі "Аврора" в найдорожчих апартаментах (3100 гривень за ніч). У розпорядженні Жан-Поля - трикімнатний номер з джакузі, загальною площею в 83 кв. метра. Про що актор особливо просив - цілковита звукоізоляція, щоб ні звуку з вулиці. Актор приїхав без охорони (по місту французів супроводжує міліція ), Але з особистим гримером. На відміну від того ж Рішара (а він всього на два роки молодший Бебеля), який перебуває в дивовижної формі - весь кипить енергією і хіба що не бігає, Бельмондо з дороги стомився. Дійшло до того, що він скасував всі денні заходи - в тому числі дегустацію рішаровскіх вин (які, до речі, по шляху до Харкова затримали на митниці, за чутками - через проблеми з ліцензією).

Як дізналася "Сегодня", дегустація вин, не тільки французьких (з винного дому П'єра Рішара, який відкрився в Харкові в минулому році), а й українських, все-таки відбулася, але, за побажанням гостей, в закритому форматі. Після чого актори щільно засіли в готелі - відсипаються і від'їдаються з дороги. Рішар, не раз уже бував в Україні, рекомендував Бельмондо страви української кухні (борщ, вареники, сало з хроном) і пригощав його млинцями з ікрою. Увечері ж - відразу після офіційного відкриття кінофесту, актори влаштували закритий банкет у французькому ресторані. Там вони розпивали вина, їли гребінці і тигрові креветки на листках зеленого салату з авокадо і томатами під лаймовим соусом (139 грн.), Фуа-гру на яблуках з рожевим перцем (117 грн.), Цибульний суп з грінками (49 грн.) і каре ягняти з розмарином (168 грн.).

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Quot;Як, сам Бебель?
До нас?

Новости