Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У Мінську 130 учасників "мовчазної" акції протесту лаялися матом, вирішила влада і будуть їх судити

МВС Білорусі склало адміністративні протоколи стосовно 130 учасників "мовчазної" акції протесту в Мінську, яка відбулася 29 червня
За традицією, судити їх будуть не за участь у несанкціонованій демонстрації, а за нецензурну лайку на адресу міліціонерів
Управління інформації та зв'язків із громадськістю МВС Білорусії повідомило, що о 19:00 29 червня на площі Жовтнева і прилеглих до неї вулицях стали збиратися групи людей по 30-70 чоловік

МВС Білорусі склало адміністративні протоколи стосовно 130 учасників "Мовчазної" акції протесту в Мінську, яка пройшла 29 червня. За традицією, судити їх будуть не за участь у несанкціонованій демонстрації, а за нецензурну лайку на адресу міліціонерів.

Управління інформації та зв'язків із громадськістю МВС Білорусії повідомило, що о 19:00 29 червня на площі Жовтнева і прилеглих до неї вулицях стали збиратися групи людей по 30-70 чоловік. Звідти вони пішли по проспекту Незалежності від вулиці Енгельса до вулиці Янки Купали, а також від Будинку офіцерів в сторону вулиці Янки Купали, щоб потрапити в підсумку на площу Перемоги, передає "Інтерфакс" .

"У процесі руху до зазначених груп примикали інші громадяни. Присутні ніякої атрибутикою себе не позначали, проте голосно вигукували нецензурні вирази на адресу співробітників міліції. На проведену роз'яснювальну роботу не реагували, заважали проходу пішоходів по тротуарах, шуміли, привертали увагу перехожих ударами долонь, штовхали співробітників органів правопорядку, виходили на проїжджу частину ", - стверджують в МВС.

Це відбувалося і в інших частинах міста. "В результаті найбільш активні порушники правопорядку були доставлені в столичні РУВС для встановлення особи, а інші громадяни розійшлися", - наголошується в повідомленні.

Примітно, що оцінка кількості учасників акції, яку дають в МВС, кардинально відрізняється від того, що говорять правозахисники. За даними правоохоронних органів, з 19:00 до 20:05 У Мінську в несанкціонованих заходах брали участь близько 350 осіб. Тим часом неофіційно називалася цифра в 5000 осіб . У МВС визнали також тільки "спроби збору людей" в інших містах Білорусі.

"В результаті в органи внутрішніх справ з метою встановлення особи були доставлені 269 осіб. З них на 130 найбільш активних учасників несанкціонованих масових заходів складено адміністративні протоколи за статтями 17.1 (дрібне хуліганство), 23.4 (непокора законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні ним службових повноважень) і 23.24 (порушення порядку організації або проведення масового заходу чи пікетування) Кодексу "Про адміністративні правопорушення" з подальшим направленням до суду ", - відзначили в МВС.

Чергова "мовчазна" акція намічена на 3 липня, коли в Білорусії буде відзначатися День незалежності. Як запевняють організатори, цей захід буде найчисленнішим.

Ініціативна група "Революція через соціальні мережі" закликає білорусів виходити щосереди на площі своїх міст і мовчки плескати, вимагаючи реформ і протестуючи проти диктатури і недалекоглядної політики влади. Як підкреслюють організатори, пропаговані ними методи боротьби ненасильницькі, а метою є відставка президента Олександра Лукашенка.

Новости