Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дізнайтесь більше

Переглядів:

4990

Місто-святилище Дельфи протягом багатьох століть був найважливішим релігійним центром всієї Греції, відомим і шанованим завдяки своїм храму і оракула бога Аполлона. Тут же проходили знамениті Пифийские Ігри, на які з'їжджалися музиканти, співаки і атлети з усієї античної Греції. І навіть сьогодні, через тисячоліття, ця земля просякнута міфами і легендами минулого.

далі Автор:

Олександр Фандюшін (Львів) Дата замітки: 10.07.2013 К-ть сторінок: 1
Переглядів: 4669

Городок Діон, що розкинувся біля північного схилу легендарної гори Олімп, відомий своїми археологічними розкопками і унікальним музеєм. В античні часи Діон був важливим культурним і релігійним центром Древньої Македонії, адже саме тут найбільший полководець стародавнього світу Олександр Великий збирав свою армію перед черговим завойовницьких походом. Назва міста походить від альтернативного імені грецького бога Зевса ( «Dias» - «Зевс»), величний храм якому відомий в Діоні ще з часів історика Полібія (II століття до н.е.).

далі Автор:

Олександр Фандюшін (Львів) Дата замітки: 10.07.2013 К-ть сторінок: 1
Переглядів: 5359

Курортне містечко Довіль, що нараховує близько 4 тис. Жителів, розташований в департаменті Кальвадос, біля іншого відомого курорту - Трувіль-сюр-Мер. Нині Довіль славиться своїми розкішними готелями і віллами, пляжами і казино, стоянками для яхт, іподрому та гольф-клубами, які по праву вважаються одними з найпрестижніших у Франції і Європі. Репутація розкішного курорту притягує сюди багатьох знаменитостей зі світу кіно, телебачення, музики, спорту, моди, бізнесу і політики.

далі Автор:

Олександр Фандюшін (Львів) Дата замітки: 21.09.2011 К-ть сторінок: 1
Переглядів: 6092

Приїхавши в Женеву, відразу розумієш - тут дуже добре. Неспішний плин життя з легким нальотом респектабельності відчувається як в ділових кварталах міста з їх численними офісами і натовпами клерків, так і в навколишніх курортних містечках, забудованих розкішними готелями і ресторанами, і навіть в маленьких селах з казковими луками, на яких пасуться умиротворені корови.

далі Автор:

Олександр Фандюшін (Львів) Дата замітки: 21.09.2011 К-ть сторінок: 7
Переглядів: 5389

Історія більшості замків Луари сягає своїм корінням в середні віки, вони до сих пір зберігають риси того часу. Але майже всі замки були значно перебудовані в період французького Відродження (XV-XVI століття), коли королі жили на берегах великої ріки та її приток. Традиційно замками Луари називають 42 замку, і велика кількість цих чудових архітектурно-історичних пам'яток визначило занесення долини Луари в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (територія між департаментом Луарі з центром в Орлеані і департаментом Мен і Луара з центром в Анже).

далі Автор:

Олександр Фандюшін (Львів) Дата замітки: 22.09.2011 К-ть сторінок: 6

Новости